Nieuws  
 

Vanaf september 2012 kunnen studenten met een hbo-diploma een academische premaster Leisure Studies volgen aan NHTV (Nationale Hoge School voor Toerisme en Verkeer) internationaal hoger onderwijs Breda. Deze premaster werd voorheen verzorgd door Tilburg University. De start van deze premaster is voor NHTV weer een stap in de richting van ‘Academische Hogeschool'. Een volgende stap is in voorbereiding; NHTV is voornemens de academische master Leisure Studies over te nemen van Tilburg University.
 
Als nieuwe stap in haar ambitie wil NHTV de academische master Leisure Studies gaan aanbieden. Studenten die de premaster Leisure Studies hebben afgerond, kunnen naadloos doorstromen naar deze academische master of naar de master Leisure, Tourism and Environment van Wageningen University.

Naast dit traject wil NHTV ook een route gaan aanbieden waarin studenten van de hbo-bacheloropleiding International Leisure Management via een honoursprogramma in drie jaar (+30 EC) direct kunnen doorstromen naar de academische master Leisure Studies.
 
Sinds 2009 kunnen studenten aan NHTV academisch onderwijs volgen. Toen is gestart met de ontwikkeling van twee wetenschappelijke bacheloropleidingen: International Leisure Studies en Bachelor of Science Tourism. Afgestudeerden van deze opleidingen kunnen ook naadloos doorstromen naar de academische master Leisure Studies.

Academisering is een belangrijk speerpunt van NHTV en vindt aansluiting bij het beleid van het demissionaire kabinet. Waar het kabinet streeft naar de verhoging van de kwaliteit van het hoger onderwijs, wil NHTV hieraan invulling geven door de krachtige verbinding van professioneel en wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Op die terreinen waar er geen wetenschappelijk onderwijs bestaat, neemt NHTV deze verantwoordelijkheid.

 

Plaats op:
Datum: 1 augustus 2012
Gerelateerde artikelen  
09-10-2012 Nieuws NHTV Breda eerste World Leisure Centre of Excellence van Europa
14-02-2019 Nieuws Breda University of Applied Sciences start nieuwe master International Events …
15-07-2013 Nieuws NHTV Breda en BCD Travel breiden strategische samenwerking uit
03-07-2012 Nieuws NHTV (Breda) beste hotelopleiding
30-09-2007 Nieuws Eerste lichting Masters in Imagineering afgestudeerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.