Nieuws  
 

Met de introductie van het Stimuleringsfonds Utrecht maakt het Utrecht Convention Bureau (UCB) van Toerisme Utrecht het voor congresorganisatoren nu nog aantrekkelijker om de stad Utrecht te kiezen als congresbestemming voor wetenschappelijke internationale associatiecongressen.

Internationale associatiecongressen kunnen vaak uit meerdere bestemmingen kiezen voor hun toekomstige congressen. Vele steden dingen mee naar de organisatie van het congres en dus is het zaak onderscheidend te zijn.

Stimuleringsfonds
De introductie van het nieuwe stimuleringsfonds past in de strategie van de gemeente en de provincie om Utrecht meer op de kaart te krijgen als locatie voor wetenschappelijk internationale, meerdaagse associatiecongressen.
"Het Stimuleringsfonds voorziet in een financiële bijdrage in de congreskosten, gerelateerd aan de deelnemers en de lengte van het congres, en is daardoor een extra stimulans om voor Utrecht te kiezen", licht accountmanager Monique André de la Porte van het Utrecht Convention Bureau toe. Om voor het fonds in aanmerking te komen, dient het congres aan een aantal voorwaarden te voldoen zoals een minimaal aantal congresdagen en (buitenlandse) deelnemers.

Bidfonds
Utrecht doet er alles aan om initiatiefnemers en organisatoren te ondersteunen bij het naar de stad halen van 'hun' internationale congres. In aanvulling op het nu gelanceerde stimuleringsfonds, bestaat er ook al een bidfonds. Monique André de la Porte hierover: "Met onafhankelijke ondersteuning bij bidprocedures en site-inspecties hadden we al een uniek instrument in handen waardoor bidboeken kunnen worden geproduceerd en site-inspecties gefinancierd."

 

Plaats op:
Datum: 12 oktober 2011
Gerelateerde artikelen  
04-05-2012 Nieuws Hotel Service Utrecht neemt werk uit handen congres- en evenementorganisatoren …
13-07-2012 Nieuws Utrecht verstevigt internationale wetenschappelijke positie
12-07-2013 Nieuws Werving van wetenschappelijke congressen succesvol dankzij stimuleringfonds
09-10-2012 Nieuws Meer Internationale Congressen naar Utrecht
09-05-2018 Nieuws Utrecht behoudt centrale plaats op wereld congresranglijst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.