Nieuws  
 

De International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO) en de Professional Convention Management Association (PCMA) hebben besloten tot een strategische samenwerking. Volgens Vincent van Wulfen, oud voorziter van IAPCO, lagen er al goede contacten sinds eind 90er jaren. Deze contacten zijn nu in feite geformaliseerd. Beide organisaties hebben elkaar met name op het gebied van educationals gevonden en daarin zullen ze elkaar zeker versterken.

Dit partnerschap biedt natuurlijk nog meer mogelijkheden. Een van de redenen voor een strategische alliantie is vaak ook het toetreden tot een bepaalde markt en het aanboren van nieuwe doelgroepen, waardoor meer lidmaatschappen verkocht kunnen worden wat tot omzetgroei zal leiden.
Van Wulfen:"IAPCO is een wereldwijde organisatie maar wil graag meer vaste voet aan de grond in de USA. PCMA daarentegen is een Amerikaans gerichte organisatie die het vizier op Europa heeft gericht. Door deze samenwerking kunnen ze hun ambities wellicht waarmaken".l 

"IAPCO leden spelen een cruciale rol in het leveren en managen van diensten aan PCMA leden en klanten wereldwijd. Deze samenwerking met IAPCO versterkt onze inzet voor de hele industrie om ervoor te zorgen dat onze leden en klanten hun strategische bedrijfsdoelstellingen kunnen verwezenlijken", aldus Sherrif Karamat, Chief Operating Officer van PCMA.

"Dit is een uitstekende gelegenheid voor beide verenigingen om samen te werken, om hun gecombineerde kennis en expertise niet alleen ter beschikking te stellen aan hun leden, maar ook van al degenen binnen de industrie die gebruik maken van de materialen en de know-how die openbaar beschikbaar is ", becommentarieerde Gonzalo Perez Constanzo, voorzitter van IAPCO.

Over IAPCO:
De International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO) werd opgericht in 1968, is geregistreerd in Zwitserland en vertegenwoordigt meer dan 115 professionele congresorganisatoren, meeting planners en managers van internationale en nationale congressen, conventies en speciale evenementen uit 42 landen. IAPCO leden organiseren meer dan 6560 vergaderingen per jaar, in totaal zo'n 2.257.000 personen en vertegenwoordigen een economische impact in de regio van 4,35 miljard euro. 

Over PCMA:
PCMA is de multi-mediale professionele bron voor managers uit congres en vergaderbranche alsmede de evenementen en beurzen industrie. PCMA biedt meer dan 6000 leden innovatief onderwijs en creatieve globale oplossingen om zowel hun professionele ontwikkeling als hun face-to-face en virtuele verbindingen te verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, PCMA heeft 17 afdelingen in de Verenigde Staten, Canada en Mexico met leden in meer dan 35 landen.

 

 

Plaats op:
Datum: 28 mei 2013
Gerelateerde artikelen  
19-03-2007 Nieuws IAPCO scherpt eisen aan
17-03-2008 Nieuws Italiaanse Patrizia Semprebene Buongiorno nieuwe voorzitter IAPCO
19-05-2016 Nieuws De jaarlijkse cijfers van IAPCO vertonen geen verrassingen
01-05-2008 Nieuws Sterke groei voor IAPCO leden
22-01-2019 Nieuws Congress by design organiseert IAPCO EDGE onderwijsseminar in Den Haag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.