Nieuws  
 

Paul Van Deventer nieuwe voorzitter en directeur MPI - Job rotation bij Hampshire - Dirk-Jan Doek naar Hampton by Hilton Hoofddorp - Fred Smits weg bij Sheraton Amsterdam - Nieuwe gm Bilderberg-hotel Speulderbos - Jochem Schellens nieuwe directeur Hotel Papendal


Paul Van Deventer nieuwe voorzitter en directeur MPI
Paul Van Deventer is door het bestuur van Meeting Professionals International (MPI) aangesteld als de nieuwe voorzitter en directeur. De internationale branchevereniging was enkele maanden op zoek naar een opvolger voor de vorig jaar juni vertrokken Bruce MacMillan.
Van Deventer was hiervoor vice-voorzitter van de Health & Wellness divisie van Walgreens, de grootste drogisterijketen in de Verenigde Staten.
Eerder in zijn carriere was hij gedurende 22 jaar werkzaam voor creditcardmaatschappij American Express. In die periode heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van zakenreizen, meetings en events. Als Senior Director of Multinational Sales and Operations leidde hij een wereldwijde business unit die bestond uit meer dan vijftig business travel customer service centers, vijfhonderd medewerkers en een meetings en events afdeling gespecialiseerd in de automotive industrie.


 

Job rotation bij Hampshire
Hampshire verwisselt twee general managers die samen de leiding hebben over drie Amsterdamse hotels. Claire van Campen krijgt de leiding over The Manor Hotel.  De  hotels- Eden Hotel Amsterdam en hotel Rembrandt Square  vallen nu onder de verantwoordelijkheid van Sebastiaan van Rijgersma. Hij had de leiding over The Manor.
Claire van Campen heeft met ingang van half maart 2013 de functie van Sebastiaan van Rijgersma in The Manor Hotel Amsterdam overgenomen. In de functie van general manager zal Claire van Campen het Manor Hotel in het voormalige Burgerziekenhuis aansturen.
Haar voormalige functie is overgenomen door Sebastiaan van Rijgersma. Hij heeft nu de leiding over twee hotels: Eden Hotel Amsterdam (3*) en over het Hampshire Hotel - Rembrandt Square.


Dirk-Jan Doek naar Hampton by Hilton Hoofddorp
Dirk-Jan Doek gaat het eerste Hampton by Hilton hotel leiden. Het driesterrenhotel wordt binnenkort geopend en zit recht tegenover het station van Hoofddorp. Dirk-Jan Doek is afkomstig van het Hampshire Hotel in Emmen.
Dirk-Jan Doek wordt in Emmen opgevolgd door Marijke Maatkamp.  Maatkamp was sales manager in Emmen.  Een tweede Hampton by Hilton hotel komt er in Amsterdam aan de Arena Boulevard. In stadsdeel Zuidoost komt een Hampton met 260 kamers in een voormalig kantoorpand.


 

Fred Smits weg bij Sheraton Amsterdam
Executive assistent manager Fred Smits vertrekt bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference. Hij gaat binnen Starwood aan de slag als general manager van The Westin Dublin in Ierland. Wie Smits vervangt, is nog niet bekend.
Smits begon zijn loopbaan bij Starwood in 2001 als executive chef in charge of f&B bij The Westin Rotterdam. Vier jaar later werd hij benoemd tot f&b director. In 2007 kwam hij in dienst bij Sheraton Amsterdam.


Nieuwe gm Bilderberg-hotel Speulderbos
Wouter Wagelaar is de nieuwe general manager van Bilderberg-hotel ’t Speulderbos in Garderen. Hij volgt per 1 mei Robin van der Land op, die de hotelorganisatie verlaat. Wagelaar is op dit moment in dezelfde functie werkzaam voor Bilderberg bij grand hotel Wientjes in Zwolle.
Naar een opvolger in Zwolle wordt op dit moment gezocht. Tot die tijd combineert Wagelaar, die in 2007 in dienst als general manager van grand hotel Wientjes in dienst kwam van Bilderberg, beide functies. Wagelaar zette zich van 2008 tot 2011 onder andere in voor de professionalisering van Congresstad Zwolle.


Jochem Schellens nieuwe directeur Hotel Papendal
Jochem Schellens (41) begint per 13 mei aanstaande als directeur van Hotel Papendal.  Schellens volgt Stella van der Sluis op, die sinds november 2008 directeur was.
Schellens, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de hotel-, congres- en (sport)evenementenwereld, zal deze functie  combineren met het directeurschap van Sportcentrum Papendal.  Sinds 1 januari is hij eindverantwoordelijk voor Sportcentrum Papendal, dat per die datum is afgescheiden van NOC*NSF als aparte organisatie. Schellens heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Papendal, dat de afgelopen jaren in alle opzichten een ware metamorfose heeft ondergaan.
Jochem Schellens: “Deze combinatie van sport en gastvrijheid is uniek. Met veel enthousiasme en energie ga ik me inzetten om deze twee werelden dichter bij elkaar te brengen en te versterken. Hierbij zal ik (top)sport als verbindende factor ten volle benutten.” 

 

Plaats op:
Datum: 24 april 2013
Gerelateerde artikelen  
13-12-2017 Nieuws On the Move - december 2017
24-07-2013 Nieuws On the move (Juli 2013)
19-09-2018 Nieuws On the Move - september 2018 (2)
03-04-2019 Nieuws On the Move - april 2019
05-04-2017 Nieuws On the Move - april 2017
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.