Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Uit onderzoek blijkt dat het karakterprofiel bepalend is voor doorgroei naar de top. Nederland blijft in vergelijking met andere Europese landen achter in diversiteitsontwikkeling. Het aantal vrouwen aan de top neemt niet of nauwelijks toe, ondanks allerlei diversiteitprogramma’s en interventies. Het vrouwelijk toppotentieel wordt nog steeds onvoldoende benut. Een gemiste kans want een gezondere diversiteit biedt sterke economische kansen, vinden leiderschapsadviseurs en auteurs Karin Raes en Lieke Thijssen in het nieuwe boek ‘Op karakter naar de top!’.
Uit tal van onderzoeken en publicaties blijkt dat vrouwen in de subtop meer moeite hebben om door te stromen naar de top. Om een beter inzicht te krijgen in deze stagnatie, hebben Raes en Thijssen in 2010 en 2011 honderddertig diepte-interviews gehouden met mannen en vrouwen aan de top en subtop. De belangrijkste conclusies en opvallende constateringen hebben ze samengebracht in het boek.

Karakterprofiel sleutel tot succes
Zo ontdekten ze dat vooral onbewuste patronen en een bepaald karakterprofiel de belangrijkste verschillen maken. Mannen en vrouwen aan de top verschillen dus in hun karakterprofiel duidelijk van de subtop. Dit belemmert de doorstroom van mannelijk, maar vooral vrouwelijk talent, omdat er geen ruimte is voor die andere profielen.

Met het boek bieden ze ambitieuze mensen en de Nederlandse top inzichten en adviezen waarmee ze de huidige stand leren veranderen. Raes en Thijssen werken al jaren als organisatieadviseurs met mannen en vrouwen aan de top en subtop. Ook daar zien ze dat de doorstroom van vrouwen naar de top ernstig stagneert. Raes: “Willen organisaties werkelijk meer man-vrouwdiversiteit aan de top realiseren, dan dienen directies en HR afdelingen rekening te houden met de échte oorzaken achter deze stagnatie”.

Een van de zaken die volgens Raes en Thijssen ook anders moet is de werving van topmensen. “Mannen en vrouwen aan de top beschikken immers over een ander karakterprofiel dan degenen die het niet is gelukt om er te komen of die geen positie aan de top ambiëren”, licht Thijssen verder toe. "Toch vindt er nog geen werving en selectie plaats op basis van karakter en dat is opmerkelijk.”

Plaats op:
Datum: 21 februari 2013
Gerelateerde artikelen  
10-10-2012 Nieuws Horeca heeft relatief veel vrouwen in topfuncties
08-08-2012 Nieuws Vrouwen maken binnen de hospitality-industrie sneller carrière dan mannen
17-04-2018 Nieuws Mannen zijn twee keer zo enthousiast over kunstmatige intelligentie als vrouwen …
10-09-2012 Nieuws Vrouwen zijn vaker maar korter ziek dan mannen
12-06-2013 Nieuws De crisis heeft meer invloed op het gedrag van vrouwen dan mannen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.