Nieuws  
 

De VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 - Supersnel internet in Beurs van Berlage - De Doelen enthousiast over samenwerking met het LAB - Amsterdam RAI wint bronzen award Best Overseas Convention Centre - IHG heeft meeste hotelkamers - Van der Valk Hotel Eindhoven ontvangt wederom goud ‘Keurmerk Duurzame Ondernemer’ - GoGoGreen en Grand Hotel Huis ter Duin slaan handen ineen - Fokker Terminal biedt ook in 2013 Turn Key Congrespakketten aan - Accommodaties in beweging


De VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012
Onlangs werden de VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 uitgereikt in Hotel Okura in Amsterdam. Het vijfsterren deluxe hotel was het decor van hét meest glamorous event dat de horeca en hospitality industrie rijk is. In totaal werden er in tien categorieën awards uitgereikt:

  • Best Hotel Chain Design: Pullman Cocagne/Eindhoven - De stijlvolle ambiance maakt Pullman Eindhoven Cocagne aantrekkelijk voor zowel de zakelijke als leisure gast. De keten maakt met dit onderscheidende hotel een succesvolle start in een nieuwe richting. Het interieur is een vertaling van klassieke elementen in een nieuw jasje. Ook niet-hotelgasten maken graag gebruik van de uitnodigende food & beverage faciliteiten.
  • Best Interior Design: Conservatorium Hotel Amsterdam - Het Conservatorium Hotel in Amsterdam is een intrigerend icoon, mede door het prachtige interieurdesign. Kosten nog moeite zijn gespaard om een prettige ambiance te creëren waar gasten in vervoering raken. In een bijzonder gebouw vol historische details, is met luxueuze materialen, designmeubilair en een sublieme afwerking een tijdloze, comfortabele venue gecreëerd die klaar is voor de toekomst.
  • Best Hotel concept:The Student Hotel/Rotterdam - Bij The Student Hotel Rotterdam staan de wensen van de gast centraal. Het hotel biedt een volledig aanbod van faciliteiten en diensten waar de gast naar behoefte gebruik van kan maken. Een zeer gebruiksvriendelijk concept, versterkt door een aantrekkelijke vormgeving en huisstijl. De faciliteiten bevorderen de sociale interactie hetgeen het concept nog sterker maakt.

Overige categoriën:

  • Best cocktail Bar: Dr./Rotterdam
  • Best Restaurant Concept: Restaurant aan zee/Oostvoorne
  • Best Restaurant Design: Restaurant Anna/Amsterdam
  • Best Style Bar: Tunes Bar/Amsterdam    
  • Best Coffe Bar: Coffe Bru en Starbucks the Bank/Amsterdam
  • Best Bartender: Tess Posthumus     
  • De prijs voor de horecaondernemer van 2012 is dit jaar voor het horecaduo:Charles Hollenkamp & Milène Hoving van ondermeer Dauphine in Amsterdam.

Supersnel internet in Beurs van Berlage
Beurs van Berlage is sinds kort aangesloten op het supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk. Dit betekent razendsnel (draadloos) internet in het gehele authentieke gebouw. Commercieel manager Michiel Lindenbergh legt uit: “Wij merken dat het Wi-Fi gebruik tijdens congressen en evenementen enorm toeneemt. Om op die vraag voorbereid te zijn hebben wij in samenwerking met onze internetpartner H&S computerservices het netwerk geoptimaliseerd. Het aantal Wi-Fi zenders is uitgebreid zodat er in elke ruimte van het gebouw een perfecte ontvangst is.
De koppeling aan het glasvezelnetwerk is een fantastische stap voorwaarts. Er kunnen nu met gemak 1.000 gasten tegelijkertijd van dit snelle netwerk gebruik maken.


De Doelen enthousiast over samenwerking met het LAB
De Doelen heeft recent het samenwerkingscontract met het Landelijk Associatie Bureau (LAB) getekend en kijkt uit naar een productieve samenwerking met Vivi de Regt en Sonja Opreij-Speth, voorheen werkzaam bij respectievelijk Rotterdam Marketing en Maastricht Congres Bureau.
 “Wij staan erg positief tegenover professionalisering in de verenigingsmarkt. Het advies en de ondersteuning die het LAB aan de medische verenigingen biedt draagt hier op grote schaal aan bij. Hiernaast is het voor ons als locatie nuttig dat een organisatie de verenigingsmarkt in kaart brengt en dat we op deze manier meer inzicht krijgen in de markt en de vele congressen die vanuit nationale verenigingen worden georganiseerd. Ik ken beide dames als zeer gedreven en kundig en heb er daarom alle vertrouwen in dat het LAB een succes wordt, zowel voor de verenigingsmarkt als voor de dienstverleners”, aldus Diederik Waal, hoofd evenementenwerving bij de Doelen.


Amsterdam RAI wint bronzen award Best Overseas Convention Centre
Amsterdam RAI heeft op dinsdag 19 maart tijdens de jaarlijkse M&IT Industry Awards 2013 in Londen de bronzen ‘Best Overseas Convention Centre’ award gewonnen. Amsterdam RAI was in de categorie ‘Best Overseas Convention Centre’ categorie genomineerd met een aantal andere grote kanshebbers, waaronder The Convention Centre Dublin en Grimaldi Forum Monaco.
De M&I Industry Awards worden jaarlijks toegekend aan bedrijven die een bijzondere bijdrage leveren aan de corporate- en meetingsindustrie. De winnaars van de 19 awards zijn verkozen door de lezers van het blad Meetings & Incentive Travel Magazine.


IHG heeft meeste hotelkamers
Van alle hotelbedrijven wereldwijd heeft de InterContinental Hotels Group (IHG) in 2013 de meeste kamers. Gemeten naar aantal hotels is de Wyndham Hotel Group wereldleider. Gemeten naar merk spant Holiday Inn (inclusief Holiday Inn Express) de kroon. Dat blijkt uit cijfers van MKG Hospitality.
IHG telt per 1 januari 2013 wereldwijd 657.982 hotelkamers. Dat zijn er 17.634 (2,7 procent) meer dan een jaar eerder. Nummer twee dit jaar is Hilton Hotels met 652.382 kamers. Op de derde plek staat Marriott International met 638.793 kamers. De top-3 is dezelfde als vorig jaar.

Grootste daler in de top-10 van grootste hotelbedrijven gemeten naar kamers is Accor. De Europese hotelonderneming zag het aantal kamers met 81.515 (ofwel 15,1 procent) afnemen van 531.741 naar 450.199. De verkoop van Motel 6 en Studio 6 zijn hier de verklaring voor.
Grootste stijger was Home Inns dat de portefeuille met 37.508 (ofwel 21,2 procent) tot 214.070 hotelkamers zag stijgen.
Gemeten naar aantal hotels is Wyndham met 7.342 hotels de wereldleider. Choice Hotels en IHG volgen met respectievelijk 6.198 en 4.602 hotels.


Van der Valk Hotel Eindhoven ontvangt wederom goud ‘Keurmerk Duurzame Ondernemer’
In de stad Eindhoven, waar ondernemen en innovatie hand in hand gaan, zien we talloze inspirerende voorbeelden van duurzaam ondernemen. Een keer per jaar beloont de Gemeente Eindhoven deze voorbeelden met een ‘Keurmerk Duurzame Ondernemer’. Dit is een stimulans voor ondernemers in Eindhoven die duurzaam werken.  Voor het tweede jaar op rij ontvangt Van der Valk Hotel Eindhoven het gouden ‘Keurmerk Duurzame Ondernemer’. Sinds geruime tijd besteedt Hotel Eindhoven veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel bij de interne bedrijfsvoering als bij de keuze van leveranciers en samenwerkingspartners zoals Stichting Robin Hood en Ergon bedrijven,  houden zij nauwlettend rekening met de maatschappelijke verantwoordelijkheid.


GoGoGreen en Grand Hotel Huis ter Duin slaan handen ineen
Sinds kort biedt Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk als extra service haar gasten duurzame huurauto’s aan van GoGoGreen. De GoGoGreen auto’s rijden op groengas en staan permanent gestationeerd op het parkeerterrein van Grand Hotel Huis ter Duin. Naast de gasten van het Grand Hotel Huis ter Duin kunnen ook gasten van omringende hotels én de inwoners van Noordwijk gebruik maken van de ‘groene’ huurauto’s. GoGoGreen is een label van de GoGoCar Company. De GoGoCar Company omvat een aantal labels die met elkaar staan voor zorgeloze, flexibele en schone mobiliteit op maat. De groengas auto’s van GoGoGreen zijn een uitstekend alternatief voor de taxi of huurauto op afroep. Behalve dat het hotel een extra service kan bieden, kan zij ook zichtbaar duurzaam (CO2 neutraal) ondernemen. Voor de gasten betekent het geen wachttijden voor taxi’s en gemakkelijk en efficiënt gebruikmaken van een huurauto.


Fokker Terminal biedt ook in 2013 Turn Key Congrespakketten aan
Na het succes van vorig jaar zijn ook dit jaar weer de Turn Key congrespakketten van de Fokker Terminal te boeken. In een veranderende markt waar de vraag naar flexibiliteit, snelheid en scherpe budgetten steeds meer groeit, haakt de Fokker Terminal hier graag verder op in.
Een niet alledaagse, industriele omgeving, maar dan met het gemak van een compleet ingerichte congreslocatie. Alles in huis voor een inspirerende bijeenkomst. Van 100 tot 1000 personen, een plenaire setting, van 1 tot 17 subruimtes.


Accommodaties in beweging

Hotel Papendal renoveert driesterrenkamers
Het hotel op topsportcentrum Papendal in Arnhem heeft de refurbishing van de 3-sterren kamers afgerond. In samenwerking met ontwerpbureau Desarc is gekozen voor een jonge, stoere en sportieve uitstraling. 'We hebben bewust gekozen voor stoer in plaats van chique', licht interieurontwerpster Sanna Eijkelestam van Desarc toe. 'Bij Hotel Papendal draait alles om de passie voor sport. Die moet je overal voelen. Je ziet dat terug in de grote visuals van sporters op de deuren, een zitzak in plaats van een fauteuil, en het handige opklapbureau.'Zakelijke gasten verblijven hier toch vaak langere tijd in hun eentje. Daarom kun je de kamer als echte eenpersoonskamer gebruiken door simpelweg een van de bedden om te bouwen tot bankje.'
Bron: Misset Horeca

Ouwehands Dierenpark Rhenen opent nieuwe evenementenlocatie
Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft onlangs haar nieuwste project Gorilla Adventure geopend. Gorilla Adventure is een uniek project in de wereld en het nieuwe onderkomen van 6 mannelijke gorilla’s. Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van 11 meter hoog.Midden in het grootste gorilla-avontuur van Europa is ook een nieuwe evenementenlocatie gevestigd. Deze locatie is geschikt voor een productpresentatie, zakelijke bijeenkomst of een feestelijke borrel. Vanuit de locatie is er direct zicht op de 6 gorilla’s.

Bouw nieuwe Hilton hotel Schiphol van start
Op Amsterdam Airport Schiphol is de officiële start van de bouw van het nieuwe Hilton hotel gevierd met het in de grond slaan van een van de in totaal 840 palen.
Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel gaan vervangen en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Het nieuwe Hilton hotel krijgt 433 kamer, 23 vergaderzalen, een ballroom voor 600 personen, een restaurant en bar, executive lounges en een spa en fitness. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal. Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex.

Nieuw hotelconcept Park Inn by Radisson op Schiphol
Morgen, donderdag 11 april, vindt de Grand Opening plaats van het eerste Park Inn by Radisson hotel van Nederland. Met dit hotel zal Park Inn een nieuwe weg inslaan om in te spelen op de wensen van de jonge zakelijke reiziger van nu. De officiële openingshandeling wordt verricht door Eduard Schaepman, sinds 1 april 2013 CEO van de Chalet Group, welke als investeerder is betrokken bij het hotel.
Met de opening van dit hotel is Park Inn by Radisson naast London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, en Frankfurt Rhein-Main ook vertegenwoordigd op Amsterdam Airport Schiphol.

      

     

Plaats op:
Datum: 10 april 2013
Gerelateerde artikelen  
23-03-2017 Nieuws Grand hotel Huis ter Duin voor de derde keer met goud beloond voor ‘Best …
04-03-2016 Nieuws Grand Hotel Huis ter Duin wederom Best Overseas Hotel
08-07-2013 Nieuws Best scorende hotels uit de Terras Top 100
17-01-2013 Nieuws De beste hotels van Amsterdam en Nederland
04-04-2012 Nieuws Venuez Hospitality & Style Awards 2011 uitgereikt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,82 seconden.