Nieuws  
 

Door de aanhoudende crisis en het gebrek aan opdrachten zijn hoogopgeleide zzp’ers steeds meer afhankelijk van dure opdrachtbemiddelaars. De kosten voor een succesvolle bemiddeling lopen op tot 35% van het uurtarief van een zelfstandige. Dat blijkt uit onderzoek van platform voor zzp’ers en professionals Myler onder 1.942 hoogopgeleide zelfstandig ondernemers.
Steeds meer bedrijven huren zzp’ers in de zakelijke dienstverlening en ICT uitsluitend in via tussenpersonen. Een slechte ontwikkeling blijkt uit onderzoek van Myler, want nog altijd rekenen opdrachtbemiddelaars veel voor hun diensten. Gemiddeld betalen opdrachtgever en ingehuurde zelfstandigen 24% van het uurtarief aan hun tussenpersoon. Uitschieters tot 35% zijn geen uitzonderingen.

Volgens Myler-directeur Toon van Bodegom is dit het gevolg van de machtspositie die veel tussenpersonen inmiddels hebben. Ook schimmige inhuurconstructies zorgen voor hoge uurtarieven van zelfstandigen. Tussen de opdrachtgevers en zzp’ers zitten soms meerdere tussenpersonen die ieder weer hun opslag berekenen. Door een gebrek aan transparantie weet bijna 65% van de zelfstandig ondernemers niet of zij via meerdere bureaus voor een bedrijf werkt.
Toon van Bodegom, directeur van zzp-platform Myler: “Traditionele tussenpersonen rekenen te veel voor hun diensten, omdat zzp’ers door de crisis moeilijk zelf aan opdrachten kunnen komen. Het is slecht voor de markt als bemiddelaars niet transparant zijn over hun verdiensten.”
Verder komt er uit het onderzoek naar voren dat de helft van de zzp’ers tevreden is met zijn bemiddelaar, toch wordt de dienstverlening van tussenpersonen door zzp’ers met een 5,2 beloond. Naast het vinden van goede opdrachten vindt ruim driekwart van de zelfstandig ondernemers een correcte betaling belangrijk. Gemiddeld betalen tussenpersonen na 24 dagen de factuur die zij van zelfstandigen krijgen.

Myler is het eerste online platform voor hoogopgeleide zelfstandig ondernemers. Myler biedt transparante bemiddelingsdiensten aan tegen lage tarieven. Inmiddels zijn meer dan 10.000 zzp’ers en ruim 5.000 MKB-specialisten die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening en ICT aangesloten. Transparantie zorgt voor een optimale samenwerking tussen zelfstandig werkende professionals en bedrijven. Bij Myler kunnen zelfstandigen online netwerken en elkaar ontmoeten tijdens speciaal georganiseerde evenementen. Verder kunnen freelancers en opdrachtgevers bij Myler terecht voor allerlei praktische informatie over veilig met elkaar samenwerken.

 

Plaats op:
Datum: 20 februari 2013
Gerelateerde artikelen  
18-06-2012 Nieuws Bijna tweederde zzp'ers onverzekerd
25-03-2013 Nieuws Zzp’er somber over toekomst
10-01-2012 Nieuws Zzp'ers bereiden zich voor op slechtere tijden
13-09-2013 Nieuws Zzp-ers komen moeilijker rond
31-01-2018 Nieuws Grote onrust onder zzp’ers over Wet DBA
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.