Nieuws  
 

Jaarlijks wordt 73 procent aan BTW niet teruggevorderd door bedrijven. Vooral organisaties die veel zakenreizen organiseren, en dus veel BTW betalen, laten hierdoor heel wat geld liggen. BCD Travel heeft daarom een samenwerking afgesloten met Taxeo. Samen hebben zij een oplossing ontwikkeld voor het automatisch terugvorderen van BTW.
 
Het proces om BTW terug te vorderen verschilt in de EU per land en is erg tijdrovend en ingewikkeld, waardoor bedrijven er vaak niet aan beginnen. Voor organisaties die veel internationale zakenreizen organiseren, en op alle uitgaven BTW betalen, is dit een onnodig hoge kostenpost.
 
“De terugvorderingen waarop je als bedrijf wettelijk recht hebt laten vallen, is ronduit absurd. Zo’n 73 procent (omgerekend 5,5 miljard euro) aan BTW blijft jaarlijks gewoon op tafel liggen. De belangrijkste reden daarvoor is het complexe terugvorderingsproces. Om dat voor onze klanten te vereenvoudigen introduceert BCD Travel samen met Taxeo nu een betaalbare oplossing waarbij dat hele proces geautomatiseerd wordt. Zo verliezen bedrijven geen tijd, en besparen ze tienduizenden euro’s per jaar”, zegt Diederik Banken, vicepresident Commercial voor de Benelux bij BCD Travel.
 
Ook voor organisaties die wel steeds BTW terugvorderen, kan de oplossing nuttig zijn. Volgens BCD Travel voldoet 40 procent van de facturen verbonden aan een zakenreis niet aan de terugvorderingsregels. Met deze BTW-oplossing krijgen klanten een Taxeo-identificatienummer dat bij de deelnemende leveranciers wordt vastgelegd. Die leveranciers bezorgen Taxeo via een geautomatiseerd proces de juiste gegevens ter verwerking en terugbetaling.
 

 

Plaats op:
Datum: 19 maart 2013
Gerelateerde artikelen  
25-02-2013 Nieuws Hotels bieden steeds meer gratis internet en andere extra’s voor zakengast
23-09-2011 Nieuws 20 procent zakenreizigers onbekend met travel policy eigen bedrijf
04-10-2012 Nieuws Verstevigde focus op Groups & Meetings bij BCD Travel
05-09-2012 Nieuws Whitepaper: Veel effect te behalen voor bedrijven op gebied van Strategisch …
17-03-2007 Nieuws BCD Travel maakt milieuvriendelijker zakenreizen mogelijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,5 seconden.