Nieuws  
 

Ondanks de geruchtenstroom is er in Nederland geen 3de restaurant beloond met driesterren. De Nederlandse restaurants hebben er vandaag zeven Michelinsterren bij gekregen. Drie restaurants gingen van één naar twee sterren. Bij drie andere zaken vervallen de sterren. In totaal hebben Nederlandse restaurants nu 122 sterren.
 
Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Het aantal tweesterrenrestaurants bedraagt nu zestien. Librije's Zusje in Zwolle, De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Chapeau in Bloemendaal zijn omhoog gegaan naar de tweede categorie. Bekijk hier de volledige lijst van Michelinrestaurants in Nederland.
 
 
Wanneer krijg je sterren?
 
Sinds 2007 is bekend wat de vijf criteria zijn waar de inspecteurs van Michelin restaurants op toetsen: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en van smaken, de persoonlijkheid van de chef die in zijn gerechten doorklinkt, de prijs/kwaliteitverhouding en de constantheid van prestaties door de tijd heen en over de hele kaart. Als ze daar uitzonderlijk goed uitkomen, volgen er sterren.
Eén ster

Een uitstekende keuken in zijn categorie. De ster wijst op een goed rustpunt op uw route. Maar vergelijk de ster van een luxueus bedrijf met hoge prijzen niet met die van een klein restaurant dat ook een verzorgde keuken tegen redelijke prijzen biedt.

Twee sterren

Een verfijnde keuken die een omweg waard is. Bijzondere specialiteiten en wijnen. Verwacht geen lage prijzen.

Drie sterren

Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is. Het eten is altijd erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig. (Bron: nrc.next)
 

 

 

 

Plaats op:
Datum: 26 november 2012
Gerelateerde artikelen  
07-12-2015 Nieuws Record aantal Michelin sterrenrestaurants in Nederland
17-12-2018 Nieuws Michelin sterren 2019 zijn bekend
11-12-2017 Nieuws Michelinsterren 2018: Derde ster voor Inter Scaldes
12-12-2016 Nieuws Geen derde driesterrenrestaurant in Nederland
17-11-2010 Nieuws Lekker, Gault Millau, Michelin, Grootspraak, alle lijstjes op een rijtje
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.