Nieuws  
 

Liefst 42% van de Belgische eventbedrijven verwacht dat hun omzet de komende 6 maanden terug zal stijgen. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste EventMonitor, een initiatief van eventplanner.be /.nl

EventMonitor is een barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche, een benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. Driemaandelijks zal de graadmeter antwoord geven op vragen met betrekking tot de ontwikkeling van de sector.

De opdrachtgevers van evenementen zijn iets minder positief dan de eventbedrijven. Daar waar 42% van de eventbedrijven een stijging verwacht, horen we slechts bij 7% van de opdrachtgevers diezelfde toon. 75% verwacht wel de budgetten te kunnen handhaven in de komende 6 maanden.

EventMonitor blikt ook terug op de marktevoluties van de afgelopen 12 maanden. 31% van de opdrachtgevers zag in die periode de budgetten voor events inkrimpen. Toch geeft 39% van de eventbedrijven aan dat hun omzet steeg. Daarbij zijn het vooral de toeleveranciers die een sterkere stijging t.o.v. de organisatiebureaus konden optekenen. In de vergelijking tussen België en Nederland zijn er meer Nederlandse eventbedrijven die een omzetdaling optekenden (28% versus 19%). Langs de andere kant zijn het vooral de Nederlandse opdrachtgevers die hun budgetten wisten te handhaven of zelfs te doen stijgen (73% versus 66% in België).

De tegenstellingen in de cijfers zijn niet helemaal onlogisch. Er zijn een aantal oorzaken mogelijk:

  • de creativiteit waarmee eventbedrijven tijdens de economische impasse nieuwe afzetmarkten hebben opgezocht (internationalisering, verbreding, sterker prospecteren, ...)
  • de crisis die verschillende eventbedrijven de nek heeft omgedaan (de een zijn dood is de ander zijn brood)
  • het aantal opdrachtgevers dat (opnieuw) in events investeert, dat terug aan het stijgen is

Bron: Eventplanner

Plaats op:
Datum: 9 maart 2012
Gerelateerde artikelen  
13-10-2015 Nieuws EventMonitor: meer dan de helft van de eventbedrijven ziet omzet stijgen
26-06-2013 Nieuws Eventmonitor: Budgetten events stijgen
03-09-2015 Nieuws Marketeers investeren meer in events
20-01-2016 Nieuws Nederlandse Eventsector optimistisch: meer bedrijven organiseren events
11-10-2016 Nieuws Eventmonitor: dip op komst voor Nederlandse eventsector, België verwacht boost …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,52 seconden.