Nieuws  
 

Deze dagen (29 september- 2 oktober) is Maastricht gaststad voor zo’n 1.500 deelnemers aan het FERMA Risk Management Forum in MECC Maastricht. Het Forum is van groot belang voor heel de stad.

Internationale congressen zoals het FERMA congres vormen een belangrijke economische aanjager voor de stad Maastricht. Los van de inkomsten, zijn dit soort events van groot belang voor de werkgelegenheid in de regio en de naamsbekendheid. ‘Naar schatting levert het FERMA congres Maastricht 1,3 miljoen euro op,’ vertelt John Aarts, wethouder van Economie, Werkgelegenheid, Toerisme en Evenementen, Financiën en Organisatie in Maastricht.

De komst van het Risk Management Forum betekent voor Maastricht & regio:

•    1500 congresdeelnemers, die al dan niet met aanhang in de stad verblijven

•    de deelnemers doen dit minimaal 3 dagen (vaak komen mensen eerder aan of blijven ze langer)

•    er zijn minimaal 3300 hotelovernachtingen

•    In Maastricht & regio besteden de deelnemers gezamenlijk circa € 1.303.500,00-

Economisch belang Charles Beckers van MECC Maastricht legt uit wat het economisch belang is van zo’n groot congres: ‘MECC Maastricht profiteert natuurlijk van het feit dat het Forum hier gaat plaatsvinden, maar dat is slechts een klein deel van de totale impact van zo’n bijeenkomst. Heel veel verschillende partijen hebben er baat bij als een congres of forum wordt gehouden in MECC Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan hotels die de deelnemers accommoderen, maar ook aan vervoersorganisaties die hen van en naar MECC Maastricht brengen. Daarnaast wordt er vaak een feestavond en/of een sociaal programma georganiseerd. Gemiddeld vinden er tijdens het Forum minstens 10 evenementen per avond plaats in de stad, georganiseerd door sponsoren (verzekeringsmaatschappijen, accountantskantoren, etc). Deelnemers zullen tijdens hun verblijf in Maastricht & regio ook restaurants en winkels bezoeken, souvenirs meenemen. Kortom: de spin off van zo’n Forum is enorm.’

FERMA FERMA wordt gevormd door de nationale risicomanagementverenigingen van 20 landen met in totaal meer dan 4.800 leden. Doel van FERMA is het coördineren, promoten en ondersteunen van de ontwikkeling en toepassing van met name financieel risicomanagement in Europa. Dat gebeurt onder meer door het organiseren van congressen, seminars en forums.

Waarom Maastricht FERMA heeft gekozen voor Maastricht vanwege de persoonlijke benadering, de goede samenwerking tussen MECC Maastricht en het Maastricht Convention Bureau, de faciliteiten van MECC Maastricht en de verschillende mogelijkheden voor de sponsoravonden. Daarnaast was, vanwege leden uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, de centrale ligging van Maastricht een belangrijk aspect.

Plaats op:
Datum: 30 september 2013
Gerelateerde artikelen  
16-08-2011 Nieuws Toonaangevend internationaal congres EFI in 2013 naar Maastricht
24-04-2018 Nieuws Anesthesiologendagen blijven in Maastricht
14-04-2016 Nieuws Brussels Airlines officiŽle partner van congresstad Maastricht
15-02-2011 Nieuws Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kiest voor meerjarige samenwerking …
10-05-2012 Nieuws Congressen in de Spotlight: mei 2012
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.