Nieuws  
 

Een onderzoek van BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, onder duizend zakenreizigers toont aan dat vrouwen minder vaak op zakenreis gaan dan mannen. Ook is er een duidelijk verschil tussen de gewoonten van jongere en oudere zakenreizigers. Dit uit zich vooral in mediagebruik en uitgaven.

Mannen beleven zakenreizen anders dan vrouwen: 10 procent meer mannen dan vrouwen ervaart een lagere werkdruk op zakenreis ten opzichte van een reguliere werkdag. Mannen blijken ook vaker op zakenreis te gaan dan vrouwen: bijna 40 procent van de mannelijke zakenreizigers gaf aan meer dan twee keer per jaar op zakenreis te vertrekken, tegenover 27 procent van de vrouwen.

Ook in de vrijetijdsbesteding op zakenreis zijn duidelijke verschillen: 42,7 procent van de mannen surft tijdens vrije tijd op het internet, tegenover slechts 28,4 procent van hun vrouwelijke collega's. Zij spenderen dan weer meer tijd aan culturele activiteiten zoals het bezoeken van plaatselijke musea. Daarnaast zijn er verschillen in de uitgaven van mannen en vrouwen op zakenreis. Vrouwen geven vaker geld uit aan cosmetica en parfum, terwijl mannelijke reizigers vaker elektronica en alcohol kopen.

Op een punt lijken mannelijke en vrouwelijke zakenreizigers wél sterk op elkaar: ze vergeten dezelfde zaken als ze op zakenreis vertrekken. Aspecten die regelmatig genoemd zijn: een visum, het afsluiten van een reisverzekering, verlenging van het paspoort en het reserveren van een parkeerdienst op de luchthaven. Om de zakenreiziger een geheugensteun te bieden heeft BCD Travel een checklist. Deze lijst bevat zo'n dertig zaken waaraan gedacht moet worden bij het boeken van een zakenreis. Bekijk de zakenreis checklist op de site van BCD Travel.

Jong en oud reizen anders, ook als zakenreiziger
Ook de generatiekloof tussen jonge en oudere zakenreizigers is duidelijk zichtbaar. Onder andere in de manier waarop zij tijdens de reis het nieuws volgen: van zakenreizigers onder de 30 jaar kijkt slechts een op de drie naar televisie, van de vijftigplussers kijkt de helft. Jongere zakenreizigers gebruiken vooral sociale media om de actualiteit te volgen (40%), wat bij oudere zakenreizigers veel minder het geval is (12%).

Bij de vijftigplussers is het meer een gewoonte om een privéreis aan de zakenreis te koppelen: bijna de helft van hen blijft wel eens langer ter plaatse voor privédoeleinden, tegenover een derde bij de jongere generaties. Eén op de tien vijftigplussers neemt bovendien regelmatig zijn of haar partner mee op zakenreis, wat bij werknemers onder de vijftig jaar amper voorkomt (3%).

Plaats op:
Datum: 15 november 2011
Gerelateerde artikelen  
18-01-2011 Nieuws Zakenreiziger vaak vergeetachtig
28-05-2008 Nieuws Reisverzekering zakenreizigers vaak niet geregeld
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
15-03-2011 Nieuws Groot deel zakenmensen gaat graag op zakenreis
28-09-2015 Nieuws Dit doen mannen écht tijdens een vergadering
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.