Nieuws  

MPI Nederland organiseerde op vrijdag 13 januari haar traditionele Nieuwjaarsborrel in 7AM te Den Haag. Daaraan voorafgaand was er een plannerlunch, een nieuwkomersessie en een drukbezochte Educational over crisiscommunicatie. Succes verzekerd natuurlijk op vrijdag de 13e.

Ruim 70 deelnemers lieten zich vrijwillig in een fictieve crisis brengen. Aan de hand van een vijftal verschillende realistische cases, die elke congresorganisator in zijn dagelijkse praktijk kan overkomen, werden de deelnemers uitgedaagd om de regie in de communicatie te nemen en de massaal aanwezige pers te woord te staan. Die pers stelde lastige vragen naar aanleiding van de persconferentie die door de deelnemers werd gehouden.

Hier en daar gleden de deelnemers uit en beten zij in het subtiel uitgeworpen aas dat de journalisten uitwierpen om hun primeur te scoren in deze crisis. Maar over het algemeen stonden de deelnemers dapper hun mannetje en vrouwtje.

De workshop werd ingeleid door Jean Fransman (r) en Onno Duyvené de Wit (l). Fransman is woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie en Duyvené de Wit is redacteur en nieuwslezer bij NOS radio 1. Beide heren gaven een uiteenzetting van hun werkterrein en hun werkwijze. Deze intrigerende en inspirerende inleidingen bevatten bovendien veel tips voor de aanwezige deelnemers. Een van de belangrijkste conclusies van Fransman en Duyvené de Wit was: "Ben eerlijk en houdt je bij de feiten! Als je bepaalde informatie niet hebt, dan meldt je dat eerlijk. Woordvoering en pers hebben elkaar nodig. Het gaat er bij beide partijen om dat de feiten gebracht worden. Zorg dat je elkaar helpt en wees daarom integer en oprecht."

 


foto's: Photonic.nl

Tijdens de borrel werd er nog nagehuiverd en werden er aan de bar opvallend veel anekdotes besproken waarbij het "bijna mis was gegaan", of "veel erger had kunnen aflopen". Tevens werd tijdens de borrel het Gold Sponsorship contract tussen Parthen Meeting Services en MPI Nederland opnieuw bekrachtigd. Kortom: de sprekers en de deelnemers kijken terug op een leuke en leerzame middag, en MPI Nederland op een zeer succesvol eerste evenement van 2012!

Plaats op:
Datum: 16 januari 2012
Gerelateerde artikelen  
11-01-2012 Nieuws Ben jij voorbereid op calamiteiten? Twee vakexperts aan het woord
11-11-2011 Nieuws SITE en MPI Nederland verdiepen zich in de kracht van overtuiging
10-11-2011 Nieuws De Wifi Check: geen zorgen over draadloos internet
15-09-2011 Nieuws Evenement en meeting experts introduceren het 7C Manifesto tijdens European …
22-11-2011 Nieuws Wat willen deelnemers zien in een meeting of congres in 2012?
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.