Nieuws  

Het boeken van een zakenreis vergt veel tijd. Het vinden van de beste deal, een geschikte vlucht, centraal gelegen hotel en aansluitend vervoer kost wat uitzoekwerk. Onderzoek van bizztrip.com, onderdeel van BCD Travel en dé online boekingsite voor zakenreizen, leert dat in drukke perioden hier niet veel aandacht aan gegeven kan worden en dat bij 60% van de geboekte zakenreizen belangrijke zaken vergeten worden. Om een geheugensteun te bieden heeft Bizztrip.com een checklist voor zakenreizigers op haar website gepubliceerd.
 
Uit een onafhankelijk uitgevoerd onderzoek voor boekingssite Bizztrip.com naar wat het vaakst wordt vergeten bij het boeken van de zakenreis blijkt dat bijna 60% van de zakenreizigers wel eens iets vergeten is bij het boeken van een zakenreis. Het afsluiten van een reisverzekering, reserveren van een parkeerplek op de luchthaven en het aanvragen van een visum zijn volgens de ondervraagden de meest vergeten zaken bij het online boeken.
 
Mannelijke zakenreizigers slapen vaak met een collega op één kamer. De reden hiervoor is dat wordt vergeten een dubbele kamer te boeken tijdens een reis voor het werk. Daarnaast wordt er regelmatig een vlucht gemist omdat de overstaptijd tussen vluchten op een buitenlandse luchthaven verkeerd wordt ingeschat.
 
Boeken aparte kamer
Uit het onderzoek blijkt dat circa één op de tien van de ondervraagden vergeet een aparte kamer te boeken voor een collega tijdens een zakenreis, wat op de plaats van bestemming nogal eens voor een verrassing kan zorgen. Vooral mannelijke zakenreizigers hebben hiervoor vaker een geheugensteuntje nodig dan vrouwelijke reizigers.
 
Annuleringsverzekering onbelangrijk?
Ongeveer een vijfde van de Nederlandse zakenreizigers vergeet het afsluiten van een annuleringsverzekering. Wat zakenreizigers verder vaak vergeten: het verlengen van het paspoort (13 procent), het uitzoeken of inentingen nodig zijn (12 procent) en het aanvragen van een visum (10 procent).
 
Checklist op Bizztrip.com
Om de zakenreiziger een geheugensteun te bieden heeft Bizztrip.com een checklist voor zakenreizigers op haar website. Deze lijst bevat zo'n dertig zaken waaraan gedacht moet worden bij het boeken van een zakenreis.

Bron: Tourpress/Bizztrip

Plaats op:
Datum: 18 januari 2011
Gerelateerde artikelen  
15-11-2011 Nieuws Mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen
29-07-2010 Nieuws Wat declareert de zakenreiziger wel en niet
28-05-2008 Nieuws Reisverzekering zakenreizigers vaak niet geregeld
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
16-02-2011 Nieuws En op tien zakenmensen ooit bestolen op zakenreis
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.