Nieuws  
 

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) krijgt regelmatig verzoeken vanuit de hele wereld om beelden en teksten van Metropool Amsterdam. Om aanvragers zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft ATCB een compleet nieuw communicatiemiddel ontwikkeld: de Amsterdam Mediabank. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden een account aanmaken op mediabank.atcb.nl en beeld- en tekstmateriaal rechtenvrij downloaden voor publicaties, reproducties of presentaties.
Het uitgebreide archief bied organisatoren van congressen ook een uitstekende mogelijkheid om hun bidboeken, brochures, mailings en websites van actueel en rechtenvrij beeldmateriaal te voorzien.

Metropool Amsterdam
Van foto's en video's van de fietscultuur tot Amsterdamse architectuur van vier eeuwen. Van oer-Hollandse windmolens tot de moderne nieuwbouw in Almere: de Amsterdam Mediabank biedt een breed scala aan beeldmateriaal van de Metropool Amsterdam. Al het materiaal op de mediabank is rechtenvrij. Wel wordt verzocht om, indien bekend, de auteur of fotograaf bij publicatie te vermelden. Naast beeldmateriaal zijn er op de mediabank informatieve teksten te vinden. De teksten zijn onder andere features, ofwel: door ATCB geschreven teksten over toeristische, culturele en economische onderwerpen in Metropool Amsterdam.

Gebruiksgemak staat centraal
Met de Amsterdam Mediabank wil ATCB een gebruiksvriendelijk en compleet pakket aanbieden van beeld- en tekstmateriaal. Na een eenmalige registratie kan de bezoeker direct de gewenste bestanden downloaden. Dankzij de handige zoekmachine zijn alle bestanden snel binnen handbereik. De Mediabank wordt voortdurend geactualiseerd.

Krachten gebundeld
De nieuwe mediabank is opgezet met de gedachte een centrale plek op het web te creëren waar alle betrokken partijen in de citymarketing beeld- en tekstmateriaal kunnen uploaden. In de nabije toekomst zullen daarom ook andere partijen participeren in de Amsterdam Mediabank. Aan de Engelse variant van de mediabank wordt momenteel hard gewerkt. De oplevering is binnenkort.

Amsterdam Mediabank: http://mediabank.atcb.nl/home

Plaats op:
Datum: 30 maart 2011
Gerelateerde artikelen  
07-12-2010 Nieuws NBTC lanceert Holland Mediabank met schat aan beeldmateriaal over Nederland
01-04-2009 Nieuws Nieuwe promotiefilm Eye on Amsterdam wint zilver in Berlijn
22-11-2008 Nieuws Amsterdam focust inspanning op nabije markten
22-02-2011 Nieuws Amsterdam als één van de eerste Europese toeristensteden uit de crisis
19-01-2007 Nieuws I amsterdam MICExperience 2007
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,53 seconden.