Nieuws  
 

Uit de Nationale Studentenenquête (NSE) van 2012 blijkt dat de hbo-bacheloropleiding International Hotel Management van de NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) in Breda de beste hotelopleiding is. Studenten waarderen deze opleiding met een eindoordeel van 3,9 op het maximaal haalbare van 5 punten. Hiermee scoort de opleiding van de NHTV beter dan de overige vijf hotelscholen van Nederland.

De NSE is een onderzoek onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten. Van de 650.000 uitgenodigde studenten van 69 hogescholen en universiteiten hebben ruim 200.000 hun mening gegeven over hun opleiding.

De Studenten in het hoger onderwijs beoordelen de inhoud van hun opleiding positief. Twee van de drie studenten zou zijn opleiding aanbevelen aan een ander. Het aantal studenten dat tevreden is over de inhoud van de opleiding is licht gestegen. Het verschil tussen hogescholen en universiteiten is nog steeds aanzienlijk: 67 procent van de universitaire studenten is tevreden over de inhoud van de opleiding; in het hbo is 52 procent tevreden.

"Dit jaarlijkse onderzoek is van groot belang", aldus Pascal ten Have, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). "De enquête brengt in beeld op welke punten onderwijsinstellingen zich nog meer kunnen verbeteren." Hoewel studenten tevreden zijn over de mate waarin ze betrokken worden bij de verbetering van hun opleiding (52% tevreden), is slechts 26 procent van de studenten tevreden over de wijze waarop de opleiding gebruik maakt van de uitkomsten van onderwijsevaluaties. Voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) Sebastiaan Hameleers: "Vanuit het ISO hopen wij dat de kwaliteit van het onderwijs wordt besproken en verbeterd naar aanleiding van de resultaten van de NSE. De resultaten geven de instellingen een beeld van waar ze staan en waar verbeteringskansen liggen."
De oordelen over het hoger onderwijs zijn redelijk stabiel. Stijgingen van het aantal tevreden studenten zijn met name waar te nemen op aspecten die de ‘kleine kwaliteit' raken, zoals de studieroosters en het tijdig bekendmaken van roosters, informatie over studievoortgang en studiefaciliteiten. Niet op alle punten zijn studenten tevreden. Zo zijn studenten nog steeds niet te spreken over huisvesting in het algemeen en de beschikbaarheid van woonruimte in het bijzonder (respectievelijk 62% en 58% van de studenten is hierover ontevreden).

Plaats op:
Datum: 3 juli 2012
Gerelateerde artikelen  
24-05-2016 Nieuws Nationale Studenten Enquête: studenten waarderen Tio om goede voorbereiding …
01-08-2012 Nieuws NHTV Breda start academische premaster Leisure Studies
26-09-2017 Nieuws Top 5 beste Hogere Hotelscholen volgens Keuzegids Hbo 2018
15-07-2013 Nieuws NHTV Breda en BCD Travel breiden strategische samenwerking uit
23-11-2011 Nieuws Fontys ACI-studenten winnen Student Event Game 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,53 seconden.