Nieuws  
 

Trendwatcher en reclamejongen Vincent van Dijk sliep in 2010 een jaar elke nacht in een ander Amsterdams hotel. Van ranzig budgethotel tot luxe vijfsterrensuite met butler. Van gayhotel tot futuristisch designhotel, van familiehotel tot hotelboot.

Iedere dag schreef Vincent van Dijk over zijn belevenissen van de vorige nacht en velen volgden zijn ervaringen op zijn blog.
Amsterdam Slaapt is een selectie van zijn ervaringen als gast in Amsterdamse hotels. In zijn persoonlijke verhalen beschrijft hij niet alleen de hotels maar ook hoe het is om geen vaste verblijfplaats te hebben.

Vincent van Dijk voelde zich al snel een nieuw soort mens worden. Een kruising tussen een toerist, een inwoner en een luxe zwerver. Hij ging op zoek naar liefde en geborgenheid. Liefde voor de gast en het hotelvak. Geborgenheid was het gevoel thuis te komen in een hotel, al was het slechts voor een nacht. Vincent van Dijk vond liefde en geborgenheid vaak in hotels waar hij dat het minste verwachtte. Luxe is het gevoel dat je gezien wordt.

Amsterdam Slaapt is eveneens te gebruiken als een alternatieve hotelgids. Het boek schept een beeld van Amsterdam als toeristenstad en de diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden.

Het boek wordt op donderdag 18 augustus gepresenteerd in het citizenM hotel op Schiphol. Frans van der Avert, de nieuwe directeur City Marketing van de Metropool Amsterdam, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Vanaf eind augustus is het boek verkrijgbaar. zie ook Amsterdam Slaapt 

Plaats op:
Datum: 16 augustus 2011
Gerelateerde artikelen  
16-12-2010 Nieuws Hotelnomade Vincent van Dijk sluit jaar af in grootste suite Benelux
06-02-2010 Nieuws Toekomst hotellerie: Betaalbare luxe
08-01-2018 Nieuws Amsterdamse sterrenhotels lanceren vacatureplatform voor high-end hospitality …
06-01-2010 Nieuws Nieuwsflitsen 1 - januari 2010
24-09-2007 Nieuws Nieuw CitizenM Hotelconcept genomineerd voor internationale hospitality award …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.