Nieuws  

Gratis Wifi in de Doelen - EYE is open! - Vier vergaderlocaties intensiveren samenwerking onder de noemer Meetables - Luchtvaartthemapark Aviodrome heropent op 28 april - Ahoy Rotterdam gaat voor opvolger 'Mijn Ahoy' samenwerking aan met IN10 - Accor Hotels gaat samenwerken met Ziggo Dome - Worldhotels sluit zich aan bij Room Key - KHN en ATCB lanceren nieuw platform met Hoteliers.com - Amsterdamse hotelmarkt hotspot in 2012 -
Hyatt opent deze zomer Andaz Hotel in Amsterdam - Grootste Ramada hotel opent deuren in Amsterdam - Sandton Hotels gaat strategische MVO-samenwerking aan met MKI

 
 
Gratis Wifi in de Doelen
Sinds dit jaar kan in de Doelen kosteloos gebruik gemaakt worden van Wifi. Tijdens zakelijke bijeenkomsten biedt de Doelen gratis toegang tot haar basis netwerk aan. Deze voorziening is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van bijeenkomsten in de Doelen. Als wordt voorzien dat hier intensief gebruik van gemaakt zal worden kan het basis netwerk op maat worden uitgebreid, zowel naar het aantal gebruikers als naar extra bandbreedte, tegen de hiervoor geldende tarieven.

Naast de draadloze voorzieningen biedt de Doelen ook vaste aansluitingen aan en kunnen er voor zeer specifieke wensen maatwerkoplossingen worden geboden. De Doelen is aangesloten op het glasvezel netwerk in Rotterdam en heeft een hoofdaansluiting met een maximale capaciteit van 1Gb.



EYE is open!

Onlangs heeft Hare Majesteit de Koningin de officiële openingshandeling verricht voor EYE. Vele bekende acteurs en regisseurs vierden met haar deze opening. Vanaf Centraal Station was een lichtshow op het gebouw te zien.
EYE, het nieuwe filmmuseum, is centraal gelegen tegenover Amsterdam Centraal Station, aan de IJpromenade 1 in Amsterdam-Noord. Naast vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte, een interactieve Basement, een educatieve ruimte, een winkel en een bar-restaurant, biedt EYE ook uitgebreide mogelijkheden voor zaalverhuur. Na de openingsweek wordt EYE opengesteld voor verhuur aan onder andere zakelijke partijen, (film)festivals en congressen.
(foto: Hans Boddeke)

Vier vergaderlocaties intensiveren samenwerking onder de noemer Meetables
Meetables is een samenwerking tussen vier inspirerende locaties in de omgeving van Amsterdam. Villa Oldenhoff in Abcoude, de Loftable in 's Graveland en Loetje's Proeftafel en de Amstel Tafel in Ouderkerk aan de Amstel bieden voortaan onder de noemer Meetables kleinschalige, maar professionele vergaderlocaties. Initiatiefneemster Jacintha Ruppert: "Bedrijven zijn regelmatig op zoek naar kleinschalige, inspirerende locaties en komen in hun zoektocht regelmatig bij een van onze locaties uit. Door onze krachten te bundelen, maar wel met behoud van ieders eigen identiteit en persoonlijke aanpak, denken we nog beter aan de wens van de klant te voldoen."

Daarnaast maakt Meetables het veel eenvoudiger om de juiste locatie te vinden voor iedere gelegenheid. Ruppert: "Je bent als organisator van een zakelijke bijeenkomst met 1 telefoontje aan het juiste adres. Je hoort direct wat de mogelijkheden zijn op alle vier onze locaties en er is ook één centraal aanspreekpunt waar het gehele boekingsproces voor je wordt geregeld." Meetables, staat voor het ontmoeten (to meet) van mensen aan tafel (table).

Een meetables locatie is een inspirerende plek in de omgeving van Amsterdam voor zakelijke bijeenkomsten, met professionele voorzieningen, een persoonlijke en flexibele benadering, goede bereikbaarheid, diverse mogelijkheden voor catering en oog voor detail.
Bron: descretaresse.nl



Luchtvaartthemapark Aviodrome heropent op 28 april
Leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen 's Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, heeft luchtvaartbelevenis Aviodrome overgenomen. Aviodrome opent weer op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.
"Zoiets unieks als Aviodrome moest en zou wat ons betreft behouden blijven. Aviodrome is het enige themapark in Nederland met historie, heroïek en helden van de Nederlandse luchtvaart als thema", aldus Dirk Lips, Algemeen Directeur van Libéma.

Wethouder Jop Fackeldey is eveneens verheugd. "Gemeente Lelystad is erg blij dat het bijzondere Aviodrome voor Nederland - en voor Lelystad in het bijzonder - behouden kan blijven. Dit Nationaal luchtvaarterfgoed blijft hiermee laagdrempelig en op een goed bereikbare plek toegankelijk voor het Nederlandse én buitenlandse publiek. Libéma is een partij die haar sporen in de vrijetijdsmarkt ruimschoots verdiend heeft. We zijn ervan overtuigd dat zij van het vernieuwde Aviodrome een succes gaan maken".


Ahoy Rotterdam gaat voor opvolger 'Mijn Ahoy' samenwerking aan met IN10
Na 6 jaar met de succesvolle multimediale campagne ‘Mijn Ahoy' gewerkt te hebben werd het tijd voor een nieuwe corporate campagne. In een pitch waaraan diverse reclamebureaus deelnamen, is het Rotterdamse bureau IN10 als winnaar uit de bus gekomen.
 
Ahoy Rotterdam denkt met IN10 de juiste partner te hebben gevonden in de ondersteuning van haar strategische marketing en communicatie. Susanne Blaas en Kees de Jong, beiden Marketing & Communications Manager en verantwoordelijk voor de campagne bij Ahoy, zijn zeer tevreden. "We willen vanuit Ahoy toegevoegde waarde geven aan de evenementen die hier plaatsvinden. De verwachting is dat de nieuwe corporate campagne in het najaar, aan de start van het evenementenseizoen, gelanceerd wordt.


Accor Hotels gaat samenwerken met Ziggo Dome
Accor Hotels Nederland gaat samenwerken met de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze nieuwste concertlocatie van Nederland aan de ArenA Boulevard opent in juni van dit jaar zijn deuren. Door de samenwerking kunnen bezoekers van het muziektheater, wanneer zij online hun ticket boeken, in een moeite door een hotelkamer reserveren in een van de Accor Hotels in Amsterdam. .
 
Met de samenwerking mikt Accor Hotels Nederland op concertgangers uit Nederland en het buitenland. Vooral mensen die ver moeten  reizen hebben  nu de mogelijkheid om een kamer te boeken in de nabijheid van de Ziggo Dome. Met name de Accor hotels Novotel Amsterdam City en Mercure Hotel Amsterdam Aan de Amstel liggen in de buurt van de nieuwe concertzaal. "
De Ziggo Dome wordt speciaal ontwikkeld voor concerten van (inter)nationale artiesten en biedt ruimte aan 17.000 bezoekers. Daarnaast is dit comfortabele muziektheater geschikt voor familie-entertainment, sportmanifestaties, productpresentaties, galadiners, televisieshows en musicals.


Worldhotels sluit zich aan bij Room Key
Worldhotels, het samenwerkingsverband van 500 hotels wereldwijd, sluit zich aan bij de online hotelzoekmachine Room Key. Met de toevoeging van de Worldhotels portfolio beschikt de hotelboekingsite Room Key over meer dan 100.000 hotelkamers wereldwijd en versterkt door deze alliantie met name het aanbod in Azië en Europa.
De innovatieve zoekmachine roomkey.com biedt een zeer gebruiksvriendelijke zoekmethode voor de zakenreiziger en toerist. Na het invoeren van bestemming en data verschijnen de beschikbare hotels. De hotelinformatie komt direct van de bron en men boekt direct bij het hotel.


KHN en ATCB lanceren nieuw platform met Hoteliers.com
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) starten een eigen boekingsplatform. Het platform gaat 1 mei van start en hoteliers betalen aanzienlijk minder commissie dan bij grote reguliere boekingssites.
Het platform wordt geïntegreerd in de website www.iamsterdam.com en er komt een aparte module voor professioneel gebruik op de VVV-vestigingen. KHN en ATCB kiezen voor Hoteliers.com als technisch partner voor het boekingsplatform.


Amsterdamse hotelmarkt hotspot in 2012
De Amsterdamse hotelmarkt is in 2012 een hotspot voor investeringen en dit gaat niet ten koste van de bezettingsgraad.
Er komen zo'n 1.440 nieuwe kamers bij, van budget tot luxe.  Deze worden onder andere gerealiseerd door Fletcher in Amsterdam-Zuidoost (120 kamers), Marina op het Wester IJdock (293 kamers), Plot 17 in Amsterdam-Zuidoost (240 kamers) en boetiekhotel Hyatt Andaz in een voormalige bibliotheek (122 kamers). Daarnaast worden 2 bedrijfsgebouwen omgetoverd tot hotel: een Ramada (446 kamers) en Meininger (219 kamers).


Hyatt opent deze zomer Andaz Hotel in Amsterdam
Tegen het eind van de zomer zal hotelgroep Hyatt een nieuw hotel openen in Amsterdam. Het wordt een hotel onder het Andaz-merk. Meteen de eerste vestiging van een Andaz-hotel op het Europese vasteland, en bovendien de eerste aanwezigheid van de Hyatt hotelgroep in Nederland. Het hotel komt in de voormalige Openbare Bibliotheek aan de Prinsgengracht in Amsterdam. Momenteel wordt daar gewerkt aan een hotel met 122 kamers, ontworpen door Marcel Wanders.
Kenmerken van een Andaz hotel zijn de open lounge en geen frontdesk, de ontvangst van gasten door een host die de check-in verzorgt op een iPad terwijl de gast geniet van een drankje, een mini-bar met gratis non-alcoholische drankjes en snacks, gratis wifi, een trendy bar/restaurant, spa en wellness faciliteiten.


Grootste Ramada hotel opent deuren in Amsterdam
De bouw is nog in volle gang, maar de contouren zijn zichtbaar in de stad en het management is bekend. Hotelgroep Apollo Hotels & Resorts opent op 1 augustus 2012 een gloednieuw hotel aan de Staalmeesterslaan te Amsterdam. Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is niet alleen het enige Ramada hotel van Nederland, het wordt tevens het grootste Ramada Hotel van Europa.
Bijzonder is dat het hotel gevestigd wordt in een immens kantoorpand. Het gebouw met een oppervlakte van 33.000 m2 ondergaat op dit moment een volledige transformatie en krijgt straks 446 luxueuze kamers en suites, 8 state of the art vergaderzalen, luxe sauna- en fitness voorzieningen, restaurant, skybar, en 300 overdekte parkeerplaatsen. Hiermee richt Ramada Apollo Amsterdam Centre richt zich zowel op de zakelijke als toeristische bezoeker.
Alexander Kluit, Business Area Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre laat weten: ‘Hergebruik van oude gebouwen is een uitdagende ontwikkeling, zeker in de hotellerie. De huidige economie leidt op het moment tot veel leegstaande grote kantoorpanden, uitermate geschikt voor conversie naar een hotel. Een mooie uitdaging, eentje die dan ook gestaag voortzet'.


Sandton Hotels gaat strategische MVO-samenwerking aan met MKI
Sandton Hotels werkt intensief samen met het Medical Knowledge Institute (MKI), een in Nederland gevestigde, internationale non-profit gezondheidsorganisatie. Het MKI richt zich voornamelijk op scholing en informatievoorziening in Zuid-Afrika. Rogier Braakman, CEO en eigenaar van Sandton Hotels, vertelt hoe zijn hotelgroep haar resources en netwerk gebruikt om het MKI te ondersteunen.
"Als relatief jong bedrijf kunnen we niet elk jaar zomaar een groot bedrag doneren aan het MKI.  Daarom zijn we een marketingovereenkomst aangegaan, waarbij Sandton Hotels zich actief inzet om het MKI te promoten. Sandton trekt jaarlijks rond de 200.000 gasten, wat ons de kans biedt om aan al die personen de boodschap van het MKI over te brengen."
"MKI is ook een jonge organisatie, die aantrapt tegen de gevestigde orde en laat zien dat het anders kan. Daarnaast heeft onze naam een Zuid-Afrikaanse connectie (‘Sandton' is een bekende wijk in Johannesburg red.). MKI past daarmee uitstekend bij Sandton Hotels en het maakt het voor mij dan ook makkelijker te ‘verkopen'.


Locaties in beweging:

  • Van der Valk mag Hotel in Tiel renoveren en vernieuwen na 10 jaar gesteggel;
  • Nieuwbouw Best Western Hotel Haarhuis Arnhem gestart (42 kamers);
  • PPHE Hotel Group is de nieuwe eigenaar van de Park Plaza-hotels Victoria Amsterdam, Amsterdam Airport en Utrecht en het art'otel Amsterdam;
  • Het geheel vernieuwde Madurodam heeft haar zalen ook compleet vernieuwd. De zalen zijn  zeer geschikt als evenementen-, congres-  of vergaderlocatie.

 

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 11 april 2012
Gerelateerde artikelen  
08-07-2007 Nieuws Sandton Hotels timmert hard aan de weg met weer een nieuwe Pillows-hotel
26-04-2012 Nieuws Accommodatienieuws: april 2012 (2)
24-04-2017 Nieuws Accommodatienieuws - april 2017 (2)
28-03-2012 Nieuws Accommodatienieuws: Maart 2012 (2)
06-12-2011 Nieuws Accommodatienieuws: december 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,76 seconden.