Nieuws  
 

Hoewel ruim de helft van de zakenreizigers een doorlopende reisverzekering heeft, zijn nog steeds te weinig zakenreizigers op de juiste wijze verzekerd. Die conclusie staat in het ‘ContinuZakenreisOnderzoek' dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door NBTC-NIPO Research en waaraan BCD Travel heeft deelgenomen.


"Zakenreizen vallen niet onder de particuliere reisverzekering", verduidelijkt Diederik Banken, vicepresident Commercial bij BCD Travel. "Als zakenreiziger ben je tenslotte voor het bedrijf op pad en het financiële belang van een zakelijke reis is vaak groter dan tijdens een vakantiereis. Doordat een zakelijk reiziger over het algemeen meer reist dan iemand die uitsluitend voor zijn vakantie reist, loopt hij ook vaker risico."

Uit het onderzoek van NBTC-NIPO Research en BCD Travel blijkt dat meer dan één op de vijf zakenreizigers op reis gaat zonder enige verzekering. Daarnaast zegt nog eens 11 procent niet op de hoogte te zijn over de wijze van verzekering. In totaal vertrekt dus maar liefst één op de drie zakenreizigers onwetend of onverzekerd op reis. Veel zakenreizigers gaan ervan uit dat ze privé verzekerd zijn of dat hun werkgever een reisverzekering en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten. Dit kan nare gevolgen hebben bij geannuleerde vluchten, zoekgeraakte bagage of een ziekte of ongeval tijdens een zakenreis. Om de veiligheid van werknemers op reis te garanderen en onnodige kosten uit te sparen, is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers op een correcte manier verzekerd zijn en ook weten welke procedures ze moeten volgen bij een calamiteit of een natuurramp zoals de storm Sandy.

 

 

 

 

Plaats op:
Datum: 16 november 2012
Gerelateerde artikelen  
28-05-2008 Nieuws Reisverzekering zakenreizigers vaak niet geregeld
28-09-2009 Nieuws Tele- en videoconference vervangt zakenreizen
15-11-2011 Nieuws Mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
18-01-2011 Nieuws Zakenreiziger vaak vergeetachtig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.