Nieuws  

Apollo Hotel Papendrecht officieel heropend - Luxury Award nomineert The Manhattan - Green Keys voor Hotel Mitland (Goud) en Van der Valk Tiel (Brons) - De roep om aantoonbaar duurzaamheidsbeleid - Hoofddorp krijgt nieuw Novotel hotel bij Centraal Station - Amsterdamse hijskraan wordt hotel - Hotel MANNA Nijmegen breidt uit met gepersonaliseerde suites - Sofitel wil groei naar 204 hotels in 2016


Apollo Hotel Papendrecht officieel heropend
Na maanden van bouwen en renovatie vond onlangs de heropening plaats van Apollo Hotel Papendrecht! Een nieuwe naam, een nieuwe vleugel met 12 state-of-the-art vergaderzalen en 87 ruime, moderne kamers. De opening stond in het teken van de lancering van de Apollo 8 raket. Met één druk op de knop werd het inmiddels 8e hotel met de naam Apollo officieel verwelkomd.

"Er is hard gewerkt om het hotel opnieuw op de kaart te zetten. Met deze moderne accommodatie zijn bieden we bijzondere faciliteiten gericht op de verwende zakenreiziger. Daarnaast zijn de prachtige zalen geschikt voor bruiloften, feesten en diners. Het unieke dakterras maakt het bijvoorbeeld mogelijk om buiten een besloten receptie te vieren", aldus Marco van der Aa, General Manager. "We hebben niet alleen een volledig nieuw hotelproduct, ook is er een bijzonder restaurant ontwikkeld: Chef's! Food & Drinks. Een "open keukenconcept" waarmee we niet alleen onze hotelgasten, maar ook de lokale gast willen verwennen met verse, eerlijke streekproducten tegen een verrassend aantrekkelijke prijs!"Luxury Award nomineert The Manhattan
The Manhattan Hotel Rotterdam is genomineerd voor de 2012 World Luxury Hotel Awards. Deze verkiezing is bedoeld om hotels te belonen voor het aanbieden van faciliteiten van wereldklasse en excellente service.
De prijzen worden toegekend in verschillende categorieën, zowel op nationaal als internationaal niveau. Met het toekennen van de prijzen hoopt de organisatie ook de service in de luxe hotels te stimuleren en nog verder te verbeteren.

"Deze nominatie is een mooie voortzetting van de erkenning die wij krijgen", zegt general manager Erik de Wit. "Het mooie is vooral dat die erkenning meer en meer komt vanuit het buitenland. Als hotel streven wij er naar voorop te lopen bij het bieden van een unieke gastvrijheidsbeleving. Deze nominatie biedt de mogelijkheid om ons niet alleen in Nederland maar juist ook in het buitenland als een ‘leading luxury hotel' te onderscheiden." De finale zal worden gehouden in Maleisië in oktober.


Green Keys voor Hotel Mitland (Goud) en Van der Valk Tiel (Brons)
Hotel Mitland in Utrecht heeft de gouden Green Key behaald. De gebroeders Plijnaar, directie Hotel Mitland, zijn enorm trots op het certificaat. ‘Al bij de bouw van ons hotel in 1986 werd er door Mitland aan het milieu gedacht en bij elke renovatie werden er meer milieuvriendelijke maatregelen getroffen', stelt Bert Plijnaar.
Van der Valk Hotel Tiel heeft onlangs het Bronzen Green Key keurmerk ontvangen. Met het keurmerk laat het hotel zien dat er een concreet beleid is aangenomen voor het verduurzamen van het hotel- en vergaderproduct.

De roep om aantoonbaar duurzaamheidsbeleid
Het bedrijfsleven is volop bezig met het verduurzamen van de eigen onderneming en als onderdeel hiervan, worden bij hun inkoopkeuzes de toeleveranciers steeds vaker gevraagd naar hun milieuprestaties. Ook hotels wordt steeds vaker gevraagd naar wat ze op het gebied van duurzaamheid ondernemen. Met het Green Key label kunnen ze eenduidig aantonen welk beleid zij voeren. Green Key wordt in het duurzame inkoopbeleid van de overheid zelf specifiek genoemd in de opgestelde criteria voor vergader- en verblijfslocaties.


Hoofddorp krijgt nieuw Novotel hotel bij Centraal Station
Hotelketen Accor heeft plannen voor de opening van een nieuw Novotel hotel vlak bij het station van Hoofddorp. Volgens de website vandaag.nl krijgt het hotel de beschikking over 318 kamers. De doelgroep voor het hotel is de internationale zakenmarkt gecombineerd met de nationale toeristenmarkt. Het hotel moet in 2013 de deuren openen.
Naast de 318 hotelkamers krijgt het hotel ook de beschikking over de nodige vergaderfaciliteiten.


Amsterdamse hijskraan wordt hotel
Naast het Friese plaatsje Harlingen krijgt Amsterdam nu ook een hotel in een kraan. Kraan 13 maakte deel uit van de oude NDSM-scheepswerf, maar nu deze veranderd is naar een 'culturele broedplaats' met 250 kunstenaars werkzaam, krijgt ook deze laatste herinnering aan het verleden een nieuwe functie.
In de kraan komen drie hotelkamers, waarvan eentje in de machinekamer. Alle kamers krijgen glazen gevels en zijn 30 tot 50 vierkante meter groot. Gelukkig hoef je deze niet per trap te bereiken maar komt er een lift in. Eind 2012 starten de werkzaamheden om de kraan om te bouwen tot hotel.


Hotel MANNA Nijmegen breidt uit met gepersonaliseerde suites
Hotel en restaurant MANNA in Nijmegen voegt komend weekend vier nieuwe suites in het naastgelegen pand toe aan haar bedrijfsvoering. Daarmee komt het totaal aantal hotelkamers van MANNA op tien, een uitbreiding die zeer welkom is, omdat het hotel vrijwel voortdurend volgeboekt is. De vier nieuwe suites zijn elk geadopteerd door een van de Ambassadors van MANNA en hebben een persoonlijke touch in inrichting en aankleding. Bijzonder is dat de nieuwe suites zijn geadopteerd door vier Ambassadors van MANNA: Landmark (voorheen Wijnfort Lent), Fortarock, CineFox en Zember. Zij hebben een belangrijke stem gehad in de uitstraling en inrichting van de gepersonaliseerde hotelkamers. Bron: Misset Horeca


Sofitel wil groei naar 204 hotels in 2016
Eigenaar Accor heeft flink gesneden in Sofitel Hotels, maar zet voor de formule nu opnieuw in op groei. Waar de keten wereldwijd momenteel 121 vestigingen telt, moeten dat er in het jaar 2016 alweer 204 zijn. Accor pakte zijn luxelabel Sofitel enkele jaren geleden flink aan. Vanaf de herlancering van het merk wordt ingezet op het creëren van luxe hotels met elk een eigen karakter.

Als een direct gevolg van de koerswijziging kregen zestig vestigingen een andere merknaam, terwijl 52 hotels definitief de deuren sloten. Tegelijkertijd gingen 29 nieuwe Sofitel-vestigingen van start.
De keten staat daardoor nu op in totaal 121 hotels. Maar dat moeten er over vier jaar 204 zijn. Volgens Sofitel-topman Robert Gaymer-Jones zitten bij die toe te voegen vestigingen minimaal dertig nieuwbouwprojecten, meldt hotelmanagement.net.

Plaats op:
Datum: 21 juni 2012
Gerelateerde artikelen  
04-11-2013 Nieuws Hotel MANNA in Nijmegen beste hotel van Europa
18-01-2017 Nieuws Accommodatienieuws - januari 2017 (2)
11-07-2007 Nieuws Dorint Hotel Amsterdam Airport: Oude bekende met nieuwe naam
13-05-2008 Nieuws Hotel Sofitel The Grand krijgt impuls van 32 miljoen
30-03-2007 Nieuws Eden Hotel Group neemt Sofitel Den Haag over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.