Nieuws  

De Nederlandse congreswereld is een nieuw initiatief rijker. Met het Landelijk Associatie Bureau (LAB) bieden initiatiefneemsters Vivi de Regt en Sonja Opreij-Speth kosteloze ondersteuning aan Nederlandse (para) medische verenigingen en -specialisten, een soort EHBO (eerste hulp bij organiseren).

Het LAB fungeert als een onafhankelijk platform voor Nederlandse (para) medische verenigingen en biedt kosteloos advies en ondersteuning voor de congressen, symposia, en andere bijeenkomsten die deze associaties organiseren. Dit houdt onder andere in; informatie over sponsoring, budgetten, locaties, congresorganisatiebureaus, en aanvullende zaken zoals transport, catering en personeel.  Ook (para) medisch specialisten worden bijgestaan door het LAB in hun initiatieven voor het organiseren van een bijeenkomst binnen hun vakgebied.

Vivi de Regt en Sonja Opreij-Speth waren voorheen werkzaam bij respectievelijk Rotterdam Marketing en Maastricht Congres Bureau. De oprichting van het LAB komt voort uit de behoeften die ze in hun vorige functies signaleerden tijdens het dagelijks contact met nationale associaties.

'Dit werd bevestigd in het onderzoek dat voorafgaand aan de oprichting van het LAB werd gedaan', zegt Vivi de Regt. 'Zo is er bijvoorbeeld sprake van grote versnippering in deze markt, waardoor het voor verenigingen niet eenvoudig is om inzage te krijgen in datgene wat er georganiseerd wordt binnen hun eigen vakgebied en in dat van aangrenzende vakgebieden. Omdat wij een databestand hebben ontwikkeld met daarin alle informatie over Nederlandse (para)medische associaties en de activiteiten die zij organiseren, brengen wij hier verandering in. Dit bestand wordt continu aangevuld en aangepast doordat wij doorlopend onderzoek verrichten binnen deze markt.'

Sonja Opreij-Speth voegt toe: 'Daarnaast organiseren veel verenigingen meerdere bijeenkomsten, vaak uitgevoerd door medewerkers die dit naast hun dagelijkse werkzaamheden moeten inpassen. Zij kunnen vanaf nu de kosteloze hulp van het LAB inroepen om ideeën te krijgen voor originele locaties, en om in contact te komen met congresorganisatiebureaus en/of andere toeleveranciers zoals catering- en audiovisuele bedrijven.'

Tenslotte organiseert het LAB symposia en workshops, speciaal voor medewerkers en bestuurders van medische verenigingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingegaan op de uitdagingen waar deze associaties dagelijks mee te maken hebben, en komen de trends en ontwikkelingen binnen deze markt uitgebreid aan bod.

Het LAB kan deze kosteloze hulp aan associaties en specialisten aanbieden door de ondersteuning van locaties en aanbieders uit de Nederlandse congres- en vergadermarkt.

Plaats op:
Datum: 28 maart 2013
Gerelateerde artikelen  
27-02-2007 Nieuws Congress Care bestaat 10 jaar
16-02-2011 Nieuws Congress Company sluit zich aan bij Maastricht Congres Bureau
07-05-2013 Nieuws ICCA lanceert nieuwe tool voor internationale associatie meeting planners
19-06-2017 Nieuws Nieuwe website bedient (inter)nationale congresorganisator
15-12-2015 Nieuws Noordwijk wint bid eerste DNA congres
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,75 seconden.