Nieuws  
 

Bijeenkomst voor congresorganisatoren onderstreept ambitie voor verdere groei.

Met in totaal 32 internationale congressen in de stad, is Utrecht in 2011 gestegen van de 249e naar de 179e plaats op de ICCA wereldranking. Passend in de ambitie van de Domstad om zich te profileren als centraal gelegen congresstad van Nederland, organiseerden het UMC, de Universiteit Utrecht en het Toerisme Utrecht Convention Bureau een bijeenkomst voor congresorganisatoren. Radioloog Dr. Tim Leiner werd benoemd tot eerste ambassadeur van Utrecht (‘Laudatores Trajectini').

Tijdens de bijeenkomst lieten ruim 20 wetenschappers, professoren en hoogleraren van toonaangevende Utrechtse kennisinstituten zich eind september informeren over de mogelijkheden voor het organiseren van congressen in Utrecht.

Sprekers als Professor Dr. Frank Miedema (raad van bestuur UMC Utrecht) en Professor Dr. Bert van der Zwaan (college van bestuur Universiteit Utrecht) onderstreepten het belang om de komende jaren meer congressen naar Utrecht te halen. "Al jaren lang blijkt uit alle onderzoeken dat Utrecht als kennisstad uitzonderlijk veel te bieden heeft. Bovendien moeten we onze centrale ligging en de prima congresfaciliteiten ten volle benutten. Via de samenwerking in het Utrecht Science Park kunnen we onze positie als dé kennisstad van Nederland verstevigen, en bovendien de economische groei en de werkgelegenheid in de regio een impuls geven. Voor actieve ambassadeurs liggen de kansen voor het oprapen", aldus beiden.
Dat laatste onderstreepten ook de aanwezige Eric Bakermans van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en directeur Floris de Gelder van het Utrecht Science Park: "Utrecht is wetenschappelijk gezien echt van wereldklasse. Wat de havens zijn voor Rotterdam, is het Science Park voor Utrecht".

EERSTE AMBASSADEUR

Dr. Tim Leiner, gastheer van de in september in het UMC Utrecht gehouden 24e internationale Magnetic Resonance Angiography Conference, deelde zijn ervaringen als initiatiefnemer. Hij sprak over een zeer geslaagd congres met buitenlandse congresdeelnemers die onder de indruk waren van het mooie Utrecht en over de toegevoegde waarde van het Utrecht Convention Bureau.
Dr. Leiner werd ook benoemd tot eerste ambassadeur van Utrecht (‘Laudatores Trajectini') en ontving hiervoor een oorkonde uit handen van Monique André de la Porte van het Utrecht Convention Bureau.

 

‘Bert van der Zwaan (UU), Frank Miedema (UMC Utrecht) en Monique André de la Porte (Utrecht Convention Bureau) organiseerden een bijeenkomst voor congresorganisatoren.

Plaats op:
Datum: 9 oktober 2012
Gerelateerde artikelen  
12-10-2011 Nieuws Stimuleringsfonds voor congressen vergroot aantrekkelijkheid Utrecht
04-05-2012 Nieuws Hotel Service Utrecht neemt werk uit handen congres- en evenementorganisatoren …
09-05-2018 Nieuws Utrecht behoudt centrale plaats op wereld congresranglijst
14-03-2018 Nieuws Regio Utrecht ziet sterke stijging wetenschappelijke internationale congressen …
13-07-2012 Nieuws Utrecht verstevigt internationale wetenschappelijke positie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.