Nieuws  
 

International Conference on Operations Research in 2013 naar Maasstad

Steeds meer organisatoren van internationale congressen kiezen voor Rotterdam als gaststad. Zo won de Maasstad afgelopen week alweer het 6e bid op rij, namelijk die van ‘International Conference on Operations Research'. Een verrassende keuze, omdat dit congres de afgelopen jaren alleen in Duitstalige landen werd georganiseerd. De keuze voor Rotterdam komt voor een belangrijk deel voort uit de gezamenlijke inspanning van Erasmus School of Economics (ESE), het Congresbureau Erasmus MC, Rotterdam Marketing en Concert- en congresgebouw de Doelen, die het driedaagse congres in 2013 zal huisvesten. Het congres, dat tussen de 700 en 1.000 deelnemers telt, levert de stad naar verwachting ruim 1,5 miljoen euro op.

"Het binnenhalen en faciliteren van een internationaal congres levert de stad natuurlijk meer op dan alleen winst in bestedingen", zegt Vivi de Regt, accountmanager associatiemarkt bij Rotterdam Marketing. "De kennis die naar de stad wordt gehaald heeft zijn weerslag op de betrokken kennisinstituten in Rotterdam, maar ook op de werkgelegenheid en het imago van de stad".

Rotterdam Marketing zet zich al jaren in om internationale congressen naar Rotterdam te halen. In samenwerking met de gemeente Rotterdam en uiteenlopende Rotterdamse ondernemers en instellingen worden bidboeken geproduceerd voor internationale congressen van 150 tot 1.500 mensen. Deze congressen vinden plaats tussen 2012 en 2016 en hebben een minimale duur van 2 dagen. Het betreffen intensieve bidprocedures waarbij Rotterdam vaak concurreert met aansprekende Europese steden als Barcelona, München en Praag. Toch wist de Maasstad alleen al dit jaar 6 bids te winnen en dingt het nog mee in 5 andere bidprocedures.

Jef Verschuren, Erasmus School of Economics:
"Hoewel Rotterdam uitstekende faciliteiten biedt voor potentiële internationale congressen, wint de stad het juist vaak vanwege de grote betrokkenheid en de nauwe samenwerking tussen de Rotterdamse partijen onderling. Wanneer Rotterdam zich als sterk platform profileert, wordt dat als enorme plus gezien, omdat er kwaliteit en vertrouwen vanuit gaat. Tot slot biedt ook het stimuleringsfonds een extra financieel steuntje in de rug".

Diederik Waal, Concert- en congresgebouw de Doelen:
Het bijzondere aan Rotterdam is de compactheid van de stad terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. De centrale ligging in het centrum is een uniek kenmerk van de Doelen en maakt ons congresgebouw een aantrekkelijke locatie voor zowel de nationale als internationale congresganger. Het Centraal Station en een gevarieerd aanbod van hotels, resatuarants en stadse voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Deze specifieke kenmerken van het Rotterdamse aanbod worden in de internationale markt steeds meer (h)erkend en gewaardeerd.

Stimuleringsfonds
Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch, creatief of een wetenschappelijk congres met betrekking tot de sector economie.

Plaats op:
Datum: 23 september 2011
Gerelateerde artikelen  
15-06-2011 Nieuws Rotterdam haalt 600 internationale specialisten chronische darmziekten naar …
22-04-2011 Nieuws Rotterdam haalt vierdaags dermatologisch congres naar de stad
18-05-2012 Nieuws Rotterdam stevig in de lift als congresstad
14-04-2008 Nieuws Rotterdam continueert Stimuleringsfonds voor internationale congressen
13-05-2011 Nieuws Rotterdam tweede congresstad van Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.