Nieuws  
 

Kan een farmaceutisch bedrijf een congres zo maar sponsoren, zijn er culturele verschillen waarmee rekening moeten worden gehouden en met welk geld doen we de eerste aanbetalingen? Het antwoord op deze en andere vragen wordt gegeven tijdens het Associatie Symposium Rotterdam, dat op donderdag 7 maart in het Onderwijscentrum Erasmus MC wordt gehouden.

Welke invloed heeft de pharma regelgeving op mijn deelnemers en sponsoren?
Janine Galjaard, directeur Keuringsraad KOAG/KAG, zal uitleg geven over de regels waarmee congres organisatoren rekening moeten houden als zij sponsoren uit de farmaceutische industrie aantrekken.
Zij zal de vraag beantwoorden: Waar moeten congres organisatoren rekening mee houden bij het aantrekken van sponsoren binnen de farmaceutische industrie en wat houdt de transparantieregeling in?
(Transparantieregeling van financiële relaties tussen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie. Het Amerikaanse initiatief dat leidde tot de Sunshine Act, waarmee alle geld- en goederenstromen van een farmaceutische onderneming naar een arts, openbaar moet worden gemaakt.)

De Keuringsraad KOAG/KAG houdt toezicht op publieksreclame voor geneesmiddelen, medische (zelfzorg) hulpmiddelen en gezondheidsproducten aan de hand van de door de branche opgestelde codes: de Code voor Publieksreclame voor Geneesmiddelen (CPG), de Code voor de Publieksreclame Medische Hulpmiddelen (CPMH) en de Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten (CAG). De Keuringsraad KOAG/KAG toetst deze publieksreclame preventief, behandelt klachten, stelt normen op en geeft vooraf adviezen over voorgenomen activiteiten met betrekking tot genoemde publieksreclame.
Achtergrondinfo: bekijk hier het jaarverslag 2011 van de Stichting Code Geneesmiddelen Reclame.

Veelzijdig programma

Naast de pharma regelgeving staan ook onderwerpen als het omgaan en inspelen op culturele verschillen en de fiscale aspecten van een internationaal congres op de agenda. Tijdens de derde editie van het door Rotterdam Marketing georganiseerde symposium zullen verder de volgende sprekers hun kennis en expertise omtrent verschillende vraagstukken op het gebied van internationale congressen delen:

• Eric Bakermans, manager Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, zal spreken over de betekenis van het Voorfinancierings- & Garantiefonds.

• Danaë Huijser, managing director CMC-Culture & Management Consulting, geeft inzicht in de culturele verschillen die mogelijk kunnen spelen bij een congres (lees ook haar whitepaper 'Buitenlandse congresbezoekers: het zijn net aliens').

• Vincent van Wulfen, directeur Meeting Management Coaching & Consultancy, geeft een introductie op de congreswereld.

• Vincent Dielwart en Joyce Westerveld, directeur en senior manager KPMG Meijburg & Co, spreken over de fiscale aspecten van een internationaal congres.

• Joyce Wittelaar, accountmanager congressen Rotterdam Marketing, vertelt over de rol van Rotterdam Marketing (lees ook het eerdere interview met Joyce Wittelaar over het Associatie Symposium Rotterdam).

Associatie Symposium Rotterdam
Het Associatie Symposium Rotterdam is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector en die nu of in de toekomst te maken krijgt met de organisatie van een congres.  Daar komt zowel in financieel, administratief en organisatorisch opzicht nogal wat bij kijken: van het vinden van een congreslocatie en de inkoop van hotelaccommodaties tot het  regelen van de catering, drukwerk, de promotie en  een sociaal programma.


Onderwijscentrum Erasmus MC - foto: Read Vastgoed

Plaats op:
Datum: 27 februari 2013
Gerelateerde artikelen  
08-03-2013 Nieuws Rotterdam triggert organisatoren met geslaagd Associatie Symposium
28-09-2011 Nieuws Farmaceutische industrie blijft vooralsnog artsen sponsoren
12-03-2013 Nieuws De impact van de Pharma regelgeving op congressen
17-01-2013 Nieuws Rotterdam inspireert verenigings professionals met Associatie Symposium
25-04-2012 Nieuws Succesvol Associatie Symposium in Rotterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.