Nieuws  
 

De Stichting Congresstad Zwolle heeft haar werkgebied uitgebreid naar de gehele economische regio Zwolle. Daartoe heeft het bestuur van de stichting onlangs besloten. Dit besluit maakt het mogelijk dat ook congres- en vergaderbedrijven in de regio zich aan kunnen sluiten bij Congresstad Zwolle. Met het oog op de uitbreiding wijzigt de naam van Congresstad Zwolle
naar Congresbureau Regio Zwolle.

Congresbureau Regio Zwolle bestaat in zijn huidige vorm drie jaar. In de afgelopen periode hebben de partners van Congresbureau Regio Zwolle in totaal voor 54 congressen en bijeenkomsten offertes uitgebracht. Op basis hiervan zijn 28 bijeenkomsten geboekt. Deze hebben inmiddels plaatsgevonden of zullen in de toekomst plaats vinden. Ze vertegenwoordigen een omzetwaarde van circa twee miljoen euro. Daarmee levert Congresbureau Regio Zwolle een belangrijke bijdrage aan de economische impuls voor de regio. Congressen die door de inspanningen van Congresstad Zwolle tot stand zijn gekomen, zijn onder andere een 10-daags onderwijscongres, een universitair medisch congres en natuurlijk het VNG-congres in 2013. Op dit moment telt Congresbureau Regio Zwolle ruim 50 aangesloten partners. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien, met name in de regio. Door de uitbreiding van het werkgebied wordt het namelijk ook voor bedrijven in de regio aantrekkelijk om zich aan te sluiten bij deze marketing- en  promotie-organisatie voor het zakelijk toerisme.

Voorzitter Jean-Jacques Jouret licht de uitbreiding van het werkgebied toe: "Om te beginnen zijn we de pioniersfase van voorbij. We moeten en willen doorontwikkelen. Daarbij focussen we ons op de markt van het zakelijk toerisme en zoeken we schaalvergroting door ook de regio erbij te betrekken. Dat stelt ons in staat om onze dienstverlening verder te professionaliseren en dat doen we dan in samenwerking met Marketing Oost. In de afgelopen drie jaar zijn we ook diverse malen benaderd door bedrijven in de regio met de vraag of ze zich konden aansluiten bij Congresstad Zwolle. Dat hebben we toen nog afgehouden, nu zijn we daar klaar voor.
Verder signaleren we dat zowel de provincie Overijssel als de economische regio in hun beleid een belangrijke rol toekennen aan het toerisme. Daar valt ook zakelijk toerisme onder. Kijk, een sterk toeristisch bedrijfsleven is goed voor de werkgelegenheid. Onze partners bieden werk aan hoog- en laaggeschoolden, mannen en vrouwen, fulltime en parttime. Toerisme is een arbeidsintensieve bedrijfstak en we kunnen het toeristisch product Overijssel ook niet zomaar outsourcen naar een ander land. Als we in staat zijn om in de regio het toeristisch seizoen te verlengen met de zakelijke maanden, dan zal dat een effect hebben op de werkgelegenheid". Wat de plannen voor het komende jaar betreft gaat Jouret en zijn team door met het benaderen van congresorganisatoren en ze de mogelijkheden tonen die de regio biedt. 
  
De economische regio Zwolle bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Dronten, Hardenberg,  Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Noord Oost Polder, Ommen, Oldebroek, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland,  Zwartewaterland en Zwolle. Deze 16 gemeenten werken op economisch gebied samen om zo de kracht van de regio te vergroten. Als een van de aandachtsgebieden voor economische ontwikkeling hebben deze gemeenten het toerisme benoemd, waaronder ook het zakelijk toerisme valt, bestaande uit congressen, vergaderingen en zakelijke evenementen.

 

 

 

Plaats op:
Datum: 24 januari 2013
Gerelateerde artikelen  
23-02-2016 Nieuws De 24-uurs Regio Zwolle tour 2016 voor congresorganisatoren en meetingplanners …
07-06-2010 Nieuws Congresstad Zwolle zet de stad zakelijk op de kaart
09-11-2008 Nieuws Zwolle zet zich op de kaart met Internationale Conferentie over Klimaatverandering …
20-09-2017 Nieuws Een interactieve 8e editie van het Prinsjesdagcongres in Theater Buitensoos
12-05-2017 Nieuws Maak kennis met Congresregio Zwolle tijdens site visit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.