Nieuws  
 

ICCA - The International Congress and Convention Association - heeft onlangs een nieuwe portal gelanceerd, speciaal gericht op organisatoren van internationale associatie congressen, de 'Association Portal'. De exclusief voor verenigingen toegankelijke portal biedt ondersteuning bij het organiseren van kwaliteits congressen.

De site brengt de unieke ICCA-gegevens samen met andere informatie en bronnen in een veilige en betrouwbare omgeving gecreëerd wordt, waar verenigings professionals gevrijwaard zijn van commerciële benadering. De Portal biedt associatie meeting planners toegang tot hun eigen congresprofiel in de ICCA database, en ze kunnen ook data en inzichten vergelijken met collega associaties. Tevens kan gemakkelijk gezocht worden naar toonaangevende toeleveranciers op het gebied van het organiseren, accommoderen en faciliteren van internationale congressen en heeft men toegang tot publicaties over onderwerpen als bidprocedures en besluitvorming rondom congressen, het contracteren van congres centra, onderhandelen met hotels, samenwerking met congresbureaus en social media voor events. Verder is ook de ICCA statistische data te raadplegen, vindt men er informatie over case studies en hosted buyer events en kan zelfs advies gevraagd worden over het verbeteren van de bidbooks.

ICCA CEO Martin Sirk: "Het ICCA Bestuur en mijn team zijn verheugd dat we deze nieuwe dienstverlening voor associaties kunnen presenteren in ons 50e jaar, ons 10e lustrum. Het staat ook symbool voor een belangrijke nieuwe fase in onze pogingen om ICCA-leden en verenigingen te verbinden in één community, en om associatie executives te faciliteren in een eenvoudige manier om met hun collega's in contact te komen. Er zijn eigenlijk geen relevante netwerken die hier in voorzien, zeker niet in Europa, terwijl er grote behoefte aan bleek te zijn om onderling ervaringen en kennis uit te wisselen over bijvoorbeeld bestemmingen en samenwerkingspartners."

De eerste reacties op de Association Portal zijn erg positief. Toegang tot de portal is voorbehouden aan verenigingen die aan de ICCA-criteria voldoen (het congres moet regelmatig plaatsvinden en tussen tenminste 3 landen rouleren). Registreren kan via http://associations.iccaworld.com/.

 

Plaats op:
Datum: 7 mei 2013
Bron: ICCA / Redactie CongresWereld
Gerelateerde artikelen  
19-01-2010 Nieuws ICCA verrijkt congresdata met UIA-informatie
02-03-2016 Nieuws ICCA lanceert nieuwe bijeenkomst voor suppliers en internationale association …
29-08-2007 Nieuws Sterk workshop programma zorgt voor record deelname op ICCA congres
19-03-2007 Nieuws ICCA verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Amsterdam
06-09-2009 Nieuws Internationale associatie meetings blijven het goed doen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.