Nieuws  
 

11,9 procent van de zakenreizigers is ooit al eens bestolen is op zakenreis, zo blijkt uit een recent onderzoek dat BCD Travel liet uitvoeren onder zakenreizigers. Portemonnee, geld, laptops en mobiele telefoons zijn daarbij duidelijk het meest in trek bij dieven. De reizigers zelf zijn het meest op hun hoede om hun paspoort niet te verliezen of te laten stelen.     

Op vraag van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit onder 500 zakenreizigers die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis geweest zijn of een zakenreis geboekt hebben.
 
Eén op de 10 zakenreizigers is ooit al eens bestolen tijdens een zakenreis. De dieven hebben het volgens de cijfers vooral gemunt op portemonnees, cash geld, laptops en mobiele telefoons. Meer dan één op de vijf bestolen zakenreizigers heeft ook al te maken gehad met diefstal van bagage.
 
Diederik Banken, Vice President Commercial bij BCD Travel in Nederland en België: "De cijfers tonen aan dat diefstal tijdens reizen een reëel probleem blijft. Wij maken zakenreizigers er dan ook voortdurend attent op dat ze hun bezittingen op elk moment in de gaten moeten houden en dat ze gebruik maken van de faciliteiten die de hotels bieden om waardevolle items veilig te bewaren."
 
Er is duidelijk een aantal zaken die zakenreizigers liever niet kwijtraken of gestolen zien worden tijdens een zakenreis. Op de vraag wat er zeker niet gestolen mag worden tijdens een zakenreis, wordt vooral paspoort en portemonnee als antwoord gegeven. De laptop wordt opvallend genoeg als iets minder belangrijk gezien dan de mobiele telefoon. Andere waardevolle spullen, zoals MP3-spelers, cd's, juwelen en kleding lijken zakenreizigers makkelijker te kunnen missen.
Bron: Tourpress/BCD

Plaats op:
Datum: 16 februari 2011
Gerelateerde artikelen  
15-03-2011 Nieuws Groot deel zakenmensen gaat graag op zakenreis
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
23-09-2011 Nieuws 20 procent zakenreizigers onbekend met travel policy eigen bedrijf
15-11-2011 Nieuws Mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen
28-05-2008 Nieuws Reisverzekering zakenreizigers vaak niet geregeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,52 seconden.