Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het ABN AMRO World Tennis Tournament geeft een extra impuls aan de Rotterdamse economie en draagt bij aan de sportparticipatie in de stad, blijkt uit onderzoek naar de economische impact en maatschappelijke effecten van de 40ste jubileumeditie van het belangrijkste relatiemarketing evenement in Nederland.

Een extra impuls aan de lokale economie Uit onderzoek door de Hogeschool Rotterdam en Onderzoeksbureau Meerwaarde naar de economische impact van het ABN AMRO World Tennis Tournament blijkt dat de impact voor Rotterdam uitkomt op € 6,4 miljoen. Daarnaast werd door de organisatie een bedrag van € 4,2 miljoen buiten Rotterdam besteed. Volgens de onderzoekers is daarmee opnieuw aangetoond dat het organiseren van grote (inter)nationale topsportevenementen een extra impuls kan geven aan de lokale economie. Bovendien is het ABN AMRO World Tennis Tournament een jaarlijks terugkerend evenement. Al eerder werd onderzoek gedaan naar de Grand Départ van de Tour de France in 2010 (spin-off € 33 miljoen), naar het WK Turnen in 2010 (spin-off € 6,5 miljoen ) en het WK Tafeltennis in 2011 (spin-off € 5,5 miljoen).

Verhoging van de sportparticipatie in Rotterdam Niet alleen in economisch opzicht profiteerde Rotterdam van de jubileumeditie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Passend in het streven naar een verhoging van de sportparticipatie in Rotterdam, werden er op initiatief van de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam side events in de aanloop naar het toernooi georganiseerd op diverse scholen en in diverse wijken, bedoeld voor verschillende leeftijdscategorieën. Vanwege het succes voor de stad en het evenement krijgen deze zogenaamde '40-ballentoernooien' een vervolg.

Hospitality 41e ABN AMRO World Tennis Tournament De voorbereidingen voor de 41e editie zijn in volle gang en de organisatie verwacht binnenkort enkele mooie namen te mogen presenteren. Het best bezochte indoor herentennistoernooi is een ideale omgeving om zakelijke aangelegenheden te combineren met het kijken naar spectaculair toptennis.

 

Plaats op:
Datum: 28 augustus 2013
Gerelateerde artikelen  
22-02-2007 Nieuws Het ABN AMRO World Tennis Tournament ontvangt award
23-08-2008 Nieuws Nieuwe status ABN AMRO World Tennis Tournament uitgelezen voor relatiemarketing …
22-08-2016 Nieuws Rotterdam derde evenementenstad van Nederland
19-02-2013 Nieuws Eventmanagers nemen kijkje in de keuken van ABN AMRO World Tennis Tournament …
11-06-2012 Nieuws Ahoy Rotterdam nummer 1 in Sportsector Merkenonderzoek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,52 seconden.