Nieuws  

Op 7 december opende wethouder Wonen en Ruimte van Eindhoven, mevrouw drs. M.C.T. (Mary) Fiers, het eerste gloeilampvrije hotel van Nederland: Sofitel Cocagne Eindhoven. Accor Hotels Nederland, waar Sofitel deel van uitmaakt, en Philips Lighting ontwierpen een nieuw energiebesparingsplan, dat meer dan 30% energie per jaar bespaart.

‘We hebben alle 1.200 gloeilampen vervangen door moderne spaarlampen. We werken nauw samen met Philips, die hier iets verderop zit. Wanneer Philips een nieuw energiezuinig product heeft, testen wij het uit’, aldus Ron Lemmens, Director of Technical Operations van Accor Hotels Nederland. "Onze hotels in Nederland moeten op termijn gloeilampvrij zijn. Dit betekent een besparing van 2,1 miljoen kWh energie of 900.000 kg CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan het planten van 40.000 bomen. In kosten scheelt het 252.000 euro op jaarbasis voor de 44 hotels."


Philips werkt samen met Accor Hotels Nederland aan energiebesparende verlichtingsmogelijkheden in hotels. Sofitel Cocagne Eindhoven is hét testcentrum voor innovatieve producten die Philips voor de horeca ontwikkelt. Er wordt nieuwe LED- en halogeenverlichting getest in bestaande armaturen voordat ze op de markt worden gebracht. Philips heeft de lobby van Sofitel Cocagne Eindhoven voorzien van een sfeerverhogende en energiezuinige LED-wand. Want Accor en Philips vinden dat boven alles hotelverlichting een aangename omgeving moet creëren. 

‘We installeren daarnaast ook nog nieuwe verwarmingsketels, de nieuwe gevels van Novotel Amsterdam worden extra geïsoleerd en daarnaast proberen we medewerkers bewust te maken van de noodzaak zuinig om te gaan met energie’, aldus Lemmens.

Accor is in 2006 gestart met een plan om het energiegebruik in vier jaar tijd terug te brengen met 10 procent. Volgens Lemmens is de keten aardig op weg, maar blijft het aandacht verdienen de komende tijd.

Bron: horeca entree/zibb.nl

Plaats op:
Datum: 10 december 2007
Bron: Accor Hotels
Gerelateerde artikelen  
26-01-2009 Nieuws Sofitel Amsterdam eerste MGallery hotel in Nederland
13-05-2008 Nieuws Hotel Sofitel The Grand krijgt impuls van € 32 miljoen
04-09-2008 Redactie Pullman Hotels - de nieuwe zakelijke keten van Accor hotels
19-06-2008 Nieuws Rondje Zuidoost-Brabant - 8 congreslocaties in 1 dag bekijken
02-07-2007 Nieuws Rookboetes bij Accor en Mövenpick Hotels
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,98 seconden.