Nieuws  
 

Marcello Pauw general manager Apple Park - Dirk Beljaarts GM van art'otel - Bilderberg-hotels krijgen nieuwe general managers - Madeleine Dekker verruilt Huis ter Duin voor World Forum - Nathalie Spaargaren in dienst bij CLC-VECTA - Toon Naber herkozen als voorzitter KHN - Marcel van Aelst vice-voorzitter RvB Okura-groep - Robert-Jan Woltering verlaat hotel The Grand


Marcello Pauw nieuwe general manager Apple Park Maastricht

Marcello Pauw is de nieuwe general manager (gm) van Golden Tulip-hotel Apple Park Maastricht. Hij volgt Dirk Beljaarts op.  Pauw was gm van de Amrâth-hotels De l’Empereur en DuCasque, beide ook gesitueerd in de Limburgse hoofdstad.  Eerder deed hij internationale ervaring op in onder andere Groot-Brittannië, Curaçao en Aruba. Pauw: "Maastricht ondergaat een bijzondere metamorfose. Kijk naar de ondertunneling van de stad met aanleg van de groene loper voor de deur, maar ook naar zoveel andere zaken die positief zullen bijdragen aan de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de komst van het meest duurzame zwembad van Nederland, gelegen op een steenworp afstand. Golden Tulip Apple Park Maastricht is een geweldig hotel en uitermate strategisch gelegen. Wat dat betreft een eer en kans om hier aan de slag te kunnen gaan."


Dirk Beljaarts GM van art'otel

Dirk Beljaarts wordt de general manager van het art’otel amsterdam dat deze zomer haar deuren zal openen. Beljaarts brengt ruim 18 jaar ervaring binnen de gastvrijheidsbranche met zich mee. Zijn eerste opdracht is het selecteren van personeel. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een lifestyle-hotel en greep deze kans met beide handen aan. art’otel amsterdam biedt mij de kans om naast general manager ook een creatieve ondernemer te zijn, en dat begint met de selectie van een veelbelovend team.”


Bilderberg-hotels krijgen nieuwe general managers

Bilderberg heeft twee nieuwe general managers aangesteld. Bouke van der Woude (foto rechts) begint per 1 augustus bij De Bilderberg in Oosterbeek als opvolger van Harro Menkhorst (links), die in dezelfde functie aan de slag gaat bij grand hotel Wientjes in Zwolle. Van der Woude kwam in 2007 in dienst van de Nederlandse hotelketen en werkte sinds die tijd als general manager van De Keizerskroon in Apeldoorn. Daarvoor was hij in dienst van Golden Tulip en was hij onder andere actief in het buitenland. Menkhorst is in Zwolle de opvolger van Wouter Wagelaar, die sinds 1 mei werkt als general manager van ’t Speulderbos in Garderen. Wagelaar vertrok naar Garderen, omdat Robin van der Land dat hotel verliet voor een vervolg van zijn loopbaan buiten de organisatie. Menkhorst werkt al vijftien jaar voor Bilderberg en was sinds 2010 actief als general manager van De Bilderberg, waar hij zijn loopbaan binnen de hotelketen ook startte.


Madeleine Dekker verruilt Huis ter Duin voor World Forum

Madeleine Dekker heeft  na 4.5 jaar afscheid bij Grand Hotel Huis ter Duin genomen: ‘Een raar gevoel om het vertrouwde 'Duin' achter me te laten, maar aan de andere kant ben ik ook heel blij om te starten met mijn nieuwe uitdaging. In juli 8 juli start ik als Business Development Manager bij het World Forum in Den Haag. Een totaal ander product dan Grand Hotel Huis ter Duin, maar voor mij een perfecte kans om mijn horizon te verbreden. Ik kijk terug op fantastische jaren bij Grand Hotel Huis ter Duin waarin ik ontzettend veel heb mogen zien en doen. We komen elkaar zeker weer tegen, het blijft immers een kleine wereld’.


Nathalie Spaargaren in dienst bij CLC-VECTA

Nadat Nathalie Spaargaren in 2011 stage had gelopen bij CLC-VECTA en daarna op oproepbasis actief is gebleven binnen de vereniging is ze, nu ze haar opleiding succesvol heeft afgerond, vast onderdeel geworden van het CLC-VECTA team. Nathalie houdt zich met name bezig met de diverse communicatie uitingen en biedt ondersteuning bij bijeenkomsten en leden- en sponsorzaken.


Toon Naber herkozen als voorzitter KHN

Tijdens de statutaire jaarvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is Toon Naber, de huidige voorzitter, benoemd voor een tweede termijn. Ook de komende drie jaar zal Naber zich inzetten om Koninklijke Horeca Nederland te laten uitgroeien naar een moderne netwerkorganisatie. Naber heeft zich de afgelopen periode sterk gemaakt voor een nieuwe koers binnen de vereniging. Onderdeel hiervan is een verenigingsstructuur waarbij niet alleen per regio maar ook op basis van bedrijfstype wordt samengewerkt. In dit kader is vorig jaar de zogenaamde sectorindeling opgeheven. In plaats daarvan worden vier ‘domeinen’ ingericht. Ieder domein wordt vertegenwoordigd door een domeintopadviseur.


Marcel van Aelst vice-voorzitter RvB Okura-groep

Marcel van Aelst, voormalig general manager van het Okura hotel in Amsterdam, is benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Okura-groep. Van Aelst wordt met deze benoeming de tweede man van de internationale keten met 80 hotels. Marcel van Aelst vervult zijn nieuwe functie van vice-voorzitter naast zijn rol als president bij Jal Hotels en zijn functie van statutair directeur van het Okura hotel in Amsterdam.


Robert-Jan Woltering verlaat hotel The Grand

General manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Robert-Jan Woltering, maakt  de overstap naar area general manager van Sofitel Germany en general manager van Sofitel Bayerpost in München. In een schriftelijke reactie laat Woltering weten: “Met ongelooflijk veel voldoening kijk ik terug op een geweldige tijd (2007 – 2013) als general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Met als een van de hoogtepunten, het moment dat we in 2010 met het hotel het Legend-Insigne kregen, een status die verbonden wordt aan een selectieve groep eeuwenoude etablissementen met als gemene deler zeldzaamheid en exclusiviteit.”

 

Plaats op:
Datum: 24 juli 2013
Gerelateerde artikelen  
20-03-2019 Nieuws On the Move - maart 2019 (2)
24-04-2013 Nieuws On the Move: April 2013
05-04-2017 Nieuws On the Move - april 2017
22-11-2017 Nieuws On the Move - november 2017 (2)
03-04-2019 Nieuws On the Move - april 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,82 seconden.