Nieuws  
 

Rotterdam heeft zijn tweede plaats op de ranglijst van populaire congreslocaties in Nederland behouden. Dit jaar deelt de Maasstad de tweede plek met Den Haag. Dat blijkt uit de congresstatistieken van 2010 die ICCA (International Congress & Convention Association) verzamelde. Jaarlijks houdt de organisatie de wereldwijde statistieken bij.

Rotterdam staat met 21 internationale congressen in 2010 op een gedeelde tweede plaats van populairste Nederlandse congressteden. De derde plaats ging naar Maastricht, waar 10 congressen plaatsvonden in 2010. De lijst wordt aangevoerd door Amsterdam met 104 congressen. ICCA is één van de meest prominente organisaties in de wereld van internationale associatie congressen. Het is dé vereniging voor specialisten op het gebied van organisatie, vervoer en verblijf rondom internationale bijeenkomsten en evenementen.

"Ik kijk terug op een goed jaar met een aantal toonaangevende congressen", zegt Ton Wesselink, directeur van Rotterdam Marketing. "Voorbeelden van belangrijke congressen voor de stad Rotterdam waren onder meer het European Design Festival en WACAP, 7th Forum of the World Alliance of Cities Against Poverty".

Mede dankzij het Stimuleringsfonds is in 2010 het European Design Festival in Rotterdam georganiseerd. Dit congres bracht 500 ontwerpers uit binnen- en buitenland naar Rotterdam. Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.

Plaats op:
Datum: 13 mei 2011
Gerelateerde artikelen  
22-04-2011 Nieuws Rotterdam haalt vierdaags dermatologisch congres naar de stad
18-05-2012 Nieuws Rotterdam stevig in de lift als congresstad
15-06-2011 Nieuws Rotterdam haalt 600 internationale specialisten chronische darmziekten naar …
14-04-2008 Nieuws Rotterdam continueert Stimuleringsfonds voor internationale congressen
23-09-2011 Nieuws Rotterdam opnieuw succesvol in binnenhalen internationaal congres
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.