Nieuws  
 

De Nationale Citymarketing Trofee en de titel "Gemeente van het Jaar" worden dit jaar uitgereikt tijdens een gezamenlijke manifestatie. De uitreiking heeft plaats aan het einde van het Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen dat dit jaar op 30 mei in Venlo wordt gehouden. De Stichting Nationale Citymarketing Trofee en de organisatie van de "Gemeente van het Jaar" (Q&A Research & Consultancy) hebben hiertoe onlangs besloten.

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt voor de tweede keer uitgereikt aan de beste citymarketing gemeente in ons land. De nominaties zijn deze week bekendgemaakt in een tweetal categorieёn: onder en boven de 100.000 inwoners. Een onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van Frits Huffnagel (oud- wethouder citymarketing van Den Haag) beslist uiteindelijk welke gemeente met de inmiddels fel beheerde trofee naar huis mag gaan.
Vorig jaar waren de gemeenten Den Haag en Assen de winnaars.

De verkiezing  "Gemeente van het Jaar" vindt plaats op basis van online onderzoek onder inwoners van Nederlandse gemeenten. Inwoners kunnen hun woonplaats beoordelen op tal van aspecten, zoals veiligheid, de aanwezigheid van voorzieningen, welzijn en dergelijke.
De verkiezing levert provinciewinnaars, categoriewinnaars en een overall winnaar op. Deze gemeente krijgt de titel "Gemeente van het Jaar" 2011.
"Onze titels liggen in elkaars verlengde en hebben daarnaast wisselwerking met elkaar. Inwoners vormen de belangrijkste doelgroep binnen de citymarketing. De waardering van en de binding met hun woonplaats vormen een belangrijke voedingsbodem voor succesvolle citymarketing", aldus Thom Ummels namens de Stichting Nationale Citymarketing Trofee.
Frank Quix van de organisatie "Gemeente van het Jaar" is verheugd over de gezamenlijke uitreiking. Hij geeft aan, dat deze samenwerking de komende jaren verder wordt voortgezet.
"Bovendien is het Nationaal Congres Citymarketing ook voor ons een geschikt platform. Hier ontmoeten relevante partijen als bestuurders, ambtenaren, ondernemers en wetenschappers elkaar".

Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen wordt gehouden in Venlo op 30 mei. Het congres, dat overheid, wetenschap en bedrijfsleven combineert en verbindt, is inmiddels een traditie geworden. De vorige edities werden gehouden in Utrecht, Dordrecht en Haarlem.

Congresdeelnemers krijgen naast inleidingen en themasessies  van  (inter)nationale experts ook een  exclusief bezoek aan het Floriadeterrein in wording. Volgend jaar wordt hier de Wereldtuinbouw Expo  Floriade 2012 gehouden.
Informatie: www.citymarketing-evenementen.nl

Plaats op:
Datum: 22 april 2011
Gerelateerde artikelen  
14-04-2011 Nieuws Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend
15-04-2010 Nieuws Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend
16-04-2012 Nieuws Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend
01-06-2011 Nieuws Lelystad en Den Haag winnaars Nationale Citymarketing Trofee
10-05-2013 Nieuws Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,96 seconden.