Nieuws  
 

Uit een recent onderzoek dat BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, liet uitvoeren bij 500 zakenreizigers, blijkt dat zakenreizigers graag op zakenreis gaan. 68,8 % van de ondervraagden geeft een score van 7 of meer op 10 op de vraag of ze zakenreizen aangenaam vinden. De belangrijkste storende elementen zijn vertragingen, lange wachttijden en te lang van huis weg zijn.

Op verzoek van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit bij 500 zakenreizigers, die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis zijn geweest of een zakenreis hebben geboekt.
 
Opvallend is dat de zakenreiziger duidelijk met veel plezier op zakenreis gaat. Slechts 17,6 % van de respondenten geeft als antwoord op de vraag of ze zakenreizen aangenaam vinden een score van minder dan 5 op 10. Daartegenover geeft 68,8 % een score van 7 of meer op 10. Eén op tien geeft zelfs een 9 of een 10.
 
Peter Buis, Senior Vice President Southwest Europe bij BCD Travel: "Het is goed om te merken dat de meeste reizigers een positieve score toekennen aan hun zakelijke reizen. Want al heeft het leven van een zakenreiziger voor de buitenwereld een grote aantrekkingskracht, de werkelijkheid is vaak anders. Jetlag, wachtrijen, grote klimaatverschillen en tijdsdruk, het hoort er allemaal bij. En toch is er ook de dynamiek van het reizen en het opdoen van nieuwe ervaringen waar plezier aan kan worden beleefd. De BCD Travel agent zal er alles aan doen bij te dragen aan de vereenvoudiging van het boekingsproces en waar mogelijk aan het vergroten van het gemak en comfort van de zakenreis".
 
Er zijn een aantal dingen die als storend ervaren worden bij zakenreizigers. Vertragingen, lange wachttijden op de luchthaven en te lang van huis weg zijn, zijn de voornaamste bronnen van ergernis. Hotels die niet voldoen blijven ook een belangrijk struikelblok. De steeds strengere veiligheidsmaatregelen, gebrek aan praktische voorzieningen zoals werkruimte, internettoegang, enz. en onbeschoft personeel staan ook op de lijst.
 
Te lang van huis weg zijn is iets waar heel wat zakenreizigers het moeilijk mee hebben. Uit de resultaten blijkt op dat vlak echter een opmerkelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke zakenreizigers. Mannen missen hun partner meer dan vrouwen, terwijl vrouwen hun kinderen weer meer missen dan mannen. Leuk detail nog: 1,2 % van de ondervraagden noteerde als grootste gemis hun favoriete tv-programma.


Bron: Tourpress

Plaats op:
Datum: 15 maart 2011
Gerelateerde artikelen  
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
16-02-2011 Nieuws En op tien zakenmensen ooit bestolen op zakenreis
15-11-2011 Nieuws Mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen
23-09-2011 Nieuws 20 procent zakenreizigers onbekend met travel policy eigen bedrijf
28-05-2008 Nieuws Reisverzekering zakenreizigers vaak niet geregeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.