Nieuws  
 

Jan Hein Simons verlaat NH Hoteles - Denis Hennequin, CEO Accor op non-actief - Wendy Vandewall Operational Manager van het nieuwe Tulip Inn Eindhoven Airport -  Landal GreenParks benoemt  Jeroen Mol tot Operationeel Directeur - Directeur René Schers verlaat De Rijtuigenloods - Rian Velzing versterkt salesteam Nederlands Openluchtmuseum


Jan Hein Simons verlaat NH Hoteles
Jan Hein Simons heeft per 1 mei na 21 jaar NH Hoteles verlaten. Zijn functie van managing director van de business unit Benelux, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Afrika is intussen overgenomen door Maarten Markus.
Het vertrek van Simons komt onverwacht, zelfs voor hem zelf: 'wat vooral onverwacht was, is dat het zo snel is gegaan.' Wel benadrukt Simons dat het zijn eigen keus was om NH Hoteles te verlaten. 'Na 21 jaar vond ik het tijd een andere uitdaging te zoeken.'
Wat die uitdaging inhoudt, weet hij zelf nog niet. 'Ik ben sinds 1 mei weg, maar mijn contract loopt nog een tijdje door. Ik ga nu eerst even tijd aan mijn gezin besteden. Mijn gezin staat voorop, altijd. Ik ben 54, dus als ik wat nieuws ga doen, moet het iets goeds zijn. Ik heb gelukkig veel mensen om mij heen die daarbij helpen. Het zal vermoedelijk wel iets met onze branche te maken hebben.'
Simons kan bij NH terugkijken op een mooie carrière, die hem naar Tunesië, Spanje en Duitsland bracht. Voor zijn terugkeer naar Nederland in 2010, toen hij de business unit ging leiden, woonde en werkte hij in Berlijn en was managing director van de businessunit Duitsland en Polen. Zijn grootste wapenfeit is de integratie van 125 door NH aangekochte hotels van onder meer Golden Tulip.


Denis Hennequin, CEO Accor op non-actief
Denis Hennequin is niet langer de CEO van Accor. De raad van bestuur heeft besloten om zijn positie per direct te beëindigen. Hennequin krijgt ook geen andere rol binnen het Europese hotelbedrijf. Er is een interim CEO aangesteld in de persoon van Yann Caillère, de huidige president en COO van Accor.  De strategie die Hennequin als CEO heeft geïmplementeerd blijft van kracht, alleen de snelheid waarmee moet omhoog. Volgens de raad van bestuur was Hennequin te behoudend qua tempo, terwijl de economische omstandigheden om snel handelen vragen. 
Hennequin trad in 2010 aan als CEO van Accor en kwam toen over van McDonald’s.


Wendy Vandewall Operational Manager van het nieuwe Tulip Inn Eindhoven Airport
Wendy Vandewall is de nieuwe Operational Manager van het binnenkort te openen Tulip Inn Eindhoven Airport. Het hotel, dat officieel op 21 juni geopend wordt, is direct verbonden met de aankomst- en vertrekhal van Eindhoven Airport.
Na haar afronding van de Hogere Hotelschool Leeuwarden werkte Vandewall onder andere als Operational Manager van Tulip Inn Raalte en als Front Office Manager bij Golden Tulip Jagershorst. Per 1 april is zij gestart in Tulip Inn Eindhoven Airport, het eerste management hotel van Golden Tulip in Nederland.


Landal GreenParks benoemt  Jeroen Mol tot Operationeel Directeur
Landal GreenParks, de grootste bungalowverhuurder van Nederland, heeft Jeroen Mol (43) benoemd tot Operationeel Directeur. Mol krijgt eindverantwoordelijkheid voor de dienstverlening op de 73 parken en vormt samen met Algemeen Directeur Thomas Heerkens en Commercieel Directeur Bas Hoogland het directieteam van Landal GreenParks.
Jeroen Mol was hiervoor werkzaam bij Shurgard als directeur Nederland en België en heeft eerder directie- en managementfuncties vervuld bij onder meer Sodexo Food & Facilities en Accor. In zijn nieuwe functie is Mol verantwoordelijk voor de aansturing van de binnen- en buitenlandse parken en voor de ondersteunende operationele afdelingen.


Directeur René Schers verlaat De Rijtuigenloods
Mede-oprichter en managing director René Schers gaat per 1 juni De Rijtuigenloods te Amersfoort verlaten. In september 2012 is de exploitatie van de Rijtuigenloods verkocht aan de TeKa groep te Barneveld. Dit bedrijf neemt dan ook de exploitatie van de evenementenlocatie voor haar rekening.
Schers werkte 10 jaar als directeur voor Herik Rail Events en Herik Rail Treincharters. De laatste 6 jaar legde hij zich daarbij vooral toe op de door hem opgezette evenementen- en congreslocatie De Rijtuigenloods. 'In deze periode is de Rijtuigenloods gegroeid naar een professionele en gezonde onderneming met grote naamsbekendheid die hospitality en creativiteit hoog in het vaandel had staan', aldus Schers.


Rian Velzing versterkt salesteam Nederlands Openluchtmuseum
Per 1 juni 2013 wordt de afdeling Sales & Reserveringen van het Nederlands Openluchtmuseum uitgebreid met reserveringsmedewerker Rian Velzing. Samen met vijf collega’s  heeft zij als doel de zakelijke markt van het museum te profileren tot een locatie waar men niet meer omheen kan. Met de ambitie om het komende jaar meer dan 400 zakelijke evenementen te organiseren is het team compleet om met ervaring en passie deze evenementen tot in de puntjes te verzorgen.

 


 

Plaats op:
Datum: 22 mei 2013
Gerelateerde artikelen  
20-06-2018 Nieuws On the Move - juni 2018 (2)
21-02-2018 Nieuws On the Move - juni 2018 (2)
24-01-2007 Nieuws Bas Hoogland is Hotello of the Year
23-11-2012 Nieuws On the move: November 2012
04-04-2018 Nieuws On the Move - april 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.