Nieuws  
 

Het gebruik van laptops, tablets en smartphones op een vakantieadres is tegenwoordig bijna gemeengoed. Daarbij worden niet alleen leuke dingen gepost op social media-kanalen om de thuisblijvers jaloers te maken, er wordt ook vaak een vinger aan de pols gehouden bij het werk. Uit een online poll van softwarebedrijf Exact blijkt dat bijna driekwart van de ruim honderdzestig respondenten gebruik maakt van zakelijke apps tijdens de jaarlijkse verlofperiode. Slechts 28 procent geeft zich tijdens de vakantie echt over aan de welverdiende rust.
 
Ongeveer de helft van de respondenten beperkt de zakelijke informatievoorziening tot incidenteel gebruik of controleert enkele keren per week hoe de vlag erbij hangt. Bijna een kwart geeft aan één keer per dag of zelfs meerdere keren per dag te controleren hoe het er in Nederland op werkgebied voor staat. Op basis van deze aantallen kan misschien niet worden geconcludeerd dat driekwart van alle Nederlanders veel met zijn werk bezig is tijdens vakantie; wel benadrukt het een onderliggende trend die laat zien dat het voor mensen lastig is om het werk los te laten.
 
Ook Hein Brockhoff, managing director Exact Benelux, herkent die trend: "Er bestaan steeds meer mogelijkheden om waar en op welke manier dan ook te werken. Die vrijheid zorgt ervoor dat we onze tijd anders verdelen tussen werk en privé. In de meeste gevallen is dat prima, maar tijdens de vakantieperiode is het toch goed om afstand te nemen en tot rust komen."
 
Sommige vakantiegangers raken juist gestrest als ze niet op de hoogte kunnen blijven van wat er op de werkvloer speelt. De vakantie schiet dan zijn eigenlijke doel voorbij. "Zorg er in zo'n geval voor dat je met minimale handelingen toch op de hoogte blijft, zoals dat met onze oplossingen zo gemakkelijk gaat", knipoogt Brockhoff.

Plaats op:
Datum: 9 juli 2012
Gerelateerde artikelen  
02-09-2011 Nieuws Meerderheid werknemers wil na vakantie niet aan het werk
13-08-2019 Nieuws Werken op vakantie is voor managers
18-07-2008 Nieuws Kunt u uw werk loslaten op vakantie?
07-07-2011 Nieuws 40 procent achterblijvende collega's ergert zich aan extra werkdruk
17-06-2013 Nieuws Nederlanders kunnen op vakantie niet zonder internet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 11,85 seconden.