Nieuws  
 

Afgelopen weekend vond in Ahoy Rotterdam de 38e editie van het grootste indoor jazzfestival ter wereld plaats, North Sea Jazz. Voorafgaand aan het festival, dat dit jaar volledig was uitverkocht, kwamen Ahoy en North Sea Jazz overeen dat het evenement de komende vijf jaar Ahoy gegarandeerd als thuisbasis heeft.

Ahoy en North Sea Jazz zijn verheugd te kunnen melden dat zij de samenwerking voortzetten. Peter van der Veer, directeur van Ahoy is trots: “We faciliteren dit fantastische festival nu voor het achtste jaar in Ahoy. De samenwerking verloopt heel voorspoedig en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat we deze ook de komende jaren zullen voortzetten. Jazz leeft, dat zagen we ook dit keer weer aan het feit dat we maar liefst alledrie de dagen waren uitverkocht. Dit was een waanzinnige editie!”   Jazz en Rotterdam Ook nieuw dit jaar was de naam die het festival draagt: het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival; waarmee de integratie met de stad Rotterdam overduidelijk blijkt. Naast de aandacht voor jazz in Ahoy trok de stad Rotterdam ook vele bezoekers, door het in dezelfde periode gepresenteerde North Sea Round Town; waardoor jazz deze dagen in de gehele stad was geworteld.

Over het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival

Het festival staat wereldwijd bekend om haar vele muzikale genres, variërend van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Maar ook blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin kwamen het afgelopen weekend aan bod. Alledrie de festivaldagen waren uitverkocht, wat betekende dat er in totaal bijna 75.000 personen van over de hele wereld naar Ahoy kwamen. Enkele bekende namen op het festival waren Santana, John Legend, Sting, Diana Krall, Caro Emerald, Marcus Miller en Dionne Warwick. Ook wereldster Prince gaf geheel verrassend een kort gastoptreden op het festival.

Plaats op:
Datum: 16 juli 2013
Gerelateerde artikelen  
22-08-2016 Nieuws Rotterdam derde evenementenstad van Nederland
23-07-2019 Nieuws KPN, Vodafone en T-Mobile bouwen nieuw mobiel indoor netwerk in Rotterdam Ahoy …
18-12-2009 Nieuws Rotterdamse evenementenbedrijven reageren op incident
17-07-2018 Nieuws Belangrijke mijlpaal voor Rotterdam Ahoy
18-07-2017 Nieuws Nieuwe mijlpaal renovatie hallen Rotterdam Ahoy
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.