Nieuws  
 

Politici en kopstukken uit het bedrijfsleven uit 25 landen namen gisteren deel aan het jaarlijkse Politicians Forum van IMEX.
Het programma was gefocust op de discussie over de totale voordelen van zakelijke events, naast de bestedingen van de bezoeker. er werd ook uitvoerig aandacht besteed aan de recente CIC Impact Study naar de Amerikaanse vergaderingmarkt. Dit toonaangevende onderzoek heeft grote impact voor voor alle regio's van de wereld, inclusief de opkomende markten.

Het programma begon met een presentatie door het Future Convention Cities Initiative (FCCI), een groep van steden gericht op het delen van onderzoek en innovatie inzichten, waarmee ze elkaar helpen met het kapitaliseren van meeting en event business. De "Engine of growth" workshop leverde inzicht in de strategische ontwikkelingsplannen van elke stad en benadrukte het belang van politieke steun en dieper begrip, om deze steden te kunnen laten profiteren van hun complete congresmarkt potentieel.

De kracht van onderzoek om de politieke opinie te beïnvloeden
Later op de dag, na een rondgang over de beursvloer van IMEX om de de kracht en omvang van de branche uit eerste hand te ervaren, werd de aandacht verlegd naar een gedetailleerde analyse van de bevindingen uit het onderzoek van de Convention Industry Council (CIC) naar het economisch belang van meetings voor de economie van de VS.
Karen Kotowski, CEO van CIC, Deborah Sexton, President & CEO van PCMA en Bruce MacMillan, President & CEO van MPI (Meeting Professionals International) legden uit dat het onderzoek voortgekomen is uit een unieke samenwerking van 14 organisaties, die gezamenlijk de gehele meeting industrie van de VS vertegenwoordigen. De sprekers deelden hun inzichten over de impact van de bevindingen van de studie op verschillende segmenten van de wereldwijde meetings industrie. Ze schetsten ook hoe hun eigen leden hadden gereageerd en hoe elke organisatie de data zal gebruiken om de politieke opinie te beïnvloeden en sturing te geven aan belangrijke beslissingen voor de komende jaren.

Ze gaven ook aan dat het onderzoek een uitstekend voorbeeld voor andere landen vormt en  dat zij verwachten dat het niet lang zal duren voordat andere belanrijke markten soortgelijke rapporten en essentiële vergelijkingsdata zullen produceren. "Dit onderzoek en deze cijfers geven de ware kracht van de Amerikaanse bijeenkomstenmarkt en laten zien dat de sector qua impact kan concurreren met andere sectoren. Het is nu een vaststaand feit dat de meeting en event sector 1,7 miljoen banen ondersteunt en dat zij een grotere bijdrage levert aan het Amerikaanse BBP dan bijvoorbeeld de auto industrie. Wie had dat gedacht? " zei een afgevaardigde.


Rodolfo López Negrete Coppel, COO van de Mexico Tourism Board deelde voorbeelden uit de praktijk en sprak met politici en andere gasten over de grote invloed die de vergadermarkt heeft gehad op de snelle groei van Mexico in de afgelopen jaren. 

Andere sprekers gaven hun visie op het belang van de meeting industrie voor de economie van een land. Zo sprak Jon Hutchison AM, CEO van Business Events Sydney over de onderzoeksinitiatieven in Australië die waarden "beyond tourism" meten als onderdeel van een structureel plan om de economische waarde van de bijeenkomsten en evenementen aan te tonen.

HyeonKi Kim, voorzitter van de Cultuur, Sport en Toerisme Comite van de Seoul Metropolitan Raad en een van de deelnemers aan het forum, verklaarde: "Door het bijwonen heb ik een goede indruk gekregen van de meeting en event markt en hoe hard ze werken om politici te betrekken, en hoe belangrijk de industrie is voor de economie. Als ik in Seoul terug ben zal ik me inspannen om budget te alloceren voor ontwikkeling van de sector."

IMEX/Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 25 mei 2011
Gerelateerde artikelen  
15-08-2010 Nieuws Future Convention Cities Initiative gelanceerd
25-07-2013 Redactie Meetings in UK goed voor 1 miljoen banen, volgens Economic Impact Study
17-03-2010 Nieuws Congrex ondersteunt Convention 2020 onderzoek als Platinum Sponsor
20-08-2015 Nieuws 14 april 2016: Global Meetings Industry Day
09-06-2011 Nieuws Meer bijeenkomsten, minders deelnemers volgens IAPCO 2010 onderzoek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.