Nieuws  
 

Gemeente Amsterdam stelt 5 ton beschikbaar voor nieuwe initiatieven Amsterdam 2013 - Dordrecht, 400 jaar ervaring in vergaderen! - Congresstad Zwolle organiseerde ledendag EUMA Nederland - KLM's Economy Comfort uitgebreid naar Europa - Vaste zitplaats keert terug bij prijsvechter easyJet - Planspot.com verzorgt 'massa promotie' voor evenementen - Elsevier Opleidingen verder als Reed Business Opleidingen - Epke Zonderland en Andre Kuipers op Het Careerevent in de JAARBEURS UTRECHT - Maison van den Boer catert CHINA LIGHTS 2012 - ATP gidst Koninklijk Concertgebouworkest rond de wereldGemeente Amsterdam stelt 5 ton beschikbaar voor nieuwe initiatieven Amsterdam 2013
Bewoners, bedrijven en organisaties kunnen de komende weken voorstellen indienen voor activiteiten die bijdragen aan Amsterdam 2013. Hiervoor is € 500.000,- beschikbaar uit het evenementenfonds van de Gemeente Amsterdam. Aanleiding voor dit initiatief zijn de vele jubilea van culturele en historische instellingen in Amsterdam volgend jaar.
Vanaf 10 september tot en met 12 oktober kunnen bij Stichting Amsterdam 2013 aanvragen voor projecten of evenementen worden ingediend. Deze stichting, onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan, adviseert de gemeente over de aanvragen.
Eerder maakte de gemeente Amsterdam al € 300.000,- vrij voor initiatieven. In augustus is subsidie toegekend aan de eerste zeventien initiatieven, waaronder de Amsterdamse Hotelnacht, het Diner der Componisten en het sportevenement Amsterdam Flame Games.


Dordrecht, 400 jaar ervaring in vergaderen!
Onlangs is de nieuwe website ‘Vergaderen in Dordrecht' (indordercht.nl/vergaderen) officieel de lucht in gegaan.. Nieuw en toch vertrouwd! Dordrecht heeft immers 400 jaar ervaring in vergaderen! Het beroemdste voorbeeld daarvan is de Eerste Vrije Statenvergadering. Daar werd in Het Hof van Dordrecht op 19 juli 1572 het fundament voor de Staat der Nederlanden. En goed voorbeeld doet volgen!
Anno nu kent de stad nog steeds de vele bijzondere vergaderlocaties, in vele soorten en maten: klein, groot, stijlvol, "typisch Dordts". Veelal met een historisch karakter, altijd sfeervol en gastvrij. De uitgebreide mogelijkheden zijn echter bij veel bedrijven en personen nog relatief onbekend. Omdat wij een ieder graag beter willen informeren over alle aantrekkelijke vergader­mogelijkheden, is de informatie gebundeld op de website: www.indordrecht.nl/vergaderen .


Congresstad Zwolle organiseerde ledendag EUMA Nederland
Zwolle was onlangs gastheer voor ruim dertig leden van EUMA Nederland (European Management Assistants), een internationaal kwaliteitsnetwerk van professionele management ondersteuners.
De Nederlandse leden waren naar Zwolle afgereisd om elkaar weer te ontmoeten, kennis te maken met de historische Hanzestad en de zakelijke mogelijkheden te bekijken. De EUMA ledendag werd in samenwerking met EUMA Nederland begeleid en samengesteld door Congresstad Zwolle.KLM's Economy Comfort uitgebreid naar Europa
KLM gaat het Economy Comfort-product, zoals dat nu op de intercontinentale vluchten wordt verkocht, ook invoeren op vluchten binnen Europa. Dit heeft president-directeur Peter Hartman van KLM bevestigd. "We trekken de lijn door van wat we eerder op de lange-afstandsvluchten hebben gedaan," legt Hartman uit. "Economy Comfort op de long haul biedt passagiers tegen betaling van een meerprijs meer beenruimte op alle toestellen van onze intercontinentale vluchten. Deze aanvullende service kan vooraf worden geboekt, maar passagiers kunnen er ook voor kiezen op het moment dat zij aan boord stappen. Economy Comfort kost niet veel. Al snel nadat we het concept hadden ingevoerd, merkten we dat het aansloeg. Er is grote belangstelling voor. Wij hebben eruit geconcludeerd dat reizigers graag iets meer betalen voor concrete zaken als zitcomfort."

Vaste zitplaats keert terug bij prijsvechter easyJet
EasyJet voert een voor budgetmaatschappijen onconventionele wijziging door. Geheel tegen prijsvechters-logica in krijgen alle passagiers een vaste zitplaats toegewezen. Wie zelf een stoel wil uitkiezen, moet daarvoor bijbetalen. De maatregel volgt op een uitgebreid experiment waaruit blijkt dat een meerderheid van de reizigers bij voorkeur een stoel toegewezen krijgt.
Het huidige instapproces wordt door een groot deel van de passagiers als ‘een bron van spanning' ervaren, meldt het Britse bedrijf. Het systeem gaat er in de basis vanuit dat passagiers in het vliegtuig zelf een stoel uitkiezen. Wie het toestel als een van de eersten betreedt, heeft de meeste keuze.
Het idee onder prijsvechters is dat een vrije stoelkeuze het instapproces versnelt. Uit de proef kwam volgens easyJet echter naar voren dat de stiptheidscijfers niet te lijden hebben gehad.


Planspot.com verzorgt 'massa promotie' voor evenementen
Planspot.com, een nieuwe dienst van Nederlandse bodem waarmee via sociale netwerken, pers en media, eenvoudig promotiecampagnes voor evenementen gevoerd kunnen worden, kent een vliegende start. Zo is Planspot door het Nederlandse consulaat in San Francisco geselecteerd om zich te presenteren aan toonaangevende investeerders en bedrijven uit de Amerikaanse Tech-wereld. Hoewel Planspot.com officieel pas net gelanceerd is, kan het dus nu al rekenen op veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Zo wordt de Rotterdamse onderneming naar eigen zeggen genoemd als één van de potentiële winnaars van de Accenture Innovation Award 2012 en werd het eerder al door ondernemersblad "Sprout" uitgeroepen tot startup van de week.
In Nederland werkt Planspot.com samen met ruim 400 mediapartners waaronder toonaangevende websites, bladen en kranten. Organisatoren hebben via Planspot de mogelijkheid evenementen rechtstreeks in de (digitale) kalenders van deze partners te plaatsen en/of aan te melden bij aangesloten redacties. Daarnaast is het mogelijk sociale netwerken als Twitter en Facebook aan het platform te koppelen waardoor voor ieder event, eenvoudig een social media campagne gevoerd kan worden.Elsevier Opleidingen verder als Reed Business Opleidingen
De opleiders Elsevier Opleidingen, Elsevier Financiële Educatie en Reed Business Academy bundelen hun krachten en gaan voortaan samen verder als Reed Business Opleidingen. Daarmee verenigen zij 40 jaar ervaring. Reed Business Opleidingen blijft actief in de vakgebieden techniek, veiligheid, financiën en vastgoed.
Reed Business Opleidingen is onderdeel van Reed Elsevier, een wereldwijde uitgever van wetenschappelijke en juridische vakinformatie en opleidingsproducten. Door gebruik te maken van de kennis en het succes van het moederconcern kunnen deelnemers en relaties nog beter bediend worden.

Epke Zonderland en Andre Kuipers op Het Careerevent in de  JAARBEURS UTRECHT
Op 11 en 12 oktober tijdens het Careerevent in de Jaarbeurs Utrecht zullen twee vaderlandse iconen acte de présence geven. Na een perfecte landing is het voor zowel Epke Zonderland als André Kuipers, tijd om hun ervaringen te delen met de bezoekers van het Careerevent. Middels een interview met Epke en een interactieve workshop van André kom je alles te weten over hoe zij het ultieme in hun carrière bereikt hebben.
De ervaringen van Zonderland en Kuipers geven je als bezoeker inspiratie om in gesprek te treden met de beste bedrijven en de leukste banen. Mis deze unieke kans niet en schrijf je in op Careerevent.nl, de carrièrebeurs voor hoogopgeleiden in Nederland. De toegang is gratis.


Maison van den Boer catert CHINA LIGHTS 2012
Van 7 december 2012 tot en met 14 februari 2013 wordt het Park bij de Euromast in Rotterdam omgetoverd tot een waar lichtparadijs. CHINA LIGHTS is een sfeervol cultureel lichtspektakel waarbij 35 unieke lichtgevende Chinese bouwwerken gedurende de wintermaanden worden getoond aan het publiek. Daarnaast is er een daverende lasershow, live entertainment en een traditionele Chinese kerstmarkt.
Maison van den Boer gaat, naast de publiekscatering waar met name Aziatische gerechten gepresenteerd zullen worden aan de verwachte 300.000 bezoekers, ook mogelijkheden bieden voor bedrijfsontvangsten, recepties, congressen en diners. Voor de zakelijke markt een unieke gelegenheid om het economisch sterke China te ervaren en te beleven.Een en ander past binnen de groeistrategie van Maison van den Boer in het segment van bijzondere festivals met zowel een publiek als zakelijk karakter.


ATP gidst Koninklijk Concertgebouworkest rond de wereld
Het Koninklijk Concertgebouworkest viert in 2013 zijn 125-jarig bestaan met een wereldtournee. Voor deze prestigieuze jubileumreis, met 48 concerten in 30 steden, is ATP Event Experts aangesteld als Official Travel Partner. ATP neemt de gehele logistieke operatie van vervoer en verblijf van de orkestleden voor haar rekening. Tijdens de wereldtournee worden binnen een jaar zes werelddelen bezocht. ATP zal rondom de tournee verschillende relatiereizen organiseren voor diverse doelgroepen van het Koninklijk Concertgebouworkest, zoals sponsoren, donateurs en andere relaties.

Plaats op:
Datum: 12 september 2012
Gerelateerde artikelen  
02-10-2009 Nieuws Meer service en diensten bij KLM
29-10-2012 Nieuws Nieuwsflitsen: Oktober 2012 (2)
28-07-2007 Nieuws Reed Elsevier succesvol met congressen en beurzen
22-02-2008 Nieuws Reed Elsevier zet uitgeverijdivisie in de etalage
02-02-2011 Nieuws Nieuwsflitsen: februari 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 5,32 seconden.