Nieuws  
 

Twee derde van de werknemers draagt het werk niet over aan collega's wanneer zij op vakantie gaan. Daarnaast irriteert bijna 40 procent zich aan de extra drukte die wordt veroorzaakt door het overnemen van werk van vakantievierende collega's. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturenbank.nl onder ruim 1000 respondenten.

De reden dat veel werknemers het werk tijdens hun vakantie niet overdragen komt vooral omdat veel werknemers er voor kiezen om op vakantie gewoon door te werken (23 procent). Een kleiner deel (14%) draagt het werk niet over omdat zij de kwaliteit van het overgedragen werk niet voldoende vinden. Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl: ‘Doorwerken tijdens de vakantie is een trend en tegenwoordig door mobiele applicaties heel goed mogelijk. Echter, geen overdracht maken omdat je je collega's niet vertrouwd op de kwaliteit is natuurlijk geen goed teken. Het is aan leidinggevenden om daar goede afspraken over te maken.' Bijna een derde (29 procent) vindt het voldoende om alleen een out of office aan te zetten tijdens de vakantieperiode.

Achterblijvers
Of het gebrek aan vertrouwen bij een overdracht terecht is, is een tweede. 68 Procent zegt het overgedragen werk van een collega namelijk perfect altijd af te handelen. Een op de vijf geeft aan alleen de noodzakelijke werkzaamheden over te nemen en slechts vijf procent doet het overgenomen werk met de Franse slag. Wel is de werkdruk hoger bij de achterblijvers en juist dat is iets wat ergernis veroorzaakt. Borgman: ‘Vaak wordt het werk van vakantiegaande collega's bij slechts één collega neergelegd. Ook al is het meestal maar voor maximaal drie weken, het is toch belangrijk dat achterblijvers bij de leidinggevende duidelijk aangeven of het extra werk wel tot de mogelijkheden behoort. Gezamenlijk moet dan gekeken worden of het werk over meer collega's verdeeld kan worden of dat er misschien vakantiekrachten moeten worden aangenomen.'

Top 3 vakantie-ergernissen van achterblijvers:

  1. Extra werkdruk door afwezige collega's (39%)
  2. Collega's die laat komen en vroeg gaan (31%)
  3. Zomerkleding als slippers en korte broeken (20%)

Bron: Nationale Vacaturebank

Plaats op:
Datum: 7 juli 2011
Gerelateerde artikelen  
02-09-2011 Nieuws Meerderheid werknemers wil na vakantie niet aan het werk
05-01-2012 Nieuws Geen zin in nieuwjaarszoenen van collega's
22-12-2009 Nieuws Ruim driekwart van de werknemers drinkt teveel op kerstborrel
31-08-2012 Nieuws Derde neemt werk mee op vakantie
31-03-2011 Nieuws Top 5 favoriete bedrijfsuitjes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.