Nieuws  
 

De beleving van service in hotels neemt steeds verder af als gevolg van het loskoppelen van de kamerprijs van allerlei diensten, zoals wifi, parkeren en wellness.ATPI, behorend tot de top drie van zakenreisorganisaties in ons land, stelt dat vast op grond van ervaringen van haar klanten.

De vrees bestaat dat hotels hiermee dezelfde weg bewandelen die luchtvaartmaatschappijen een aantal jaar geleden hebben ingezet. Eerst verdween de krant van boord, vervolgens moest de klant betalen voor de maaltijd en vandaag de dag wordt per stuk bagage vaak een fikse toeslag gerekend. Zakenreizigers klagen in toenemende mate over de extra kosten die ze kwijt zijn bovenop hun hotelovernachting.

ATP vraagt zich op grond van frequente klantenanalyses af wat tot de standaard hotelservice moet worden gerekend en voor welke diensten hotelgasten redelijkerwijs zouden moeten betalen. "Gastvrijheid dient wat ons betreft voorop te staan", zegt ATPI-directeur Willem Starink. "Daar hoort een pakket aan diensten bij die verder gaat dan een hotelbed alleen. Nu zien we steeds meer een verschraalde service, waarbij de klant vaak fikse tarieven wordt berekend voor bijvoorbeeld draadloos internet".

Zakenreizigers worden met name bij het gebruik van smartphones, tablets en laptops vaak verrast door de sterk uiteenlopende tarieven voor een internetverbinding. Veel hotels bieden het gebruik van wifi inmiddels als standaardservice. Maar daarentegen rekenen nog veel hotels toeslagen die in sommige gevallen per dag kunnen oplopen tot 10% van de kamerprijs, aldus de constatering van ATPI op grond van de praktijkervaringen van de eigen klanten.

"Wij vinden dat een voorziening als wifi, waarbij de hotelgasten van hun eigen apparatuur gebruik maken, gratis zou moeten worden aangeboden. Tussen lang of kort gebruik bestaat ook geen verschil in kosten voor het hotel, terwijl tarieven vaak wel per uur, per dag of een aantal dagen wordt gerekend", aldus ATPI-directeur Willem Starink.

"Wat dat betreft zou een kleine prijs voor het gebruik van meerdere dan het gebruikelijke aantal handdoeken - en de daarbij behorende wasserijkosten - redelijker zijn dan fors betalen voor wifi, dat het hotel vrijwel niets kost", aldus ATPI.

 

Plaats op:
Datum: 9 juli 2012
Gerelateerde artikelen  
18-04-2012 Nieuws Zakenreiziger klaagt over bagageregels
04-09-2012 Nieuws Zakenreiziger boekt in toekomst vaker zelf
26-10-2012 Nieuws Taxen en toeslagen maken vliegprijs ondoorzichtig
02-01-2011 Nieuws Schiphol biedt gratis WiFi aan op de hele luchthaven
23-01-2012 Nieuws Praktische tips om reis en verblijfkosten te drukken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.