Nieuws  

Gerestaureerd Paushuize nieuwe aanwinst Utrecht - Met 1000 bezoekers tegelijk draadloos online bij Spant! -
Grand Winston Hotel in Rijswijk verder als Worldhotel - Bilderberg Hotel Jan Luyken gekozen tot Hotel van het Jaar 2011 - Renovatie passage met koffielounge Ernst Sillem Hoeve afgerond - Grootste barometer van Nederland voorzien van ledverlichting - Leer en werk Hostel/Hotel PTC+ geopendGerestaureerd Paushuize nieuwe aanwinst Utrecht

 

Utrecht heeft er een nieuwe toplocatie bij voor vergaderingen, recepties, huwelijken en diners. Spectaculair gerenoveerd tot een van de meest duurzame monumenten van Nederland, wordt Paushuize nu voor het eerst ontsloten voor een breed publiek.

Letterlijk op een steenworp van de Domtoren ligt Paushuize, het op één na oudste gebouw in het historische hart van Utrecht. Het statige pand werd in 1517 gebouwd door timmermanszoon Adriaan Boeyens, beter bekend als paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus ooit. Sinds 55 jaar is Paushuize weer in bezit van de provincie Utrecht, die het met name gebruikte als representatieve residentie van de commissaris van de Koningin. De provincie Utrecht heeft het pand in de afgelopen twee jaar inwendig en uitwendig volledig gerestaureerd en opnieuw ingericht. Met energiezuinige lichten, waterbesparende toiletten, een energiezuinig ventilatiesysteem en dubbelglas, is dit een van de eerste monumenten met een Green Key classificatie.

Huize Molenaar
Nu de renovatie is afgerond wilde de provincie Utrecht het gebouw ontsluiten voor een breder publiek. De verantwoordelijkheid voor de uitbating is in handen gegeven van Michaël Schinkel van Huize Molenaar. Huize Molenaar is een gerenommeerd restaurant, dat al bijna 120 jaar gasten ontvangt die gesteld zijn op kwaliteit, sfeer en privacy. Huize Molenaar stelt het hele gebouw open voor zakelijke of feestelijke bijeenkomsten. Groepen kunnen er vergaderen, een receptie houden, lunchen en dineren. Paushuize heeft een grote capaciteit, waardoor theateropstellingen en diners tot ruim 100 man en recepties tot 250 gasten mogelijk zijn.

Op vrijdag 9 maart organiseert Paushuize een besloten evenement voor meeting planners. Prominenten en experts die betrokken waren bij de restauratie leiden genodigden rond door het pand. Organiseer jij meetings en ben je geinteresseerd om deze dag ook deel te nemen? Maak je interesse dan kenbaar via 9maart@huizemolenaar.nl


 

Met 1000 bezoekers tegelijk draadloos online bij Spant!

Tijdens congressen en evenementen, georganiseerd bij Spant! wordt veel ingelogd op internet met
tablets en smartphones. Nu is het mogelijk voor o.a. congresbezoekers en andere bezoekers van Spant!
om door het hele pand met 1000 bezoekers tegelijk in te loggen op internet, met een snelheid van 50Mb
per seconde.

Aanvullend op de voordelen zoals de snelheid van 50Mb per seconde en de goede dekking en capaciteit
bestaat ook nog de mogelijkheid om een inlog op maat in te stellen. Dit is vooral aantrekkelijk voor
congres- en evenementenorganisators. Wanneer er niet meerdere bijeenkomsten tegelijkertijd
plaatsvinden binnen Spant! is het mogelijk om bijvoorbeeld een evenement- of congresnaam als
inlogcode te gebruiken.

Er is binnen Spant! een zeer goede dekking. Verspreid over het pand zijn zogenaamde WiFi accespoints
geïnstalleerd waardoor deze dekking mogelijk is. Bezoekers van Spant! kunnen door deze dekking overal
in het pand gebruik maken van de internetverbinding.Grand Winston Hotel in Rijswijk verder als Worldhotel

Het Grand Winston Hotel in Rijswijk is het eerste hotel in Nederland dat onder de vlag van de Worldhotels Group vaart. Er zijn andere 13 Nederlandse accommodaties aangesloten bij Worldhotels, maar deze opereren niet onder deze merknaam.

Het inmiddels tot Worldhotel Grand Winston omgedoopte hotel in Rijswijk is geclassificeerd met vier sterren en beschikt onder meer over 252 kamers, 6 vergaderzalen en een restaurant.
De Worldhotels Group specialiseert zich in luxe vier- en vijfsterren hotels. In totaal heeft de groep wereldwijd zo'n 450 leden, verspreid over 65 verschillende landen.

Hoewel het Wordhotel Grand Winston het enige hotel is in Nederland dat daadwerkelijk als Worldhotel opereert, zijn onder andere een viertal hotels van Bilderberg, Hotel Theater Figi in Zeist, The Manhattan Hotel in Rotterdam en Hotel Derlon in Maastricht aangesloten bij de internationale hotelgroep.Bilderberg Hotel Jan Luyken gekozen tot Hotel van het Jaar 2011

Bilderberg Hotel Jan Luyken is gekozen tot Bilderberg Hotel van het Jaar 2011. Het Amsterdamse Boutique hotel kreeg de onderscheiding tijdens een feestelijke bijeenkomst toegekend, vanwege het behalen van de hoogste scores op het gebied van financieel resultaat, kwaliteit (gasttevredenheid) en de waardering van de ‘mystery guest'.

"Wij zijn het enige Boutique hotel van Bilderberg. Met een klein, gepassioneerd team hebben we groots resultaat bereikt. Dat is te danken aan ieders inzet en aan een uitstekende samenwerking. Mede daardoor hebben we hoog gescoord in de gastenenquêtes en een uitstekend financieel resultaat behaald", aldus Claudia van der Graaf, General Manager van Bilderberg Hotel Jan Luyken.

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse feest voor alle Bilderberg-medewerkers in het vernieuwde Bilderberg Hotel 't Speulderbos in Garderen.
"Wij zijn enorm trots op Hotel Jan Luyken . De medewerkers hebben het afgelopen jaar laten zien dat het mogelijk is om ondanks economisch bijzonder uitdagende tijden toch prachtige resultaten te halen", aldus Dries van der Vossen Algemeen Directeur van Bilderberg.


 

Renovatie passage met koffielounge Ernst Sillem Hoeve afgerond

Ook in tijden van crisis blijft Hotel Ernst Sillem Hoeve renoveren. In januari is de 3e fase van renovatie afgerond. We hebben een tweede koffielounge gecreëerd met een koffiecounter, zithoek en leestafel, zodat wij onze gasten vanaf nu optimaal kunnen ontvangen. Daarnaast is de passage gerenoveerd en heeft de Larikszaal een metamorfose ondergaan. Deze renovatie en uitbreiding sluit aan bij de renovaties van bar, receptie en zalen die in 2010 gestart zijn. In juli en augustus zullen de laatste 8 zalen gemoderniseerd worden. De stijl is eigentijds, sfeervol met oog voor detail.Grootste barometer van Nederland voorzien van ledverlichting
Hotel Okura Amsterdam kiest voor milieuvriendelijk alternatief

Met de installatie van ledverlichting in de barometer op het dak, zorgt Hotel Okura Amsterdam ervoor dat de toren op een milieuvriendelijke manier verlicht is. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van het hotel en het verminderen van het energiegebruik is hier een essentieel onderdeel van.

President en General Manager Marcel van Aelst: "Voor ons is MVO een manier om een hotel te runnen met aandacht voor de economische resultaten, respect voor de mensen binnen en buiten het hotel en oog voor de gevolgen van het hotel op het milieu. Het vervangen van neonlichten door ledverlichting vermindert het energiegebruik en past hierdoor perfect in ons MVO beleid."

Al 40 jaar torent het 75 meter hoge gebouw ver boven de grachtengordels uit en neemt een markante plaats in de skyline van Amsterdam in. Na zonsondergang ontsteekt het hotel haar ledverlichting. De barometer geeft met de kleuren blauw, groen of wit de weersvoorspelling voor de volgende dag aan. Bij blauw licht kunnen we een zonnige dag verwachten. Wanneer de barometer groen gekleurd is, geeft dit aan dat er slecht weer op komst is. Bij een witte kleur kunnen we op wisselvallig weer rekenen.

Door de installatie van ledverlichting zijn veel meer kleurcombinaties mogelijk dan in het verleden. Bij speciale evenementen in het hotel toont de barometer een regenboog aan kleuren. Bij feestelijke gelegenheden als bijvoorbeeld Koninginnenacht kunnen ook andere kleuren worden verwacht.Leer en werk Hostel/Hotel PTC+ geopend

Hostel/Hotel PTC+ heeft in Ede haar deuren geopend met 48 nieuwe hotelkamers, een bar, drie zalen. De laatste hand wordt gelegd aan het à la carte restaurant. Hostel/Hotel PTC+ is een leer-werk hotel en heeft een samenwerkingsverband met Praktijkopleider PTC+, het Groenhorst College, Christelijke scholengemeenschap Het Streek, ROC A12 en Christelijke Hogeschool Ede.

Exploitant Jaap Venendaal - zelf ooit begonnen als afwasser/kok en tegenwoordig eigenaar van onder andere congreshotel Hof van Wageningen - is zeer verheugd om leerlingen vanaf vmbo-niveau, te laten ervaren wat het bedrijfsleven inhoudt. ,,Vakmensen hebben de toekomst in welke branche dan ook.'' Jaap Venendaal vindt de afstand tussen opleider en bedrijfsleven te groot en hoopt op deze manier de afstand te verkleinen en een steentje bij te dragen aan echt vakmanschap. Bron: Ede Stad

Plaats op:
Datum: 2 februari 2012
Gerelateerde artikelen  
16-04-2007 Nieuws Hotel Wolfheze is ‘Bilderberg Hotel van het Jaar 2006’
12-02-2013 Nieuws Kanshebbers op titel Schoonste Hotel van Nederland
03-04-2007 Nieuws Bilderberg Hotel De Keizerskroon vernieuwt alle hotelkamers
26-04-2007 Nieuws Bilderberg Hotel De Bovenste Molen heropend na complete metamorfose van kamers, …
07-03-2018 Nieuws Accommodatienieuws - maart 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.