Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Wanneer er personen vanuit meerdere landen, die verschillende talen spreken, betrokken zijn bij een bijeenkomst en de vertaling van wat er besproken wordt luistert nauw, dan biedt een congrestolk uitkomst. Ook bij belangrijke zaken die op schrift gesteld worden, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van vertalers om te zorgen dat het eindresultaat ook in een andere taal exact is zoals het bedoeld is. Het is dan eigenlijk vreemd dat we voor het gesproken woord (via telefonisch overleg) nog geen ‘vertaaloplossing’ beschikbaar hadden.

Conference Call met tolk
Daar brengt TVcN Tolk- en Vertaalcentrum Nederland nu verandering in, door de lancering van een nieuwe dienst: Conference Call met tolk. In een Conference Call kunnen meerdere mensen deelnemen aan een telefonisch overleg of vergadering. 

Heb je als congresorganisator in Nederland contact met internationale klanten over bijvoorbeeld contracten, verzekeringen, annuleringsvoorwaarden, veiligheidsissues etc., dan is het belangrijk dat hier geen misverstanden over bestaan. Je zal waarschijnlijk het telefonisch overleg over het algemeen in het Engels voeren, maar zeker niet iedereen ter wereld is die taal even goed machtig. Dan is het handig dat je een tolk bij het telefonisch overleg kunt betrekken!

Goed om te weten
Tolken is een intensieve vaardigheid die een hoge concentratie van de tolk vergt. Om de kwaliteit van de telefonische tolkdienst te waarborgen, heeft TVcN er daarom voor gekozen niet meer dan drie deelnemers in een Conference Call te plaatsen: Naast jezelf en je gesprekspartner is de derde persoon de tolk. Alle drie kunnen zowel met een vaste als mobiele telefoon deelnemen, ook naar het buitenland.

Een Conference Call met tolk aanvragen is heel eenvoudig. Je kunt een Conference Call met tolk vooraf reserveren, maar ook last minute is mogelijk. In de meeste talen kan TVcN direct een Conference Call met tolk opzetten. Gaat het om een ‘schaarse’ taal (waarin tolken minder voorhanden zijn), dan is het verstandig om de Conference Call met tolk op voorhand te reserveren, zodat de beschikbaarheid van de tolk gegarandeerd kan worden.

 

Plaats op:
Datum: 10 oktober 2013
Gerelateerde artikelen  
07-12-2016 Nieuws Van vluchteling tot tolk naar Tolk in opleiding
14-09-2017 Nieuws Tolken tevreden over TVcN
20-02-2017 Video Tolk- en Vertaalcentrum Nederland: met Presence web-based tolken en vertalen …
06-04-2008 Nieuws Telefonisch vergaderen zonder poespas
28-05-2013 Nieuws Maak van je meertalige congres een succes met deze 5 tips
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.