Nieuws  
 

Hotel Het Arresthuis BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Zuid - 1931 Congrescentrum behaalt Gouden Green Key - Stayokay Egmond heropent na verrassende make-over - Online gedetailleerde zaalmogelijkheden Pullman hotels bekijken - Aviodrome klaar voor feestelijke en spectaculaire heropening op 28 april 2012 - Plannen congreshotel bij Utrechtse Meubelboulevard vrijwel rond - Nieuwe bestemming historische kelders Arnhem - Eenhoorn Amersfoort en Take A Break lanceren een nieuw concept - Zoover beloont beste en slechtste hotel van Nederland - Locaties in bewegingHotel Het Arresthuis BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Zuid
Hotel Het Arresthuis in Roermond, ontworpen door Engelman Architecten, heeft de regionale voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012 gewonnen. De jury: ‘Een enerverende en voorbeeldige herbestemmingsopgave. De ruimtelijk ingenieuze oplossing is een prestatie van jewelste.'Naast zorgvuldigheid op alle schaalniveaus en liefde voor details, is de jury onder de indruk van het evenwicht tussen respectvol omgaan met de geschiedenis en lef.
Hotel Het Arresthuis heeft van 1863 tot 1997 gefungeerd als gevangenis en is benoemd tot rijksmonument.

1931 Congrescentrum behaalt Gouden Green Key
1931 Congrescentrum Brabanthallen heeft eerder deze maand een Gouden Green Key certificering in ontvangst mogen nemen. 1931 voldoet aan de strengste eisen en normen op het gebied van energie efficiëntie, gas-, water- en lichtgebruik, afvalmanagement, een verantwoord (biologisch) horeca-aanbod en heeft daarom de Gouden Green Key gekregen.
"We voldeden altijd al aan veel van de voorwaarden, toch ben ik trots op ons team dat we in korte tijd de certificering hebben gekregen", aldus Jan van de Kooi, Vestigingsmanager 1931 Congrescentrum Brabanthallen.
Eén van die bewuste keuzes is de energie besparende maatregel in de dakconstructie van het authentieke rijksmonument. In het dak bevinden zich grote lichtstraten met een lichtsensor die bij voldoende natuurlijk daglicht de lampen in de accommodatie automatisch (deels) uitschakelt.


Stayokay Egmond heropent na verrassende make-over
Na een ingrijpende verbouwing heeft Stayokay Egmond in april haar deuren weer geopend voor de eerste gasten. Het grotendeels nieuwe hostel heeft 45 ruime kamers, een bar, restaurant en 4 multifunctionele zalen voor bedrijfsfeesten, vergaderingen en workshops tot 200 personen. Gasten kunnen na een actieve dag heerlijk ontspannen in de lounge of op de zonovergoten terrassen van de duurzame en betaalbare eventlocatie.
Het hostel in Egmond, aan de rand van de duinen, dateert uit de jaren zestig en is nu een van de mooiste hostels van Stayokay en biedt alle moderne faciliteiten voor een comfortabel verblijf. 


Online gedetailleerde zaalmogelijkheden Pullman hotels bekijken
Pullman Hotels (onderdeel Accorgroep) werkt voortaan samen met meeting software leverancier MeetingMatrix. De uiteindelijke beslissing voor een organisator om een locatie al dan niet te selecteren is soms van details afhankelijk. Via het MeetingMatrixsysteem kunnen meeting planners direct online alle zalen van het geselecteerde hotel gedetailleerd bekijken en nagaan welke mogelijkheden ze bieden qua uitrusting, opstelling, indeling, seating plans, ruimte tussen de stoelen, gebruik van een podium etc. Na een succesvolle test in Duitsland worden dit jaar en volgend jaar alle andere Pullmanhotels toegevoegd aan het systeem.


Aviodrome klaar voor feestelijke en spectaculaire heropening op 28 april 2012
Op zaterdag 28 april is het eindelijk zover. Dan opent leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen 's Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, de deuren van het vernieuwde luchtvaartthemapark Aviodrome. Voor de feestelijke opening verzorgt een Fokker Four formatie een spectaculaire vliegshow.

Alle zalen bij Aviodrome hebben een opfrisbeurt gekregen en worden weer ingezet als spectaculaire evenementlocatie. De Boeing 747 blijft een pronkstuk van Aviodrome, maar het Schiphol 1928 wordt voor het eerst groots in de zakelijke markt gezet. Schiphol 1928 is een replica van het Schipholgebouw uit 1928. De authentieke Vertrekhal bevat veel historische details, zoals speciaal gebakken blauwe tegels en een origineel vertrekschema. Rondom de Vertrekhal zijn zes nieuwe break-out rooms, die de multifunctionaliteit van Schiphol 1928 vergroten.


Plannen congreshotel bij Utrechtse Meubelboulevard vrijwel rond
De komst van een congreshotel van Van der Valk bij de Utrechtse Meubelboulevard is vrijwel rond.  
Op de plek van de leegstaande panden op de Winthontlaan komt een hotel met 180 kamers. Thomas Perik van Onis Vastgoed noemt de plek voor het hotel perfect. "Aan deze kant van Utrecht was er nog geen vergelijkbaar hotel met congresfaciliteiten en de locatie, zo langs de A12 en vlakbij de A27 en A2, is ideaal", zegt hij. Het complex moet over twee jaar klaar zijn. Dan hoopt de gemeente Utrecht de status Culturele Hoofdstad te hebben en daarvoor zijn veel extra hotelkamers nodig. Bron: RTV Utrecht


Nieuwe bestemming historische kelders Arnhem
De Historische Kelders onder de binnenstad van Arnhem gaan dienen als locatie voor zakelijke, culturele en bedrijfsevenmenten. De stichting binnenstadsmanagement SBA heeft de plannen ontwikkeld met evenementenbureau See U.
De Stichting Historische Kelders Arnhem heeft de kelders een kleine tien jaar beheerd, maar geeft het beheer terug omdat zij onvoldoende mogelijkheden meer zag voor een verantwoorde exploitatie. SBA en See U zien die mogelijkheden wel. SBA is sinds deze maand voor minstens drie jaar de huurder van het complex.


Eenhoorn Amersfoort en Take A Break lanceren een nieuw concept
Abseilend een nieuw concept lanceren! Directeur van congrescentrum Eenhoorn Amersfoort, José del Olmo, ging dit avontuur aan. Samen met John Poortvliet, initiatiefnemer van het concept take-a-break.nu, daalde hij 7 etages naar beneden. 
Deze stunt was het startpunt van Take-a-break.nu. Een dienst waarbij zakelijke bijeenkomsten onderbroken worden voor ontspanning door bijvoorbeeld muziek, een goochelact, bedrijfscabaret, sportieve uitdagingen of creatieve workshops, vóór, tijdens of na de meeting.
De Eenhoorn is de eerste vergaderlocatie die met dit concept in zee gaat. Doel van de formule is dat deelnemers na hun break weer opgepept verder kunnen vergaderen.


Zoover beloont beste en slechtste hotel van Nederland
De Zoover Awards voor vakantieaccommodaties zijn bekend. In Nederland gaat de Award voor beste hotel van Nederland naar hotel Kogerstaete op Texel. De top-3 beste hotels, volgens de Nederlandse consument, bestaat volledig uit Noord-Hollandse hotels.
Opvallend is dat Nederlanders gastvrijheid een belangrijke waarde toekennen. Bij de veel winnende accommodaties in Nederland gaat het om relatief kleine hotels waarbij de eigenaren direct contact hebben met de gasten. Hotel Kogerstaete op Texel wint de categorie hotels dit jaar. De gasten zijn zeer tevreden, getuige de 9.6. Op Zoover wordt het hotel geroemd om de zeer schone kamers de perfecte locatie en niet op de laatste plaats om het uitermate vriendelijke personeel.

Top 3 Hotels Nederland 2012
1.Kogerstaete (Texel, NH) ***
2.Hotel Airport Texel (Texel, NH) ****
3.Zee (Bergen, NH) ***

Fletcher is bij de Zoover Awards 2012 verkozen tot populairste hotelketen van Nederland; Apollo tot beste.


Locaties in beweging:

  • Landgoed Duin & Kruidberg heeft afgelopen maandag op feestelijke wijze het geheel vernieuwde vergadercentrum geopend. Drie conferentiezalen, vijf vergaderkamers en vijf landhuiskamers zijn grondig gerenoveerd.
  • De Raad van State heeft vorige week toestemming gegeven voor de verbouwing van een voormalige houthandel tot hotel (82 kamers). Locatie van het nieuwe hotel: Overtoom 13 in Amsterdam.
  • Van der Valk gaat een vijfde hotel bouwen in Friesland. Het vijfde hotel komt in de Zuidlanden, de nieuwe wijk van Leeuwarden.
  • De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels wordt de exploitant van het hotel op schiereiland IJDock in Amsterdam (293 kamers)
  • Het Duitse Motel One gaat zich ontfermen over een nog te bouwen hotel met 280 kamers bij de RAI
  • Van der Valk bouwt een nieuw viersterrenhotel (120 kamers) met vergaderfaciliteiten bij het station van Lent, vlakbij Nijmegen.

Plaats op:
Datum: 26 april 2012
Gerelateerde artikelen  
18-01-2017 Nieuws Accommodatienieuws - januari 2017 (2)
17-03-2010 Nieuws 1931 Congrescentrum Brabanthallen: Authenticiteit & State-of-the-art
24-04-2013 Nieuws Accommodatienieuws April 2013 (2)
11-04-2012 Nieuws Accommodatienieuws: april 2012
14-04-2010 Nieuws Accommodatienieuws 8 - april 2010
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.