Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Congres levert de Maasstad 1,4 miljoen euro op

Rotterdam won onlangs het bid voor het ESDR-congres, een congres van de Europese society voor dermatologisch onderzoek (European Society for Dermatological Research). Dit vierdaagse congres vindt in september 2015 plaats in Rotterdam en telt naar verwachting 800 deelnemers, wat de Maasstad in totaal 1,4 miljoen euro oplevert. Als locatie voor dit congres is gekozen voor het Beurs-WTC Congress & Event Center.

Dr. Maarten Vermeer, van de ESDR board, legt uit waarom de keuze voor het organiseren van dit congres op Rotterdam viel: "Ik denk dat de combinatie van de locatie Beurs-WTC, de bereikbaarheid van de stad vanaf luchthaven Schiphol, de relatief lage kosten, het imago van jonge en dynamische stad en het Stimuleringsfonds hebben bijgedragen aan de keuze voor Rotterdam. Daarnaast hielp vanzelfsprekend ook onze dermatologische inbreng bij de keuze om dit congres in Rotterdam te organiseren."
Het bidboek voor dit congres kwam tot stand door nauwe samenwerking van Congress Care, een congresbureau gericht op het organiseren van medische wetenschappelijke bijeenkomsten, Rotterdam Marketing/ Rotterdam Convention Bureau en Beurs-WTC Congress & Event Center. Er heeft daarnaast een uitgebreide site inspection plaatsgevonden in Rotterdam en het Rotterdamse bid is gepresenteerd aan de ESDR board in Genève.

Het Stimuleringsfonds
Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.
Ton Wesselink, directeur van Rotterdam Marketing is verheugd met de komst van dit congres naar Rotterdam. "Dit congres levert Rotterdam een aanzienlijk bedrag op; een goede impuls voor de stad. Daarnaast is het een eer dat de ESDR board overtuigd is van Rotterdam als thuisbasis voor het congres in 2015."

Plaats op:
Datum: 22 april 2011
Gerelateerde artikelen  
15-06-2011 Nieuws Rotterdam haalt 600 internationale specialisten chronische darmziekten naar …
13-05-2011 Nieuws Rotterdam tweede congresstad van Nederland
23-09-2011 Nieuws Rotterdam opnieuw succesvol in binnenhalen internationaal congres
14-04-2008 Nieuws Rotterdam continueert Stimuleringsfonds voor internationale congressen
17-09-2013 Nieuws Rotterdam is gaststad van drie grote congressen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,77 seconden.