Nieuws  

Serious gaming doet steeds meer zijn intrede in de echte wereld. In de toekomst zijn toepassingen van gaming voor bijvoorbeeld educatie, training en simulatie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Meer en meer toepassingen worden ontwikkeld voor serieuze doeleinden, zoals opleiding en interactieve kennisoverdracht. Stichting Media Plaza biedt de komende periode een tweetal bijeenkomsten over dit onderwerp, waarbij de deelnemers een blik kunnen werpen op de toekomst die er al is!

NGI Jaarcongres 2007: Serious Gaming
Serious gaming doet steeds meer zijn intrede in de echte wereld. In de toekomst zijn toepassingen van gaming voor bijvoorbeeld educatie en simulatie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Virtuele werelden, zoals Second Life en World of Business Craft, bieden een 3D-internet waarin interactie en beleving centraal staan. En de belofte van een volgende generatie internet probeert waar te maken. Steeds meer organisaties, waaronder TNO, IBM, ING en universiteiten, steken hier veel tijd en energie in. Het Ngi Jaarcongres dat plaatsvindt op dinsdag 11 december bij Stichting Media Plaza in Utrecht biedt de deelnemers een blik op de toekomst die er al is!

Tijdens het Ngi Jaarcongres worden serious gaming en de toepassingen daarvan vanuit diverse invalshoeken besproken. Naast een wetenschappelijke blik op de toekomst en concrete voorbeelden van succesvolle toepassingen ter sprake. Diverse gerenommeerde sprekers zullen de bezoekers meenemen in hun visie en ervaringen.

Over Ngi
Het Ngi biedt een platform voor ICT-professionals waar leden hun kennis kunnen verdiepen en hun netwerk kunnen onderhouden. Ngi is een beroepsvereniging voor ICT-professionals, die vanuit hun houding en gedrag bereid zijn hun ervaring en kennis in de volle breedte te delen met andere leden, waardoor tegelijkertijd het individuele specialisme zich nog verder verdiept. Ngi is een (inter)actieve vereniging waar onderlinge contacten een belangrijke rol spelen.

Voor meer informatie over het programma kan men kijken op www.mediaplaza.nl/event/ngi.Seminar Serious gaming - 19 december  
Games zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de entertainment sector. Games worden ook steeds vaker ingezet in de vorm van bedrijfssimulaties en trainingen. Zo worden bijvoorbeeld politieagenten al via games al getest op hun vaardigheden. Er bestaat een virtuele rij-instructeur en games worden in managementsimulaties ook steeds meer gemeengoed. Gaming is serious business geworden! Aan de hand van diverse praktijkcases horen de bezoekers tijdens het seminar Serious gaming van Media Plaza op woensdag 19 december aanstaande wat serious gaming in de B2B-omgeving kan betekenen.

De volgende onderwerpen worden besproken tijdens het seminar Serious Gaming:
- Wat is de stand van zaken met betrekking tot serious gaming?
- Wat zijn de mogelijkheden van serious gaming?
- Wat zijn de voordelen van serious gaming?
- Wat zijn concrete, succesvolle cases op het gebied van serious gaming?
- Hoe halen bedrijven nieuwe business uit serious gaming?
- Hoe kunnen games worden ingezet voor kennismanagement, kennisoverdracht en educatie? 

Voor meer informatie over het programma kan men kijken op www.mediaplaza.nl/event/entertainment.

Plaats op:
Datum: 17 november 2007
Bron: Media Plaza
Gerelateerde artikelen  
03-10-2018 Nieuws Rotterdam Ahoy sluit partnership met Dreamhack
28-04-2011 Nieuws Nederland middelpunt voor de internationale games-industrie tijdens Festival …
24-05-2019 Nieuws De #1 esports conferentie in de Benelux komt naar DreamHack Rotterdam
13-02-2008 Nieuws Media Plaza biedt workshops "Effectief zoeken op het Internet"
22-06-2007 Nieuws Seminar Ideen genoeg Innovatie succesvol uitvoeren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.