Nieuws  
 

De MPI Foundation is enige tijd geleden een grootscheeps onderzoek naar de toekomst van meetings gestart. In dit gefaseerde onderzoek en whitepaper is nu een nieuw deel gepubliceerd (het tweede van vijf).

From the Outside In
Met een centrale focus op de blik van buitenaf gaat dit deel van het onderzoek in op huidige en toekomstige trends zoals de komst van nieuwe generaties in de beroepsbevolking, het gebruik van data en privacy issues, de economische instabiliteit en de opkomst van nieuwe wetenschap en technologie. Voor het onderzoek werd een beroep gedaan op de kennis en inzichten van 27 experts van buiten de meeting branche, waaronder de Nederlandse Brain agent ,Brand booster & Trendteller René Boender (auteur van oa. Great to Cool). Lag de nadruk van het eerste supplement op het ontwerp van meetings en technologie, deze nieuwe bijlage zoomt in op het ontwerp van meetings en individuele behoeften.

Het rapport maakt duidelijk dat verwachtingen van deelnemers aan het veranderen zijn. De meeting sector moet zich dit realiseren en hierop inspelen zodat aan verwachtingen voldaan kan blijven worden.
Enkele bevindingen:

  • De kennis van meeting professionals over hoe ons brein werkt wordt groter, en we zullen in staat zijn bijeenkomsten meer intuïtief te ontwerpen.
  • Een grote uitdaging voor meeting professionals is onvoorspelbaarheid, die conflicteert met het voor de lange termijn strategisch willen plannen.
  • Flexibiliteit en specificiteit zijn vaakvoorkomende maar uiteenlopende thema's onder de experts, die een uitdaging zien in het vinden (of creëren) van ruimten die betere discussies mogelijk maken.
  • Meeting professionals zullen de basis dynamiek van menselijke interactie beter moeten begrijpen.
  • Er zal meer kennis en vaardigheden dan ooit nodig zijn om het vak van meeting professional goed uit te oefenen, zelfs als het gebrek aan mankracht de behoefte aan specialisatie groter maakt.

Overall concludeert het rapport dat in de toekomst van meetings, de vaardigheden zich moeten focussen op mensen.

Het basisrapport From the Outside In en de bijlagen Meeting Design and Technology en Meeting Design and Individual Needs zijn gratis te downloaden op de website van MPI.

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 22 november 2012
Gerelateerde artikelen  
22-11-2012 Redactie Individuele deelnemerbehoeften centraal in nieuwste deel 'Future of Meetings' …
18-03-2012 Nieuws Korte leadtijden meest invloedrijke trend meeting industrie
29-08-2013 Nieuws MPI Foundation lanceert allereerste Meeting Design Study
21-01-2010 Nieuws FutureWatch 2010 geeft Meeting Industrie Trends 2010
01-01-2010 Redactie MPI FutureWatch 2010
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.