Nieuws  
 

Juist bij meetings en congressen is netwerken een belangrijk onderdeel van het succes. Op congressen kom je dan oo regelmatig echte 'netwerktijgers' tegen, maar niet iedereen voelt zich even comfortabel om zomaar vreemden aan te spreken.

Natuurlijk is er tegenwoordig ook veel 'netwerken' mogelijk via internet - zoals op websites als LinkedIn, Hyves, MySpace, maar de beste netwerkresulaten behaalt u als u zich niet tot het internet beperkt. Internet is leuk en erg handig bij het onderhouden van contacten. Maar vroeg of laat zult u ook in real life mensen moeten ontmoeten om het beste uit uw netwerk te halen. Management Today presenteert een paar tips van de kenners voor al uw netwerkactiviteiten:

• Wie wilt u ontmoeten? Het gaat niet alleen om belangrijke mensen; vaak krijg je veel waardevollere hulp van mensen die lager in de keten zitten. Zoek uit wie een bijeenkomst bezoekt, bepaal uw doel en vraag of u met de juiste mensen aan tafel mag zitten.

• Ga niet naar een netwerkbijeenkomst als u (even) niet in andere mensen geïnteresseerd bent. Als u het alleen maar over uzelf kunt hebben en niet naar anderen luistert, schiet u zichzelf in de voet.

• Wees memorabel. Presenteer u op een manier die anderen boeit. Blijf uzelf en praat gepassioneerd over uzelf en uw leven - mensen houden van passie.

• Geef follow-up. Maak ‘mentale aantekeningen’ tijdens uw contacten met mensen, zodat u later met zinvolle follow-up kunt komen. Dat kan zo simpel zijn als iemand die naar Madrid gaat een tip geven over een restaurant dat u daar kent.

• Wees geduldig. Een relatie bouwt u niet zomaar op. Meestal gaan er pas dingen gebeuren (van nieuwe business tot een andere baan) in het tweede jaar na uw ontmoeting.

Bron: Management Today, Marketing Online

 

Plaats op:
Datum: 23 oktober 2007
Gerelateerde artikelen  
30-07-2007 Nieuws Zes tips om beter te socializen
27-06-2007 Nieuws Negen tips om slimmer te netwerken - Haal meer uit uw netwerk!
25-07-2007 Nieuws Tien stappen om uzelf te verbeteren
25-03-2008 Nieuws Netwerken, netwerken, 't is net werken
31-10-2008 Nieuws Twintig tips voor efficiŽnt netwerken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.