Nieuws  
 

Het roer van het Groningen Congres Bureau (GCB) is overgenomen door Mariska Pater, nadat  Jaap Westerhuijs recent met pensioen is gegaan. Tijd voor een interview met de kersverse directeur met als belangrijkste vraag: blijft het GCB dezelfde koers varen of komt er een koersverandering.

Fris en energiek zit ze aan tafel, klaar om haar visie en ideeën neer te zetten zoals ze is: helder. “Het verder uitbouwen van het fundament dat wij in de afgelopen jaren gezamenlijk hebben opgebouwd, dat zie ik als één van mijn belangrijkste opdrachten”.
Tegelijkertijd ziet ze nieuwe kansen: “Er zijn gesprekken gaande om een internationale hub op Groningen Airport Eelde te realiseren. Wanneer dat lukt, hebben we er weer een extra aantrekkelijke reden bij om juist in deze omgeving een congres te organiseren.”

‘Samenwerking’ blijft toch een sleutelwoord in deze branche, ook voor Mariska: “Voor het zakenleven heeft Groningen veel te bieden. Waarom dan niet de handen ineen slaan? Dus werken wij veel samen met bijvoorbeeld Marketing Groningen en VNO-NCW Noord. Ook het in aanbouw zijnde Groninger Forum heeft natuurlijk onze warme aandacht: de perfecte locatie om straks seminars, lezingen of diners te houden.”

Groningen: een sterk merk
 In Noord-Nederland zoekt Mariska de samenwerking met collega’s in Friesland en Drenthe: “Als ik een congres naar het noorden kan halen dan doe ik daar mijn uiterste best voor”.
Inmiddels merkt ze dat Groningen als congresstad een uiterst sterk merk is. Op wetenschappelijk gebied hebben stad en regio inmiddels een naam hoog te houden en de branches waarvoor dat geldt worden steeds verder uitgebreid.
“Daar zetten wij ons als GCB graag voortdurend voor de volle 100% voor in”, aldus de vrouw aan het roer. De vrouw die altijd nuchter blijft en voor wie afspraak altijd afspraak is. Met die koers van het GCB zit het duidelijk wel goed…

Bron: Groningen Congres Bureau

Plaats op:
Datum: 29 mei 2013
Gerelateerde artikelen  
11-09-2013 Nieuws Nieuw bij Groningen Congres Bureau
02-05-2017 Nieuws Burgemeester reikt ‘Groningen Congres Penning’ uit aan weduwe Westerhuijs …
12-12-2018 Nieuws On the Move - december 2018
29-05-2019 Nieuws Groningen streeft naar toppositie Nederlandse congresmarkt
29-09-2016 Nieuws In Memoriam: Jaap Westerhuijs (68)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,75 seconden.