Nieuws  
 

Het gebruik van een historische locatie voor een bijeenkomst biedt een bijzondere toegevoegde waarde, maar vraagt wel om gedegen voorbereiding en brengt vaak hogere kosten met zich mee. Dat was de conclusie uit het 'diner-pensant' over historische locaties dat Aenit Congresprodukties organiseerde in aanloop naar haar 25-jarig bestaan. In totaal staan vijf rondetafel gesprekken over branche gerelateerde onderwerpen op het programma, waarbij iedere keer maximaal 15 relaties uit de congresbranche met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een bijzonder etentje op een bijzondere locatie onder gastheerschap van Jac Engelen en Elly Kerker. Een mooie vorm van een relatiemarketing evenement.

De redactie van CongresWereld schoof aan bij het tweede 'diner-pensant' met als onderwerp 'De voor- en nadelen van een historische accommodatie voor een zakelijke bijeenkomst'.
Als inleider voor dit onderwerp was Joke Paans van Historia Events uitgenodigd aan de stijlvol gedekte tafel in Kasteel Keukenhof te Lisse, een zeer toepasselijke locatie voor dit specifieke onderwerp.

Om iedereen gelijk in de sfeer van het thema te brengen, startte de avond met een verfrissende maar ook verrassende rondleiding door het prachtig gerestaureerde Kasteel Keukenhof o.l.v. de zeer enthousiaste Robert Faas, sales- en marketingmanager, die veel van de historie van het kasteel en omliggende landgoed wist te vertellen.

Aan tafel opende Joke Paans de discussie over de waarde van een historische Locatie. 'Er is echt geleefd in dit soort gebouwen, waardoor er een bepaalde sfeer en ambiance hangt die iets toevoegt en inspiratie geeft aan een zakelijke bijeenkomst. Een bijkomend voordeel is dat de huur die je organisator betaalt er mede voor zorgt dat de historische locatie in stand gehouden wordt. Overigens hebben we het over een historische locatie als het gebouw minimaal 75 jaar oud is en er een verhaal aan vast zit', aldus Paans.

Bij een zakelijke bijeenkomst op een historische locatie zijn de volgende aandachtspunten van belang:
*Techniek (incl. WiFi) moet vaak ingehuurd worden, let op beeld en geluid m.n. in kerken, laat sprekers van tevoren testen i.v.m eventuele nagalm.
*Catering waar vaak specifieke eisen aan gesteld wordt, bijv. geen open vuur. Veel historische locaties werken met eigen cateraars die exact weten hoe de situatie ter plekke is en ook     eventuele vluchtroutes weten.
*Juiste temperatuur in de ruimtes die gebruikt worden. Veel historische locaties hebben geen verwarming, dus moet er warmte ingebracht worden d.m.v heaters of kachels.
*Bereikbaarheid ook i.g.v. een stijlvol diner waar de gasten het liefst zo dicht mogelijk bij de locatie willen parkeren.
*Beveiliging kan nog wel eens lastig zijn, dus maak daar goede afspraken over.

Het inbrengen van zaken die niet aanwezig zijn op de historische locatie, zoals bijvoorbeeld techniek, brengen kosten met zich mee. Dat is de afweging die de organisator van het zakelijke evemenement moet maken. Daar staat wel een unieke beleving tegenover, zoals Kasteel Keukenhof die als historische locatie  iets toevoegde aan het 'Diner Pensant' georganiseerd door het jubilerende Aenit.

Over Aenit
In 1988 werd Aenit Congresprodukties opgericht met als doel om de content van inhoudelijke bijeenkomsten te visualiseren. Sindsdien ontwerpen zij jaarlijks 30 to 40 inhoudsconcepten, die zij ook volledig uitvoeren. In 2004 ontving Aenit de IAPCO-Award en sindsdien is het trainingsaanbod uitgebreid, is oprichter Jac Engelen ook dagvoorzitterschappen gaan doen en is sinds 2007 de salespresentatie 'de Magie van Verkopen' operationeel.

Over Kasteel Keukenhof
Kasteel Keukenhof is in 1641 gebouwd en ligt in het nog overgebleven beboste gebied in de Bollenstreek dat eveneens tot het landgoed van het kasteel behoort. Aan de overzijde van de weg ligt de wereldberoemde Keukenhof, die zijn naam aan het kasteel ontleent, verbonden via een speciale onderdoorgang. Twee jaar geleden is de miljoenenrestauratie afgerond en sindsdien is het kasteel een officiële trouwlocatie voor de Gemeente Lisse. Daarnaast wordt het kasteel en omliggende Koetshuis & Winterpaviljoen gebruikt voor zakelijke bijeekomsten, recepties of diners tot ongeveer 300 personen. Het sprookjesachtige kasteel zelf is geschikt voor diners, recepties en zakelijke bijeenkomsten tot ongeveer 75 personen.

     

 

©Redactie CongresWereld

    

Plaats op:
Datum: 13 december 2012
Gerelateerde artikelen  
30-05-2013 Nieuws Zilveren Jubileum Aenit met minisymposium over Identiteit
03-01-2011 Nieuws Historia Events, zoeken en boeken van historische locaties
04-07-2018 Nieuws Accommodatienieuws - juli 2018
16-05-2017 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2017
03-02-2016 Nieuws Nieuwsflitsen - februari 2016
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.