Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Swissôtel Amsterdam wint World Travel Award - Bel Air Den Haag eerste hotel met opinionmeter - NH verkoopt 66 procent hotels - Hotel Ernst Sillem Hoeve blijft vernieuwen - The Hotel.: functionele en inspirerende vergaderzalen - Stayokay Soest opent: veel mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten - Nieuw hotel wordt cruiseschip en duikboot in één - Eerste nieuwbouw Fletcher Hotels officieel geopend - Nieuw uiterlijk voor Hajé Heerenveen - Opening Hotel Zaan Inn op 1 december - Brusselse Conrad-hotel wordt Steigenberger - Brusselse Conrad-hotel wordt Steigenberger - Shell-toren omgebouwd tot mix van hotel en club - Van Weelde Shipping Group' naamgevend zaalsponsor van de Doelen - Hotel de Toren genomineerd voor beste City Boutique Hotel in de wereld - Hotel Eb en Vloed in race voor architectuurprijs


Swissôtel Amsterdam wint World Travel Award
Swissôtel Amsterdam is voor tweede keer op rij de winnaar van de World Travel Award. Het hotel werd maar liefst zes maal genomineerd. In 2011 sprak Harold Kluit, General Manager, na het behalen van de winst de woorden: "Het zou mooi zijn als wij dit huzarenstukje in 2012 kunnen herhalen" en dat is hem en zijn team gelukt.
De heer Harold Kluit mocht de prijs 2012 The Netherlands' Leading Business Hotel in ontvangst nemen tijdens de Europese galaceremonie in het zuidelijke Portugal, Algarve. Een idyllisch podium voor de uitreiking van de "Oscars" binnen de Reis- en Toerisme branche.
Net als voorgaande jaren had Swissôtel Amsterdam geduchte concurrentie te verduren van voornamelijk Amsterdamse hotels uit het vijfsterren segment. De uitverkiezing tot beste zakenhotel van Nederland onderstreept de populariteit die Swissôtel Amsterdam geniet binnen de zakelijke reisbranche. General manager Harold Kluit is zeer verheugd over de toekenning van de World Travel Award "Het winnen van de award in 2011 was al speciaal. Dat we de verwachtingen weer hebben kunnen waarmaken in 2012 is absoluut een prestatie.

Bel Air Den Haag eerste hotel met opinionmeter
Het Haagse Bel Air Hotel lanceert als eerste hotel in Nederland een online klanttevredenheids-onderzoek en stelt hiermee onomstotelijk de klant centraal in haar dienstverlening. Deze kan voortdurend, rechtstreeks en real time, tijdens het moment waarop de service wordt verleend melding maken van zijn bevindingen. Bel Air heeft hierbij gekozen voor het systeem van Opinionmeter, een Amerikaanse organisatie, die al ruim 40 jaar actief is op het gebied van klant-tevredenheids onderzoek.
"Deze aanpak is volledig in lijn met de visie van bel Air om het serviceniveau telkens naar een hoger plan te tillen. Wij willen de geleverde kwaliteit al tijdens het verblijf van de gast in ons hotel direct en online meten, zodat we desgewenst onmiddellijk actie kunnen ondernemen", aldus Stephan van der Meulen, General Manager van het prestigieuze Haagse hotel. In 2012 is Bel Air Hotel overgegaan naar gratis WiFi in het gehele hotel en hebben alle kamers een facelift gekregen. "Deze nieuwe klanttevredenheid technologie sluit naadloos aan op onze formule: wij willen de verwachtingen van de gast overtreffen. Want wie de klant serieus neemt, heeft de toekomst!".


NH verkoopt 66 procent hotels
NH Hotels heeft bekend gemaakt dat zij twee derde van haar eigen hotels in Nederland gaat verkopen. Het gaat om de verkoop van twaalf hotels. De verkooptransactie gaat in de vorm van sale and leaseback. NH Hotels heeft in Nederland 35 hotels waarvan dertien in Amsterdam. Van de dertien hotels in de hoofdstad zijn er vijf in eigendom. De verkoop van de hotels heeft waarschijnlijk betrekking op hotels buiten Amsterdam.


Hotel Ernst Sillem Hoeve blijft vernieuwen
Hotel Ernst Sillem Hoeve heeft afgelopen zomer zeven zalen volledig laten renoveren en restylen. De renovatie sluit aan op de renovaties die in 2010 gestart zijn.
Het hotel wordt geëxploiteerd door Ernst Sillem Hoeve bv, waarvan de YMCA enige aandeelhouder is. De vereniging YMCA is in 1853 opgericht en houdt zich bezig met het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten op het gebied van jeugd- en jongeren werk, zoals vakanties voor meervoudig gehandicapte kinderen en kinderen met gedragsproblemen. Hotel Ernst Sillem Hoeve heeft twintig vergaderzalen en 86 hotelkamers en ligt in de bossen van de Lage Vuursche, vijftien kilometer van Utrecht. Het hotel is gevestigd in Den Dolder.


The Hotel: functionele en inspirerende vergaderzalen
Met de renovatie van de bovenste verdiepingen heeft The Hotel. een belangrijke fase afgerond. Deze verdiepingen kregen een nieuwe verrassende identiteit .Gasten kunnen nu al genieten van verschillende type kamers en suites, The Urban Spa & Fitness, de laatste technologische snufjes, de Panorama Lounge en acht vergaderzalen op de bovenste verdiepingen.
De nieuwe tijdloze en elegante stijl, samen met het unieke uitzicht op Brussel én de ligging aan de Brusselse Waterloolaan, maken van The Hotel. een exclusief premium segment hotel gericht op de moderne internationale zakenman en -vrouw. Acht vergaderzalen op de bovenste verdiepingen (25ste, 26ste en 27ste) kregen de The Hotel.-identiteit.


Stayokay Soest opent: veel mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten
Het grotendeels nieuwe designhostel ligt midden in de bossen, dicht bij natuurgebied de Soesterduinen. Na een complete verbouwing is de nostalgische oudbouw uitgebreid en verbonden met markante nieuwbouw, inclusief 7 meetingzalen.
Niet alleen backpackers weten de hostels van Stayokay te vinden, maar ook steeds meer zakelijke gasten. Op deze markt groeit het bedrijf twintig procent, zegt algemeen directeur Marijke Schreiner van Stayokay. Het betreft niet alleen overnachtingen: de 27 Nederlandse Stayokay-vestigingen hebben samen honderd vergaderzalen.


Nieuw hotel wordt cruiseschip en duikboot in één
De Duitse architect Joachim Hauser heeft plannen om een hotel te ontwerpen dat kan varen en duiken. Als alles naar wens verloopt, begint de bouw van de innovatieve verblijfplaats binnen drie jaar voor de Chinese Zuidkust.
Hauser wil onderdak bieden aan tweehonderd vakantiegangers. De bezoekers zullen niet in saaie kamers moeten slapen, integendeel. Ze zullen kajuiten kunnen boeken die vijftien meter onder water liggen. Goedkoop wordt een onderzees verblijf alvast niet. De architect wil zijn gasten alvast 660 euro per overnachting aanrekenen in een standaard kamer. De prijs van een luxekamer met zwembad kan oplopen tot 11.500 euro.


Eerste nieuwbouw Fletcher Hotels officieel geopend
Fletcher Hotels heeft het eerste nieuwbouwproject officieel geopend. In het Nautisch Kwartier in Huizen is een driesterrenplushotel geopend met 80 kamers. De onderneming investeerde tussen de 16 en 17 miljoen euro in het project, waarvan ook een restaurant, een wijnlounge en een vergader- en evenementenlocatie deel uitmaken. Op het complex ligt ook evenementen- en vergaderlocatie Kalkovens, dat eind 2010 werd overgenomen.Nieuw uiterlijk voor Hajé Heerenveen
Het Hajé Hotel in Heerenveen gaat aan de buitenkant een ingrijpende gedaantewisseling krijgen. Het hotel moet het uiterlijk krijgen van een oud klooster in plaats van het huidige strakke zakelijke uiterlijk. De plannen van het hotelbedrijf van oprichter Hajé de Jager moeten ertoe leiden dat het hotel een betere herkenbaarheid krijgt. Het hotel is gelegen aan het knooppunt Heerenveen waar de A7 en A32 samen komen.
In de nieuwe gedaante moet het hotel ook een groenere uitstraling krijgen. Groentekassen voor de hotelkeuken zullen hier een bijdrage aan leveren. Het complex ging een halve eeuw geleden open als Motel Heerenveen. Later was het een Postiljon Hotel.

Opening Hotel Zaan Inn op 1 december
Het nieuwe Zaan Inn Hotel in Zaandam gaat op 1 december open. De afbouw van het hotel lag lange tijd stil na problemen met de vorige eigenaar. Aanvankelijk zou het hotel de comeback van ex-topman van Golden Tulip, Hans Kennedie, met de hotelformule Spirit Inn & Suites moeten betekenen. De nieuwe exploitant is de Hellingmangroep. Naar verwachting gaat het hotel in het voormalige KPN-gebouw op 1 december open. Vanaf volgende week start de kamerverkoop.Brusselse Conrad-hotel wordt Steigenberger
Het Conrad Brussels, een luxehotel aan de Louizalaan, krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe naam. Het wordt op 1 januari omgedoopt tot Steigenberger Grand Hotel Brussels, zo kondigt de Duitse groep Steigenberger vrijdag aan op haar website. Er komen ook de nodige investeringen om het hotel te laten beantwoorden aan de internationale Steigenberger-standaarden.Steigenberger heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van het gebouw, de vastgoedgroep AG Real Estate, om vanaf 1 januari 2013 de uitbating van het hotel over te nemen. Tot dan blijft het Conrad-merk behouden. Het luxehotel aan de Louizalaan verbergt achter zijn 19de-eeuwse façade 269 kamers, waaronder 32 suites en een koninklijke suite. "Het Steigenberger Grand Hotel Brussels zal een van de tophotels van België zijn en vormt een uitstekende aanvulling van ons portfolio", aldus de Duitse groep. "Het is de logische voortzetting van onze strategische uitbreiding naar grote Europese steden en hoofdsteden."


Shell-toren omgebouwd tot mix van hotel en club
De voormalige Shell-toren langs het IJ in Amsterdam wordt omgebouwd tot een mix van hotel, kantoor en uitgaanscentrum.
Twenty4Amsterdam, een samenwerkingsverband van evenementenorganisator ID&T en Club Air, is uitgeroepen tot de winnaar van de door de gemeente uitgeschreven tender.
Voor de toren werden ruim dertig plannen ingediend. Vijf daarvan werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Het initiatief van Twenty4Amsterdam won het van plannen van The Student Hotel, OVG en van de combinatie vastgoedontwikkelaar Aedes/Marcel Wanders.


Van Weelde Shipping Group' naamgevend zaalsponsor van de Doelen
Het Rotterdamse scheepvaartbedrijf Van Weelde Shipping Group heeft zich onlangs voor 21 jaar als Zaalsponsor verbonden aan Concert- en congresgebouw de Doelen. Van Weelde Shipping Group wordt hierdoor naamgever van een ruimte in het Willem Burger Kwartier van Concert- en congresgebouw de Doelen. Het kwartier is speciaal ontworpen voor het faciliteren van congressen en zakelijke bijeenkomsten en kenmerkt zich door een transparante, moderne en zakelijke architectuur.Concert- en congresgebouw de Doelen is zeer blij met de nieuwe sponsorrelatie met Van Weelde. "Het is fantastisch dat Van Weelde zich juist in deze financieel lastige tijden voor culturele instellingen, voor zo'n lange periode heeft gecommitteerd aan de Doelen", aldus Gabriël Oostvogel, directeur-voorzitter van de Doelen. "Dit partnership draagt bij aan een duurzame basis voor onze culturele activiteiten".


Hotel de Toren genomineerd voor beste City Boutique Hotel in de wereld
Uit honderden aanbevelingen zijn 29 hotels genomineerd voor de Boutique Hotel Awards, onderverdeeld in 7 categoriën .
Hotel de Toren in Amsterdam wordt genoemd in de categorie beste City Boutique Hotels in de wereld.
De prijswinnaars worden binnenkort bekend gemaakt tijdens een groots event in het Hempel Hotel in Knightsbridge, London.


Hotel Eb en Vloed in race voor architectuurprijs
Hotel Eb en Vloed op landgoed De Horst in Driebergen is genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs. Doel van deze prijs is een platform te bieden voor nieuwe technieken, verantwoorde toepassingen en mogelijkheden van de grondstof hout. De winnaar wordt woensdag 28 november bekendgemaakt.
Eb en Vloed werd vorig jaar zomer geopend, is gevestigd op landgoed De Horst en is eigendom van opleidingsinstituut De Baak. Het hotel bestaat uit twee transparante gebouwen met in totaal veertig tweepersoonskamers.

 


Plaats op:
Datum: 10 oktober 2012
Gerelateerde artikelen  
13-08-2012 Nieuws Steigenberger breidt uit op belangrijke transportknooppunten in Europa
30-03-2007 Nieuws Eden Hotel Group neemt Sofitel Den Haag over
25-07-2018 Nieuws Accommodatienieuws - juli 2018 (2)
23-11-2012 Nieuws World Travel Award voor Karel V Utrecht
14-12-2015 Nieuws World Travel Awards uitgereikt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.